Viața și Destinul Stelei Popescu

 
Durata articol - 6 minute

Am fost vulcanică, pasională şi am iubit cu patimă.

Stela Popescu

Scurt Istoric

Stela Popescu s-a născut în localitatea Slobozia Hodorogea, într-o familie de învățători modești. Mama ei, Valentina, era originară din satul Chiperceni, iar tatăl – Vasile Popescu – din Chiștelnița, județul Orhei, în prezent în Republica Moldova. Prima amintire pe care o are bine întipărită în memorie este invadarea Basarabiei de către armata rusă. Atunci, în 1940, tatăl ei considerat intelectual, deci dușman de clasă, este deportat în Siberia, iar mama se refugiază, împreună cu fiica în România, la Brașov. În 1953, susține examenul de admitere la facultate și este repartizată la Facultatea de Limbă Rusă „Maxim Gorki“, la care renunță după un an și jumătate când intră în echipa Teatrului Ministerului de Interne. În 1956 este admisă la Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică, iar în paralel continuă să susțină spectacole de teatru. La sfârșitul facultății, este repartizată la Teatrul din Brașov, acolo unde ajunge să susțină 400 de spectacole pe an. Din 1963 până in 1969 joacă la Teatrul de Revistă „Constantin Tănase”. În 1969, Stela părăsește Revista și se angajează la Teatrul de Comedie, ceea ce nu o impiedică să continue colaborarea cu Radiodifuziunea Română (pe atunci Radioteleviziunea) din 1963 până în 2017.

Harta Numerologică a Stelei Popescu

Cum nu avem ora nașterii Stelei Popescu, ne vom începe studiul cu Harta ei Numerologică. Din data nașterii obținem așadar Calea Vieții 6, iar din numele întreg obținem Numărul Destinului 8. În baza acestor coordonate putem spune despre Stela Popescu că avea un caracter dominant, artistic și profund umanist.

Calea Vieții 6, corespunzătoare Liberului Arbitru, descrie o femeie sensibilă, plină de compasiune pentru cei din jur. Numărul rădăcină 24 este un număr feminin, nedefinit, abundent, compus din cifrele 2 și 4, care adaugă în plus pe tema compasiunii și a echilibrului, ideile de empatie, diferența dintre bine și rău, și practicalitate.

Da, ador compania oamenilor. Şi pe stradă vorbesc cu oricine. În schimb, nu-mi plac mondenităţile. Nu-mi place snobismul adunărilor mondene şi nu merg la ele.

Stela Popescu

Numărul Destinului 8, obținut din numărul rădăcină 944, descrie un Destin marcat de faimă, succes, glorie, recunoaștere, dar și suferințe și încercări. Numărul 944 este un număr feminin, nedefinit, deficient, și talentul artistic înnăscut, dar și capacitatea de muncă, seriozitatea și rezistența Stelei Popescu.

Cuvintele care au aceeași expresie numerică (944) sunt: Anvergură, cruțător, ilustrație, lizieră, mozaical, nelizibil, preaînțelepțit, priveghetor, sporovoire, (a se) spovădui, uneltitor.

Dorința Inimii 11/2 și Personalitatea 6 descriu o femeie cu o viață interioară foarte bogată, dornică de transformare; o femeie pasională, cu o personalitate plăcută și atrăgătoare pentru cei din jur.

Astrograma Tropicală a Stelei Popescu

Fiindcă nu avem ora nașterii, am calculat harta astrologică „simbolică”, pentru ora 12:00 pm.

Stela Popescu așadar s-a născut când Soarele se afla în zodia Săgetătorului, în ultimele grade, împreună cu Jupiter, care se află în domiciliu. Soarele reprezintă lumina minții, Spiritul, și putem spune așadar că spiritul ei avea o natură jupiteriană, adică dornic de libertatea de a explora, de a se dezvolta, de a fi printre oameni și de a gusta din toate plăcerile vieții.

Sigur, mă fardez, îmi place să fiu mereu aranjată, am o stare de spirit zâmbitoare – pentru că totul vine din interior. Dacă nu te înţelegi cu tine, nu ai cum să arăţi bine, se reflectă acest lucru în exterior, orice ai face.

Stela Popescu

Configurația SoareJupiter în Săgetător este privită cu un careu zodiacal de către Saturn în Pești care descrie o notă de seriozitate, corectitudine și responsabilitate în modul în care Stela își guvernează viața și cariera.

Totodată, trebuie menționat aici și natura marțială a Stelei, reprezentată în harta ei astrologică prin configurația LunaVenus aflată în Scorpion, sub guvernarea lui Marte, privită fiind de acesta printr-o relație tetragonală (careu). Această configurație ne descrie o viață marcată și de încercări, inclusiv de afecțiuni sau diverse probleme de sănătate, atât pentru ea cât și pentru mama ei.

Luna reprezintă atât corpul și sănătatea, cât și Mama, iar în harta Stelei, Luna este atacată/flancată de cei doi malefici, Marte și Saturn.

În același timp, această configurație, împreună cu Marte în Vărsător, descriu o latură poate mai puțin cunoscută a Stelei, și anume o latură malițioasă, tăioasă, dură; o latură cu care nu ai vrea să te pui rău.

Venus împreună cu Luna în Scorpion ne descriu pe de altă parte și latura ei pasională, condimentată cu o sexualitate aprinsă.

Am fost foarte pătimaşă în amor, dar fără să devin bolnav de posesivă. Tocmai de asta, nu m-am frământat nopţile, gândindu-mă cine vrea să-mi fure bărbatul.

Stela Popescu

În sfârșit, Mercur în Capricorn, sub guvernarea lui Saturn, ne arată o minte organizată, ordonată, centrată pe obiective și rezultate concrete. Este semnul unei minți hotărâte care cu greu se răzgândește sau se lasă abătută de la calea aleasă atunci când își propue ceva.

Considerații Siderale

Aruncând o privire asupra planului sideral, observăm un aspect semnificativ în conjuncția longitudinală (nu și latitudinală, corporală) între Jupiter și Steaua Antares (Alfa Scorpio) cu un orb de 1 grad. Această conjuncție este aici favorabilă, căci steaua Antares este una dintre cele mai strălucitoare stele, dar are și valențe nefaste. Indică succes și faimă, dar și pierderi și încercări. Jupiter aflându-se deasupra eclipticii, având deci o latitudine pozitivă, fiind în domiciliu și rapid este puternic, mitigând astfel o parte din semnificațiile nefaste ale stelei Antares.

Această conjuncție ne povestește însă despre atitudinea de învingător a Stelei Popescu, cu ajutorul căreia a reușit să răzbească în viață și să devină actrița de legendă care va rămâne mereu în inimile noastre.

In loc de încheiere

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *