Semnificația numelui Dumitru, Mitică, Mitu

 
Durata articol - 3 minute

Etimologia Numelui

Unul dintre cele mai vechi si frecvente nume romanesti, Dumitru corespunde gr. Deme’trios (fem. Demetria). 
La origine o forma adjectivala, Demetrios pastreaza pina astazi amintirea numelui zeitei Demeter (rom. Demetra corespunde dativului unei forme grecesti mai’ tirzii, D&netra). Fiica a lui Gronos (care ar fi inghitit-o la nastere) si a Rheei, sora a marilor zei din Olimp, Demetra este o veche divinitate a vegetatiei si a fertilitatii pamintului, ocrotitoare a ogoarelor si a casatoriei, carora le daruieste rodnicie. Desi foarte vechi, cultul lui Demeter capata importanta de-abia mai tirziu, in epoca clasica. 
Chiar din antichitate Demeter era „tradus” prin „pamintul-mama„, interpretare acceptata si astazi de catre specialisti, indiferent de modalitatea prin care se ajunge la aceasta semnificatie. Considerat in unanimitate nume compus, diferentele de interpretare apar numai in ceea ce priveste primul element De-, al doilea, -meter „mama”, nepunind nici un fel de probleme. Acest De-, la origine Da- (dupa cum ne-o arata forma dorica Damator) dupa unii nume preelenic al Pamintului.

https://www.interpretare-nume.ro/Dumitru.html

Semnificația numelui Dumitru

Expresia numerică a acestui nume este interesantă. Numărul 943 este un număr masculin, definit, redus mai departe la cifra 7, dar care se compune din 2 numere prime, 23 și 41, care se reduc ambele la cifra 5. Înțelegem așadar că în spatele cifrei 7 (Vibrația Generală), se află numărul 943, care la rândul său este înrudit cu cifra 5.

Aceste lucruri ne spun despre bărbații ce poartă acest nume că tind să fie inteligenți, masculini, dornici de libertate. Își asumă riscuri calculate, iar uneori se consideră superiori celor din jur.

Dorința Inimii 609 (6) îi descrie ca fiind sensibili și empatici, corecți și sinceri, deși uneori manipulatori. Au în general pretenții ridicate de la cei apropiați. Personalitatea 334 (1) îi descrie ca fiind dinamici, perseverenți și creativi în modul în care se poartă și își duc viața de zi cu zi.

Câteva cuvinte care au aceeași expresie numerică (943): Antidepresiv, autodidacticism, blazon, (a) cultiva, cuviincios, verbalitate

Semnificația numelui Mitică

Numele Mitică este un derivat al numelui Dumitru, și ca atare împart aceeași rădăcină etimologică. Spre deosebire de Dumitru, bărbatul Mitică este ambițios, practic, original, creativ și de obicei inspirat. Tinde să fie individualist, iar uneori egoist, chiar dacă de cele mai multe ori intențiile sale sunt nobile.

Cuvinte cu aceeași expresie numerică (262):

În mod interesant, numele Mitică are aceeași expresie numerică precum numele Cosmin. Acest lucru înseamnă că au anumite puncte în comun.

Acaparare, (a) asasina, bicicletă, bipolar, boss, cascador, cântec, coechipier, (a) consilia, (a se) încrâncena, timid.

Semnificația numelui Mitu

Numele Mitu este un diminutiv al numelui Mitică, el însuși derivat din Dumitru. Spre deosebire de Mitică, Mitu este mai echilibrat, mai atent la nevoile celor din jur, mai spiritual, mai sensibil și poate chiar mai emotiv.

Bărbații care poartă acest nume tind să fie creativi, sentimentali, romantici, visători, înzestrați cu spirit artistic și compasiune față de cei din jur.

Câteva cuvinte cu aceeași expresie numerică (549): Alunecos, centrat,

Află mai multe despre destinul tău

Pentru un tablou cu adevărat personal, care să îți descrie caracterul și personalitatea, semnificațiile numerelor din acest articol trebuiesc privite prin prisma întregii hărți Numerologice sau Astrologice.
Dacă ești în căutarea unei analize practice și concrete pe baza Vieții și Destinului tău, poți continua călătoria cu una din analizele de mai jos, sau oricare din analizele din secțiunea SHOP a acestui site.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *