Semnificația numelui Denis, Denisa

 
Durata articol - 2 minute

Etimologia numelui

Denis provine de la numele zeului Dionysius, care era unul din cei mai venerati zei din Antichitate. Acesta era responsabil cu recolta vinului, cu bogatiile recoltelor. Denis era vazut ca un promotor al civilizatiei, iubitor al pacii dar si protector al agriculturii.
Unii sustin ca Denis este de origine franceza, Sf. Denis fiind un misionar din Galia ce a sfarsit decapitat in Paris in secolul 3. Sf. Denis a fost protectorul Frantei. Unii cercetatori sunt de parere ca numele de Denis semnifica de fapt curgerea lumii. O alta interpretare este de fiul lui Zeus. Chiar daca are un substrat mai degraba pagan, numele de Denis s-a raspandit extrem de rapid la poporul crestin. Dovada acestui lucru sta numele derivat din acesta, Denisa.

Semnificația numelui Denis

Expresia numerică a numelui Denis (168) este feminină, nedefinită și abundentă, se compune din cifrele 1, 6 și 8, și se reduce mai departe la numărul 6. Descrie bărbații Denis ca fiind oameni sinceri, prietenoși, curajoși, de regulă altruiși și empatici. De regulă luptă pentru credințele și dorințele lor, și tind să fie moralizatori.

Sunt activiti și au nevoie să fie mereu în mișcare, să facă ceva, să meargă undeva, iar cei din jur îi percep a fi asertivi și individualiști.

Cuvinte cu aceeași expresie numerică: abandon, domnie, (a se) încăiera, (a) înfrica,

Expresia numerică a numelui Denisa (169) este masculină, definitiă, deficientă, și este compusă din cifirele 1, 6 și 9. Este un număr pătratic, putând a fi reprezentant ca un pătrat cu latura de 13 unități. Se reduce mai departe la cifra 7. Femeile care poartă numele Denisa sunt mai rezervate, analizează lucrurile mai în profunzime și iau decizii atunci când sigure pe ceea ce știu.

Sunt deschise, feminie, oneste, inteligente și intuitive. Știu să citească oamenii și să își aleagă prietenii, însă pot fi percepute a fi distante și reci de către cei din jur. Ele însă au de obicei un suflet mare, sunt empatice și dornice să îi ajute pe cei din jur.

Cuvinte cu aceeași expresie numerică (169): feminin, fiord, haos,

Află mai multe despre destinul tău

Pentru un tablou cu adevărat personal, care să îți descrie caracterul și personalitatea, semnificațiile numerelor din acest articol trebuiesc privite prin prisma întregii hărți Numerologice sau Astrologice.
Dacă ești în căutarea unei analize practice și concrete pe baza Vieții și Destinului tău, poți continua călătoria cu una din analizele de mai jos, sau oricare din analizele din secțiunea SHOP a acestui site.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *