Semnificația numelui de familie Pop, Popa, Popescu

 
Durata articol - 3 minute

Ce este un nume de familie? Ce ne spune un nume de familie, când ne gândim că este purtat de generații întregi de-a lungul secolelor? Reflectând asupra acestei dileme am ajuns la concluzia că numele de familie descrie rădăcina sau destinul unui neam, și vom încerca în continuare în această nouă serie de articole, unice în România, să aflăm ce spun numele noastre de familie despre destinele noastre și ale neamului nostru.

Etimologia numelui

Originea este una maghiara. Pop vine de la Popă, adică era țăran într-un sat aparținînd Bisericii Catolice. Este un nume răspîndit datorită lipsei de nume pentru cei mulți și fără carte. Momentul apariției celor mai multe familii cu acest nume: sfîrșitul secolului al XIX-lea odată cu reforma in administrația maghiară din Transilvania.

https://ro.wikipedia.org/wiki/Pop_(nume)

Semnificația numelui de familie Pop

Expresia numerică a acestui nume (200) este feminină, nedefinită și abundentă. Se reduce la cifra 2, și descrie o familie în care se pune accent pe înțelegere, empatie între semeni, recunoștință.

În aceste familii de regulă modeste se discută deschis, disputele se rezolvă de obicei rațional, iar mamele au un loc de cinste. Oamenii care se nasc în aceste familii tind să fie echilibrați, onești, corecți, darnici, patriotici și petrecăreți. Ei tind să lucreze cu oamenii, în profesii în care își pot ajuta semenii.

Cuvinte cu aceeași expresie numerică (200): agricol, brahmin, drapel, maniere, (a) modera.

Semnificația numelui de familie Popa

Expresia numelui de familie Popa (201) este un număr masculin, definit, deficient, compus din numere prime (3 și 67). Oamenii care se nasc în aceste familii de origini modeste tind să fie înzestrați cu o sensibilitate aparte, pot fi intelectuali, sau orientați spre studii, universități, chiar și preoție etc.

Acest neam de obicei aspiră să își depășească condiția, să devină mai bun, aspirând mereu spre culmi mai înalte.

Cuvinte cu aceeași expresie numerică (201): cârpeală, fraier, popă, șăgalnic, (a) șoma, „dare de mână” (bogăție), epigon, fierar, glorie, mioară, mașină.

Semnificația numelui de familie Popescu

Expresia numerică a acestui nume (608) este feminină, nedefinită, abundentă, și se reduce mai departe la cifra 5. Descrie un neam de aventurieri, de oameni curioși și curajoși, care și-au încercat norocul în diverse întreprinderi în care a fost nevoie de curaj, și poate chiar și peste hotare.

Sunt oameni destoinici, aprigi la mânie, dar în general animați de un suflet nobil. Sunt patriotici, adesea norocoși și nu puțini dintre ei au o tinerețe zbuciumată.

Cuvinte cu aceeași expresie numerică (608): abundant, curăție, defavorabil, divers, erudit, desmierdător, gastronom, (a) hărțui, intergalactic, îmbufnat, (a se) încumeta, (a) înveseli, joculeț, reeducat, sacrosanct, Sirius, smintit.

Află mai multe despre destinul tău

Pentru un tablou cu adevărat personal, care să îți descrie caracterul și personalitatea, semnificațiile numerelor din acest articol trebuiesc privite prin prisma întregii hărți Numerologice sau Astrologice.
Dacă ești în căutarea unei analize practice și concrete pe baza Vieții și Destinului tău, poți continua călătoria cu una din analizele de mai jos, sau oricare din analizele din secțiunea SHOP a acestui site.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *