Semnificația numelui Corina

 
Durata articol - 2 minute

Etimologia numelui

Probabil ca este vorba de un imprumut din greaca (daca nu cumva aceste nume sint creatii ale poetilor), unde Korinna ar fi derivat cu suf. -inna de la numele pers. Kore. Daca Korinna nu apare in sursele grecesti contemporane celor latine, Kore sau Kora si Kores (in Lexiconul lui Suidas) erau binecunoscute in vechea Grecie, unde Kore era identica cu -> Persefona (la romani Proserpina). Fiica a lui Zeus si a Demetrei, Kore (Persefona) a fost rapita de Hades pentru a-i deveni sotie. Legenda spune ca zeita petrecea citeva luni in lumea subpaminteana iar restul anului pe pamint, alaturi de mama ei, Demetra; simbolizind astfel ciclurile vegetatiei (moartea si invierea naturii), Persefona sau Kore era sarbatorita in cadrul ceremoniilor din Eleusis (in Atica) cunoscute sub numele de „misterele eleusine”. Zeita purta un nume cu semnificatie clara pentru greci, Kore insemnind „fata, fecioara”, asa incit Korinna, derivat diminutival, are sensul de „fetita”.

https://www.interpretare-nume.ro/Corina.html

Semnificația numelui Corina

Expresia numerică a numelui Corina este un număr masculin, deficient, compus din numere prime (3, 71), este mai departe definit prin numerele 1, 2 și 3, și se reduce la numărul 6. Femeile care poartă acest nume sunt complexe, tind să aibă un puternic simț de auto-conservare, sunt familiste și tind să ajungă în situații în care trebuie să se sacrifice pe ele, sau interesele lor pentru binele celor din jur.

Sunt responsabile și sincere, fiind adepte ale dreptății și justiției, și în același timp caută să trăiască vieți simple, liniștite. Sunt inteligente, intuitive și de regulă inspirate, și de obicei își formează propriile păreri și convingeri despre religie, spiritualitate și destin.

Au o personalitate puternică, uneori dură, rigidă și autoritară, păstrând o distanță inițială față de persoanele pe care nu le cunosc prea bine.

Cuvinte cu aceeași expresie numerică: bănos, (a se) complăcea, iscodeală, palpabil.

Află mai multe despre destinul tău

Pentru un tablou cu adevărat personal, care să îți descrie caracterul și personalitatea, semnificațiile numerelor din acest articol trebuiesc privite prin prisma întregii hărți Numerologice sau Astrologice.
Dacă ești în căutarea unei analize practice și concrete pe baza Vieții și Destinului tău, poți continua călătoria cu una din analizele de mai jos, sau oricare din analizele din secțiunea SHOP a acestui site.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *