Semnificaţia numelui Constantin, Costel, Costi, Constanța

 
Durata articol - 3 minute

Etimologia numelui

Unul dintre cele mai raspindite si frecvente prenume actuale, Constantin reproduce cognomenul lat. Constantinus, atestat destul de tirziu (imparatul Constantin cel Mare, sec. 4 e.n.). Dupa cum usor se poate observa, Constantinus este un derivat cu suf. -inus de la Constantius (fem. Constan-tia), cognomen roman frecvent, dar si nume gentilic, raspindit in epoca post-clasica. Constantius provine, la rindul lui, din cognomenul Constans, gen. Constantis, atestat prima data in sec. 2 e.n., prezent si in inscriptiile din Dacia (la 138, un procurator cu acest nume), format pe baza adj. constans, constantis „constant, ferm”, participiul verbului lat. consto „a fi ferm, puternic” — compus al verbului sto „a sta”, dupa model grecesc.

https://www.interpretare-nume.ro/Constantin.html

Semnificaţia numelui Constantin

Expresia numerică a numelui Constantin este masculină, definită, deficientă, compusă din cifrele 7, 2 și 3, și se reduce mai departe la numărul 3. Această expresie numerică descrie oamenii ce poartă acest nume ca fiind inteligenți, deschiși, comunicativi, orientați spre oameni. Au în general o atitudine degajată în fața vieții, tind să alterneze între introversie și extroversie, dar în general sunt persoane active, dinamice și care de regulă preiau inițiativa.

Cuvinte care au aceeași expresie numerică: Armătură, cetăţie, (a) contribui, corporatism, corupt, inconstant, infracțiune, insistent, intimitate, speculație, tangibilitate, umblător

Semnificația numelui Costel

Expresia numerică a acestui nume este feminină, definită și compusă din cifrele 3, 9 și 8, care se reduce mai departe la numărul 2. Acest nume este un diminutiv al numelui Constantin, și descrie persoane mai retrase, mai empatice și mai emoționale, care reflectează mai mult asupra acțiunilor și consecințelor acțiunilor lor. Au tendința de a fi nehotărâți și de a întârzia luarea unei decizii până sunt siguri că au analizat toate scenariile posibile, și preferă de obicei lucrurile simple, evitând pe cât posibil complicațiile de orice fel.

Sunt intuitivi, au o personalitate spumantă, par mereu plini de viață, dar tind să disimuleze încercările și dificultățile care îi macină.

Cuvinte cu aceeași expresie numerică: atașare, bastard, dependință, „dracu”, grosolan, medium, răsfăț, rugă,

Semnificația numelui Costi

Acest nume este tot un diminutiv al numelui Constantin, iar expresia sa numerică este un unmăr feminin, nedefinit, abundent, care se reduce mai departe la numărul 3. Descrie oamenii ce poartă acest nume ca fiind dezinvolți, comunicativi, atenți la nevoile celor din jur, hotărâți, deși uneori se grăbesc să ia o decizie. Sunt ambițioși, se adaptează repede și tind să fie încăpățânați. Pot fi înzestrați și cu simțul umorului.

Cuvinte cu aceeași expresie numerică: Adaptare, (a se) ambiționa, comediant

Semnificația numelui Constanța

Expresia numerică a acestui nume (665) este masculină, definită, deficientă și circulară, care se compune din cifrele 6 și 5, și care se reduce mai departe la cifra 8. Descrie femei ambițioase, destonice, încrezătoare, care tind să oscileze între egoism și altruism, cel mai adesea ajungând în latura egoistă.

Sunt femei care știu ce își doresc și care nu se dau în lături de la nimic pentru a obține ceea ce își propun. Cele mai multe dintre acestea sunt familiste, însă tind să domine în relațiile lor. De regulă au nevoie să simtă că dețin controlul și că au putere de decizie.

Cuvinte cu aceeași expresie numerică: Asistent, autograf, asuprire, avocat, (a) captura, căsătorită, filantropism, înfuriat, nebiruit, polilingv, vendetă,

Află mai multe despre destinul tău

Pentru un tablou cu adevărat personal, care să îți descrie caracterul și personalitatea, semnificațiile numerelor din acest articol trebuiesc privite prin prisma întregii hărți Numerologice sau Astrologice.
Dacă ești în căutarea unei analize practice și concrete pe baza Vieții și Destinului tău, poți continua călătoria cu una din analizele de mai jos, sau oricare din analizele din secțiunea SHOP a acestui site.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *