Semnificaţia numelui Cătălin, Cătălina, Cătă, Călin, Călina

 
Durata articol - 4 minute

Etimologia numelui

Calin si Calina apartin familiei onomastice Calinic, nume calendaristic la slavi, romani si alte popoare europene. Folosite, de ex. la rusi, drept forme curente pentru numele de origine greceasca, Kalin se explica prin eliminarea partii finale din Kalin-ik, considerata a fi sufix diminutival de catre o populatie care nu mai intelegea semnificatia originara a numelui (aceeasi scurtare a numelui grecesc o intilnim si intr-o inscriptie latina din Dacia, unde apare Calin); desi nu pot fi puse in legatura, este interesant de amintit ca la vechii greci erau in uz un nume Kallinos (purtat de un poet elegiac din sec. 7 i.e.n.) si fem. Kalline (soacra poetului Pindar).

https://www.interpretare-nume.ro/Catalin-Calin.html

Semnificaţia numelui Cătălin

Expresia numerică a numelui Cătălin este un număr par, nedefinit, abundent, care se reduce mai departe la cifra 6. Bărbații care poartă acest nume sunt carismatici, empatici, sensibili, corecți, justițiari și tind spre armonie și echilibru. Dorința Inimii 11 arată că sunt persoane sufletiste, cu o viață interioară bogată, pe care de cele mai multe ori o țin ascunsă față de cei din jur.

Sunt văzuți ca persoane responsabile, echilibrate și muncitoare, pe care te poți baza, deși uneori pot fi și malițioși.

Cuvinte cu aceeaşi expresie numerică (294): coșmar, imbatabil, maliție, nemilos, pișicher, solidar, temelie.

Semnificația numelui Cătălina

Expresia numerică a acestui nume este masculină, definită și circulară, adică revine mereu la sine, fiind compus din numere prime (5 și 59), unde se vede amprenta cifrei 5.

Cătălina, spre deosebire de Cătălin, este mai puțin sensibilă și mai calculată. Acest nume descrie aceste femei ca fiind intelectuale, ușor distante și reci la prima vedere, încăpățânate alteori, și în același timp ca fiind înzestrate cu un dezvoltat simț al umorului. Le place să trăiască și să își trăiască viața, sunt curioase, și au un intelect fin și o perspicacitate ieșită din comun.

Cuvinte care au aceeași expresie numerică (295): catâr, clasicism, codificat, oțel, pișicheră,

Semnificația numelui Cătă

Numele Cătă este un diminutiv format din numele Cătălin. Față de acesta din urmă, Cătă este mai gânditor, mai reflexiv, deși cei din jur îl percep ca fiind o persoană activă și energică. Este de obicei genul de om care analizează în tăcere pe toți din jurul său, îi cântărește, le măsoară vorbele și trage concluziile tot pentru el. Se pricepe să citească oamenii, el însuși având un caracter greu de descifrat pentru cei din jur.

Câteva cuvinte cu aceeași expresie numerică (205): alegoric, ancoră, atac

Semnificația numelui Călin

Numele Călin este tot un derivat al numelui Cătălin. Expresia acestui nume 93 este masculină, definită, deficientă, și este formată din numere prime, în care se repetă Cifra 3, la care expresia se și reduce în cele din urmă. Această configurație ne spune că oamenii ce poartă acest nume sunt destinși, deschiși, și caută în general să se bucure de plăcerile vieții. Sunt expresivi, haioși, creativi iar uneori și artistici, și de cele mai multe își exagerează propriile calități, ascunzându-și defectele.

Sunt de regulă oameni sinceri, activi, care zboară din floare în floare, sau din proiect în proiect, și care doresc să se afle în preajma oamenilor. Par pozitivi și energici, dar în sinea lor pot ascunde uneori cele mai dureroase traume. Din acest motiv ei se află deseori într-o continuă transformare și căutare de sine.

Cuvinte cu aceeași expresie numerică (93): albină, (a) amâna, bacanale, picaj.

Semnificația numelui Călina

Numele Călina este un diminutiv feminin al numelui Cătălin. Spre deosebire de Călin, expresia numelui Călina (94) este orientată spre teme practice, pragmatice, materialiste. Femeile Călina sunt serioase și profunde, muncitoare și nu foarte vorbărețe.

Cu toate acestea,
retrase și deseori timide, au o viață interioară foarte profundă, și sunt adesea interesate să devină mai bune, mai echilibrate. Au nevoie de stimulare intelectuală, și nu puține dintre ele pot fi atrase de calea Spirituală. Tind să fie sensibile, intuitive, dar neîncrezătoare în forțele proprii.

Cuvinte care au aceeași expresie numerică (94): boală, candelă, inel, leagăn, malefic, mămică, paidee, rac.

Află mai multe despre destinul tău

Pentru un tablou cu adevărat personal, care să îți descrie caracterul și personalitatea, semnificațiile numerelor din acest articol trebuiesc privite prin prisma întregii hărți Numerologice sau Astrologice.
Dacă ești în căutarea unei analize practice și concrete pe baza Vieții și Destinului tău, poți continua călătoria cu una din analizele de mai jos, sau oricare din analizele din secțiunea SHOP a acestui site.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *