Semnificația numelui Vasile,Vasilica – A conduce

 
Durata articol - 2 minute

Semnificația numelui Vasile

Etimologia numelui Vasile

Vechi si frecvent in toate regiunile romanesti, Vasile continua la noi numele personal gr. Basileios, necunoscut in epoca clasica si cu semnificatie clara pentru greci, care foloseau si adj. basileios „regal”, un derivat de la basileus „rege, conducator”: in antichitate basileul era conducatorul gintii sau al tribului, apoi cuvintul era folosit pentru a-1 desemna pe „suveran”, iar in Imperiul bizantin, pe imparat.

https://www.interpretare-nume.ro/Vasile.html

Semnificația numerologică a numelui Vasile – 

Am văzut mai sus că etimologia numelui indică o temă regală, de conducere. Configurația numerologică a acestui nume așadar confirmă această temă.

Bărbații care poartă acest nume sunt oameni în general curajoși, direcți și adesea extroverți, și individualiști.

Vibrația Generală 5 descrie natura lor liberă, neîngrădită, dornică de aventură și experiențe inedite. Dorința inimii 6 arată în același timp nevoia lor de echilibru, liniște și armonie. Această latură a lor este mai puțin vizibilă pentru cei din jur.

Cu toate astea, cifra 5 este prezentă în toate numerele lui Vasile, ca și divizor comun al lor. Particularitatea cifrei 5 este că se întoarce mereu la ea însăși, descriind prin asta natura uneori egoistă sau individualistă a lui Vasile.

În sfârșit, personalitatea 8 descrie aparența lor calculată și organizată, aceștia lăsând impresia că sunt mereu în control, fiind rezervați și păstrându-și cumpătul chiar și în situații dificile.

Semnificația numelui Vasilica

Spre deosebire de Vasile, Vasilica este un nume feminin, diminutiv ca și construcție. Cifrele sale arată o orientare mult mai practică și mai axată pe lucruri concrete, pe muncă, pe obiective simple și durabile.

Vasilica este o femeie care știe ce își dorește și căreia nu îi este teamă să își suflece mânecile și să muncească pentru ceea ce își dorește.

Datorită acestor aspecte „materiale” care ies la suprafață, partenerii lor ajung să le cunoască mai greu „miezul” reprezentat de natura cuvântului Vasile, acela de a conduce, de a inspira și de a fi animat de vise și de libertate.

Află mai multe despre destinul tău

Dacă te-am făcut curios în legătură cu cine ești cu adevărat, și vrei să continui călătoria de cunoaștere de sine, îți recomand Cursul Gratuit de Numerologie Hermetică, sau oricare din analizele natale și predictive din secțiunea SHOP a acestui site.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *