Semnificația Numelui Mihai, Mihăiță, Mișu, Mihail

 
Durata articol - 3 minute

Etimologia numelui Mihai

Unul dintre cele mai frecvente si raspindite prenume din onomastica popoarelor europene (si nu numai a lor), Mihail corespunde unui vechi nume ebraic Mikael, purtat de numeroase personaje biblice. Considerat a fi cel mai mare dintre ingeri (arhanghel), atit in traditia crestina cit si in cea iudaica, Mikael apare in Cartea lui David (V.T.) ca „mare voievod” si „ocrotitor al copiilor poporului lui Israel”. Numele ebraic in care se recunoaste unul dintre numele divinitatii, -el, Elohim, se incadreaza in seria teoforicelor frazeologice, frecvente la popoarele antice. Prima parte a lui Mikael perfect identic, atit din punct de vedere al semnificatiei cit si din cel al formei cu un alt nume ebraic, Mikajah (~jah, din Jahve, alt nume al divinitatii), inseamna „cine ca”, intreaga fraza putind fi interpretata „cine este ca El (sau Jahve)?

https://www.interpretare-nume.ro/Mihai-Mihaela.html

Semnificația numerologică a numelui Mihai

Dacă etimologia numelui arată o descendență divină, harta numerologică a numelui Mihai ne descrie ceva mai clar natura acestui nume, și trăsăturile generale ale bărbaților care poartă acest nume.

Vibrația Generală 4 descrie o persoană practică, organizată, disciplinată, căre nu se lasă condusă de sentimente atunci când are de luat o decizie. Numărul de origine 67 este un număr prim, ceea ce arată hotărâre și tenacitate, în timp ce cifrele 6 și 7 arată că bunul simț și spiritul critic sunt fundamentale pentru bărbații care poartă acest nume.

Dorințele Lăuntrice 1 (19) descriu nevoia de independență și de manifestare a individualității proprii, de a se manifesta creativ și original, fără a i se pune limite. Numărul de origine 19 este iarăși un număr prim care atestă tăria și spiritul uneori individualist al bărbaților care poartă acest nume.

În sfârșit, Personalitatea 3 (48) descrie un bărbat versatil, sociabil, prietenos, pe care te poți baza la nevoie (mai ales data fiind Vibrația sa Generală). Numerul de origine 48 arată că personalitatea bărbatului Mihai are la bază o rațiune practică, orientată către concret.

Semnificația numelui Mihăiță

O variație a numelui Mihai este Mihăiță. Este destul de des întâlnit acest diminutiv, iar pentru cei ce sunt cunoscuți sub acest nume este important de știut că vibrația numelui indică o dimensiune mai adâncă a conștiinței de sine, adesea timiditate și retragere în sine.

Semnificația numelui Mișu

Semnificatia numelui Misu

O altă variație des întâlnită este porecla „Mișu”. Este tot o formă de diminutiv, deci micșorată, a numelui, însă vibrația sa este mai echilibrată. Spre deosebire de Mihai, Mișu este mai dezinvolt, mai puțin serios, mai glumeț și mai perspicace în general, fiind înzestrat cu un fel de „școală a vieții”.

Semnificația numelui Mihail

Semnificatia numelui Mihail

Mihail, spre deosebire de celalte nume, integrează vibrația lui Mihai, fără a o diminua sau altera. Ceea ce se adaugă aici este o notă de profunzime a gândirii, orientare spre abstract, poate chiar religie și/sau spiritualitate.

Considerații Generale

Pentru un tablou cu adevărat personal, care să îți descrie caracterul și personalitatea, semnificațiile numerelor din acest articol trebuiesc privite prin prisma întregii hărți Numerologice sau Astrologice.
Dacă ești în căutarea unei analize practice și concrete pe baza Vieții și Destinului tău, poți continua călătoria cu una din analizele de mai jos, sau oricare din analizele din secțiunea SHOP a acestui site.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *