Semnificația numelui Anca, Ancuța – Bunăvoință

 
Durata articol - 2 minute

Etimologia numelui Anca

Este un nume românesc, apărut ca diminutiv al numelui „Ana”. Acesta din urmă reproduce un vechi nume personal ebr. Hannah, purtat de mai multe personaje biblice. Specialiștii apropie numele ebraic de verbul hanah „a avea milă, a binevoi”.

Citește și despre Semnificația numelui Ana.

Semnificația numerologică a numelui Anca

Numerologic vorbind numele Anca este special întrucât suma literelor sale este egală cu numărul 55, considerat un număr sacru care la rândul său este egal cu suma primelor 10 numere, dincolo de care numerele nu mai sunt unice ci doar se repetă la nesfârșit. Acest lucru poate fi asemuit cu ideea de originalitate, de unde tragem concluzia că femeile ce poartă acest nume sunt originale, atipice, încrezătoare în forțele proprii.

Mai mult numărul 55 este „circular”, întorcându-se mereu la sine (5×5 = 25). Asemănăm acest aspect cu trăsătura unui soi de individualitate, iar uneori, dus la extrem, sau scos în evidență de alte elemente din harta numerologică sau astrologică, poate semnifica și egoism.

Divizorii săi sunt numerele 1, 5 și 11, numai numere prime, care se divid cu ele însele, iar suma lor este 17, un alt număr prim. Vibrația Generală 1, numere „prime”, circularitate, aceste elemente descriu o personalitate puternică și ambițioasă.

În sfârșit, numărul 55 este un număr triunghiular, în sensul că poate fi reprezentat ca o piramidă cu latura de 10 unități. Acest lucru descrie femeile ce poartă acest nume ca fiind echilibrate și tinzâd spre sau căutând armonia în viața lor.

Dorința inimii 2  împreună cu Personalitatea 8, arată o latură sensibilă iar uneori vulnerabilă a femeii Anca ce nu se lasă ușor cunoscută.

Câteva cuvinte cu aceeași expresie numerică: biblic, cicăli, (a se) calici, cefalee, (a) defila, feleagă

Semnificația numelui Ancuța

Numele Ancuța este o formă de diminutiv a numelui Anca, dar în mod surprinzător tema cifrei 5 se păstrează și aici, prin aceea că Vibrația Generală a numelui este 555!

Ancuța așadar este o persoană sensibilă, curajoasă, dornică de a cunoaște, de a se cunoaște, și de a-i ajuta pe cei din jur. Este un lider înnăscut, sensibil și atent la nevoile celor din jur.

Dorința Inimii 5 și Personalitatea 1 descriu o persoană activă, energică, care se bazează pe forțele proprii.

Câteva cuvinte cu aceeași expresie numerică: (a) cheltui, ametist, obscur, neuron, pendulare, plănuire, sufism, tandrețe, uniform.

Află mai multe despre destinul tău

Dacă te-am făcut curios în legătură cu cine ești cu adevărat, și vrei să continui călătoria de cunoaștere de sine, îți recomand Cursul Gratuit de Numerologie Hermetică, sau oricare din analizele natale și predictive din secțiunea SHOP a acestui site.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *