[Αstrologie Elecțională] Alegerea datei Casatoriei (III)

 
Durata articol - 11 minute
https://images.fineartamerica.com/images-medium-large-5/mars-venus-and-amor-titian.jpg
 Marte, Venus si Amor – Titian

Ultimul articol pe care l-am scris în această serie a fost acum un an și jumătate când spuneam că am ales data pentru căsătorie pentru luna iulie 2016. Între timp însă planurile noastre s-au schimbat și am optat pentru cununia civilă în luna mai a anului 2017.

Mi-am propus însă să scriu acest articol pentru a expune câteva detalii relevante despre metoda elecțională, detalii care „mi-au fost descoperite” prin virtutea „întâmplării” și, aș adăuga eu, a Destinului.

Așa cum menționam în ultimul articol, Astrologii din trecut recomandă o serie de criterii de eligibilitate atunci când se face elecția astrologică a datei de început a oricărui eveniment, punând o greutate mai mare sau mai mică pe diferiții indicatori în funcție de natura evenimentului. Fiindcă vorbim despre o căsătorie este firesc să acordăm o importanță ridicată astrelor Venus și Marte, precum și Lunii, ca semnificatori generali ai căsătoriei.

Regulile generale pentru stabilirea criteriilor de eligibilitate ale datelor le-am definit deja în articolul anterior, însă în decursul experienței mele cu alegerea datei de căsătorie am devenit conștient de un aspect de care nu ținusem cont până atunci. Pe scurt, povestea arată în felul următor…

 10 iulie 2016, ora 11:00

Data pe care am ales-o inițial (după alte luni de scrutări ale tuturor configurațiilor posibile) a fost cea de 10 iulie 2016, ora 11:00. În acest moment, Ascendentul arăta semnul tropical al Fecioarei, unde se găseau la vremea respectivă atât Luna cât și Jupiter, doi indicatori favorabili pentru căsătorie. Deși Jupiter este în detriment în Fecioară, este totuși în limitele proprii și aparține sectei Diurne, angular și conjunct cu Ascendentul. Am judecat aceste demnități ca fiind favorabile și întrecând în greutate condiția sa de detriment.

Mai apoi, am preferat Ascendentul în Fecioară celui în Balanță, deși cel din urmă este în general preferabil, pentru că ultimul aspect al Lunii ar fi fost sextilul cu Venus, spre deosebire de un careu cu Soarele, un aspect considerat a fi destul de dramatic pentru o relație amoroasă.

În sfârșit, data aleasă anterior pentru luna iulie 2016 nu a fost posibilă din mai multe considerente, așa că a trebuit să alegem o altă dată, și după luni întregi de cercetări și interogări ale astrelor m-am decis asupra unei date care întrunea doar o parte din criteriile de eligibilitate urmărite de mine, ținând cont și de disponibilitatea actorilor implicați de a putea participa în datele alese de mine. Astfel, am ales data de 31 Mai 2017, ora 14:00.

Harta astrologică a acestui moment arăta în felul următor:

 31 mai 2017, ora 14:00 (ora 15:00 de fapt)

De data aceasta am optat pentru Ascendentul în Balanță, cu Jupiter în casa I, deși Venus era în detriment în Berbec. Nu am avut atâta libertate în alegerea datei, ca în cazul anterior, așa că a trebuit să găsesc cea mai „acceptabilă” configurație dintre cele pe care le aveam la dispoziție. Dintre cele câteva date disponibile pentru anul 2017 (în perioadele de mers direct ale planetelor Mercur, Venus și Marte) am ales data de mai sus, mulțumindu-mă cu Ascendentul în Balanță, Venus în Casa VII a căsătoriei, chiar dacă era în detriment și diurnă (ea este o planetă nocturnă, iar după acest considerent relațiile ar fi mai armonioase dacă s-ar concretiza după asfințitul Soarelui!), urmărind un sextil aplicant favorabil între Venus și Marte, deși este întrerupt la un moment dat de raza trigonală trimisă de Saturn din Săgetător. Astrologii antici spun că raza trigonală nu este niciodată asociată cu efecte malefice, mai ales că Saturn aici este diurn, în triplicitatea și în limitele proprii (deci nu chiar așa malefic cum se consideră de obicei). Nu voi mai intra în alte detalii tehnice sau analize comparative cu hărțile natale, deși este de obicei bine să o facem atunci când căutăm o dată de căsătorie după metoda elecțională.

În sfârșit, aceasta era harta pe care o alesesem inițial, deși nu eram pe deplin mulțumit cu ea. Spun că a fost harta pe care am ales-o inițial, pentru că, în fapt, nu aceasta a fost harta sub care ne-am cununat și asta pentru simplul fapt că atunci când am calculat data propice pentru căsătorie am omis să iau în calcul și ora de vară, ceea ce însemna că ora aleasă de mine era de fapt ora 15:00. Drept urmare, ne-am cununat cu o oră  mai devreme decât plănuisem inițial.

[Voi face o mică paranteză aici pentru a preciza că și la prima noastră întâlnire de acum 13 ani a existat o confuzie (tot din partea mea) la trecerea de la ora de vară din octombrie, așa că cercul se încheie în sfârșit într-un mod admirabil de precis…]

Nu mică mi-a fost surprinderea atunci când am constatat, chiar în dimineața zilei cu pricina, că nu luasem în calcul ora de vară… dar deja era prea târziu pentru schimbări. Am mers înainte așa cum am stabilit (doar ușor descumpănit), pentru ora 14:00. Mai jos se află harta calculată corect, luând în considerare ora de vară:

 31 mai 2017, ora 14:00

Ulterior, am reluat în minte firul evenimentelor ca să înțeleg cum am putut omite un aspect atât de important. Nu mi s-a întâmplat niciodată până acum și de obicei sunt metodic și foarte organizat, și nu vedeam de ce de această dată ar fi fost altfel. În cele din urmă am ajuns la concluzia că dacă așa s-a întâmplat, înseamnă că aceasta a fost voința Divină. Chiar și așa, tot nu înțelegeam de ce a fost necesară o astfel de „intervenție”. Analizând însă cele două hărți, am realizat că Ascendentul din momentul cununiei se găsea în semnul Fecioarei, iar Fecioara era Ascendentul pe care l-am ales inițial pentru data de 10 iulie!

Chiar și așa, trebuia să mai fie ceva. Tot analizând configurațiile, mi-a trecut prin cap să verific și pozițiile stelelor fixe și implicit Zodiacul Sideral… și abia aici am înțeles viziunea de ansamblu care îmi scăpase de la bun început.

31 Mai 2017, Zodiac Sideral
31 Mai 2017, Zodiac Sideral 31 Mai 2017, în Zodiacul Sideral Ald15Tau

Pentru cei nefamiliari cu acest sistem zodiacal, Zodiacul Sideral (folosit în mod special de către școlile astrologice hinduiste) reprezintă pozițiile pe cer ale constelațiilor propriu-zise (cu o diferență de cca 25 de grade în urmă față de zodiacul tropical, diferență care se datorează precesiei echinocțiilor). Există mai multe variante de împărțire a zodiacului sideral (căci nu toate constelațiile au aceeași mărime), dar în analizele mele folosesc sistemul zodiacal sideral babilonian care aloca 30 de grade pentru fiecare constelație pornind de la steaua Aldebaran care se află la 15 grade în constelația Taurului, cea mai importantă stea de pe cer în perioada babiloniană a Astrologiei. În programele de Astrologie acest sistem zodiacal se poate găsi sub denumirea Ald15Tau (ayanamsa), deși foarte apropiată de acest punct este și ayanamsa Fagan-Bradley.

Verificând astfel zodiacul sideral și pozițiile stelelor fixe, am constatat că pentru ora 14:00 cele 2 axe angulare sunt aliniate cu cele 2 axe ale celor mai importante 4 stele fixe ale antichității.

Mai mult, în această zi cei doi luminători se aflau în conjuncție destul de strânsă cu cele două stele regale din constelația Leului și a Taurului, după cum se poate vedea și în imaginea de mai jos, extrasă dintr-un program de Astronomie.

Conj. Soare-Aldebaran, Luna-Regulus
Conj. Soare-Aldebaran, Luna-Regulus Conj. Soare – Aldebaran, Luna – Regulus

În mod interesant, toate aceste conjuncturi favorabile sunt valabile la ora 14:00, căci la ora 15:00, axa Ascendentului s-ar fi mutat în zodia următoare, iar aceste stele fixe ar „cădea” în case neproductive, cadente… știrbindu-le complet „puterea de acțiune”.

Astfel, „întâmplarea” de a fi omis corectarea pentru ora de vară a condus la poziționarea acestor stele fixe în casele angulare ale zodiacului, un indicator foarte benefic pentru orice fel de eveniment în general, cu atât mai mult atunci când luminătorii se află în conjuncție cu oricare dintre aceste stele strălucitoare.

Concluzii

În urma acestei experiențe am învățat o serie de lucruri.

  1. Este important să nu uităm de ora de vară. 🙂
  2. Este semnificativ să ținem cont și de zodiacul sideral atunci când alegem o dată pentru un eveniment după metoda Astrologiei Elecționale.
  3. Problematica Destinului și a Liberului Arbitru. Dacă, din varii motive, data sau ora propusă se schimbă, este destul de probabil ca una din cauzele principale să fie unul sau mai multe elemente de destin. Desigur, tot ceea ce am scris mai sus este doar o ipoteză, dar o ipoteză pe care merită să o avem în vedere.

În fond, ceea ce m-a surprins și încă mă surprinde cel mai mult este maniera „dinamică” în care Destinul pare să fi colaborat cu Liberul Arbitru în acest caz interesant, pe care poate nu l-aș fi luat atât de mult în serios dacă nu mi s-ar fi întâmplat mie, și cu siguranță că nu aș fi scris despre el dacă nu s-ar fi desfășurat astfel.

Când vorbim despre Destin și Liber Arbitru, atingem o problematică esențială a Astrologiei: Avem sau nu Liber Arbitru? Ne putem controla Destinele? Sau este totul predestinat și nu ne putem abate de la ceea ce a fost „scris”?

Personal, și cu atât mai mult în urma acestei experiențe, cred într-un model dinamic care admite întrepătrunderea Destinului cu Liberul Arbitru al Omului, chiar dacă maniera în care așa ceva s-ar putea realiza nu este ușor vizibilă.

În cele din urmă, eu am ales data și ora respectivă ținând cont de criteriile pe care le-am considerat a fi favorabile (și chiar și aici poate fi adusă o obiecție spunând că până și această alegere ar fi putut fi predeterminată, dar cred că cu această chestiune intrăm prea mult în problematicile specifice ale modelului dinamic despre care am amintit, și nu este cazul să le dezbatem aici), iar Destinul, dacă ar fi să îl personificăm, sau poate chiar o Voce Divină, ar fi declarat prin corecția respectivă a orei alese de mine: „E binișor… dar cred că se poate și mai bine.”

Oricum ar fi, este o experiență care m-a învățat câteva aspecte importante privitoare la doctrina Astrologică, lucruri care sper să îți fie și ție de folos în studiile, cercetările sau alegerea propriei date și ore pentru căsătorie.

Aici se încheie pentru moment scurta noastră incursiune în Astrologia Elecțională.

Ai nevoie de ajutor cu alegerea datei căsătoriei?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *