Semnificația numelui Irina – Eternul Salvator

 
Durata articol - 2 minute

Semnificatia numelui Irina

Reiau analiza prenumelor noastre românești cu un nume deosebit.

Semnificația etimologică a numelui Irina

Prenume feminin frecvent astazi, Irina reproduce vechiul gr. Eirene’ sau Eirena, a carui semnificatie era clara pentru ca substantivul corespunzator eirane inseamna „pace”. Ca nume propriu, Eirene este foarte vechi in Grecia (apare in Teogonia lui Hesiod) si apartine mitologiei, Eirene, Eunomia („disciplina”) si Dike („dreptate”) sint binecunoscutele chore, fiice ale lui Zeus si ale lui Themis, care ocrotesc vegetatia sau pazesc locasurile ceresti din Olimp, chemind sau alungand norii ce le invaluie. Devenita zeita a pacii, Eirene era celebrata atat la Atena cat si la Roma, orase in care avea altare si temple. Alaturi de numele feminin, vechii greci foloseau si mase Eirenaios „dedicat” (redat in latina prin Irinaeus sau Irineus, forma pastrata in limbile apusene). La popularitatea numelor a contribuit si sensul mistic pe care l-a capatat cuvintul grecesc (dintre cei 25 de termeni folositi in Septuaginta pentru a traduce ebr. salom „pace”, eirene este cel care se impune). Sursa

Semnificația numerologică a numelui Irina

Semnificatia numerologica a numelui Irina

Găsesc foarte interesant faptul că la rădăcina etimologică a acestui prenume se află cuvântul „Pace”, fiind de altfel unul dintre cuvintele prin care este descris numărul 33.

Pentru femeile care poartă acest nume așadar, Destinul 33 al numelui descrie acea calitate a sufletului lor caracterizată prin căutarea armoniei, a păcii, și în general a unor condiții ideale, poate chiar utopice. Femeia Irina nu este însă preocupată că viziunea sa despre viață poate fi prea utopică sau idealistă, și își urmărește propria cale cu ambiție, curaj și determinare.

În cifrele care alcătuiesc acest nume se găsește cu preponderență cifra 9. Indică printre altele aspirații înalte, un caracter nobil, și în general o viziune umanistă asupra vieții. Irina tinde sa fie o persoana caldă, sensibilă si încrezătoare, înzestrată însă cu o intuiție care o scapă de cele mai multe ori din belele.

Poate cea mai mare slăbiciune a femeilor care poartă acest nume este tendința de a renunța la sine pentru ca „lucrurile să meargă bine”, cu alte cuvinte tendința de a se sacrifica, în special dacă această temă se regăsește și în configurația numelui întreg, sau în harta astrologică.

Considerații Generale

Pentru un tablou cu adevărat personal, care să îți descrie caracterul și personalitatea, semnificațiile numerelor din acest articol trebuiesc privite prin prisma întregii hărți Numerologice sau Astrologice.
Dacă ești în căutarea unei analize practice și concrete pe baza Vieții și Destinului tău, poți continua călătoria cu una din analizele de mai jos, sau oricare din analizele din secțiunea SHOP a acestui site.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *