[Astrologie Orară] Studiu de caz VI (căsătorie)

 
Durata articol - 7 minute
Mars and Venus United by Love," painting by Paolo Veronese, mid-1570s. Public domain.

Am primit recent o întrebare privitoare la căsătorie de la o doamnă căreia îi vom spune Veronica, pentru a îi proteja identitatea, însă adresa de email furnizată este greșită, motiv pentru care nu îi pot trimite răspunsul în privat.

Am ales așadar calea de a publica întrebarea și răspunsul, sub egida anonimității, pentru a ilustra încă o dată metoda investigării prin Astrologie Orară. Mi se pare fascinant cât de sugestive sunt simbolurile care apar în aceste investigații.

Să începem așadar!

Harta Astrologică Orară

Aceasta este harta orară pe care am ridicată pe 09 martie 2017, ora 20:30, București. Spre deosebire de William Lilly, părintele modern al acestei arte, folosesc în mod experimental sistemul de case întregi pentru investigațiile astrologice orare, acolo unde el folosește sistemul de case Regiomontanus.

Redau mai jos textual răspunsul pe care i l-aș fi trimis doamnei noastre.

Analiza hărții orare

Înainte de a începe analiza, trebuie să verificăm dacă harta ridicată ne poate oferi un răspuns acum. Aceasta se face prin verificarea relevanței guvernatorului orei planetare pentru întrebarea noastră. În cazul de față, harta orară a fost ridicată în ora planetară și chiar în ziua lui Jupiter, o planetă asociată cu topicul căsătoriei. Jupiter este de asemenea co-guvernator pentru trigonul de Aer al Ascendentului.

Mai mult, Ascendentul în Balanță al hărții orare, sub guvernarea lui Venus – planeta dragostei și căsătoriei, indică în mod clar și răspicat acordul celest pentru această investigație.

Raționamentul unei analize orare privitoare la acest tip de întrebare este următorul:

  • Casa I și guvernatorul ei te reprezintă pe tine – Balanta ocupă casa I, și este guvernată de Venus
  • Casa VII și guvernatorul ei îl reprezintă pe potențialul tău partener – Zodia Berbecului ocupă Casa VII, și este guvernată de Marte.
  • Relația dintre aceste două planete indică răspunsul pe care tu îl cauți
  • Condițiile celor două planete ne descriu în linii mari câteva condiții generale ale partenerilor
  • Luna ne poate oferi informații suplimentare pentru această întrebare.

Acestea fiind spuse, întrebările referitoare la „timp” (când, în cât timp, etc.) sunt cele mai dificile întrebări de judecat prin prisma Astrologiei Orare, dar în cazul acestei întrebări s-ar putea să avem puțin noroc.

Am marcat cu galben pe hartă cele două planete, care în cazul nostru se întâmplă să fie Venus și Marte, chiar planetele relațiilor și dragostei, semn că întrebarea este pusă într-un moment bun, și că avem șanse să aflăm ceva relevant.

Venus se află ea însăși în casa VII, în Berbec, zodia lui Marte. Casa VII este casa tradițională a căsătoriei… iar Venus aici indică în mod clar și răspicat dorința ta de a te căsători. Cu toate acestea, când Venus se află în Berbec se numește că este în „exil”, căci este o zodie care nu îi priește deloc. În această configurație lucrurile privitoare la dragoste… nu se concretizează.

Mai mult, Venus este în mișcare retrogradă (semnul R de lângă simbolul planetar al lui Venus), ceea ce se traduce prin „a da înapoi”, retragere, anulare… o condiție deja destul de dificilă pentru Venus, dacă luăm în considerare și condiția de exil.

Marte, în schimb, se află și el aici, în Berbec. În domiciliul propriu, în casa VII. Dat fiind faptul că Marte și Venus se află în aceeași „casă” aș fi tentat să spun că te afli deja într-o relație și te întrebi când și dacă se va concretiza prin căsătorie. Oricum ar fi, Marte se află aici în ultimul grad din Berbec, și se pregătește să treacă în zodia următoare, Taur.

În același timp, Venus, aflată în al 13-lea grad, este retrogradă, adică dă înapoi spre începutul Berbecului. În esență… Marte și Venus se depărtează unul de celălalt.

Fie că vorbim despre un partener existent, sau un potențial partener, situația nu pare roz deloc, din păcate.

Luna aplică spre o relație hexagonală cu Jupiter, în casa I, aflat în opoziție foarte largă cu Marte. Nu este un semn promițător.

Am dat timpul înainte pentru a vedea cât va dura mișcarea retrogradă a lui Venus, și am obținut următoarele:

  • Durata totală de retrogradare este de 37 unități. În contextul nostru… ar putea indica 37 de luni, adică aproximativ 3 ani, timp în care acest topic nu pare a se îmbunătăți mai ales că în mare parte din timp Venus tranzitează înainte și înapoi prin aceeași zodie a Berbecului.
    • În următoarele 9 luni e posibil să întâlnești un alt bărbat (de natura lui Mercur), dar fiindcă întâlnirea are loc tot sub semnul Berbecului, unde Venus este în exil, și în continuare în retrogradare… nu m-aș entuziasma prea tare.
  • După perioada de retrogradare, Venus va face un sextil perfect cu același Marte (poate sau nu să fie vorba despre același bărbat, dacă există unul în viața ta) peste încă alte 60 de unități (probabil tot luni, deci aproximativ 5 ani). De data aceasta Venus este în mișcare directă, și în zodia proprie, în Taur.

Judecând pe baza celor de mai sus, ar reieși o durată aproximativă de 8 ani… pentru împlinirea căsătoriei, ținând cont că partenerul ar putea apărea cam oricând după cel de-al treilea an de aici înainte. Desfășurarea evenimentelor poate fi mai rapidă decât atât, dar e în orice caz ia-o ca pe o aproximare.

Fiindcă tot mi-ai oferit și data nașterii, am căutat să văd cum arată topicul căsătoriei în harta ta, pe care o redau mai jos, ca să văd dacă lucrurile se corelează pozitiv.

Analiza Natală

Putem observa că în casa VII se găsește același Marte, de data aceasta în Capricorn, sub guvernarea lui Saturn. Această configurație trimite către dificultăți în concretizarea relațiilor (în special în ceea ce privește căsătoria), prin prezența lui Marte aici, o planetă malefică, și sub guvernarea lui Saturn, o altă planetă malefică. Saturn indică în general căsătorii în a doua parte a vieții, și/sau întârzieri, fiind o planetă grea și foarte lentă, cu atât mai mult cu cât e și retrogradă, și deconectată de domiciliul său în Capricorn, și în același timp de tema căsătoriei pe care o guvernează.

Prin contrast… topicul profesiei și carierei arată foarte bine, promițând chiar posibiliatea de a te ridica la un statut destul de înalt în viață (Soarele în casa X a profesiei, în Berbec, exaltarea sa). Jupiter în Pești, în casa IX, în domiciliul propriu, Venus în casa XI, în Taur, în domiciliul propriu, Luna în Rac, în Casa I, în domiciliul propriu. Pare că mai toate aspectele ale vieții tale tind să meargă bine, cu excepția notabilă a topicului relațiilor și căsătoriei…

Aș vrea să reținem însă că nu planetele ne influențează viețile, ci ele reflectă condiții deja existente în viața noastră, datorită alegerilor noastre, drumului nostru în viață și în ultimă instanță destinului pe care se prea poate ca noi înșine să îl fi ales la naștere.

Aici se încheie analiza noastră, și sper ca doamna noastră să își afle răspunsul pe această cale.

Află și tu răspunsul la întrebările tale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *