Semnificaţia numelui Victor – Eternul Învingător

 
Durata articol - 3 minute
Semnficatia numelui Victor

Etimologia numelui Victor:

Prenume raspandite, frecvente si apreciate astazi, Victor si Victoria au semnificatie clara pentru vorbitorii limbii romane, care le pot pune usor in legatura cu subst. victorie sau adj. victorios. Ga si cuvintele comune prin care pot fi intelese, numele personale sint de origine latina; in izvoarele din primele secole ale erei noastre — deci odata cu aparitia crestinismului, Victor, gen. Victoria si un derivat de la acesta, Victorius, apar cu foarte mare frecventa, fapt care se explica prin valoarea augurala a numelor: victor „invingator, victorios”, de la vb. vinco, vincere „a invinge” (de aici si Vincentiu), simboliza victoria noii credinte. in ceea ce priveste fem. Victoria, acesta era chiar numele zeitei victoriei, in timpul imperiului, Victoria Augusti fiind divinitatea protectoare a imparatilor. Popularitatea de care s-au bucurat aceste formatii se reflecta si in numaru] mare al martirilor inclusi in onomasticonul sacru (aproximativ 40), prin cultul acestora numele raspindindu-se in toata Europa.

Sursă: http://www.interpretare-nume.ro/Victoria-Victor.html

Semnificaţia numerologică a numelui Victor

Semnificatia Numelui Victor

Din punct de vedere numerologic, numele Victor are o configuraţie deosebită. Destinul 33 marchează numele unui bărbat care are aşteptări înalte atât de la sine cât şi de la cei din jur. Este sensibil şi empatic, înţelege psihologia omului şi resorturile care îl animă şi cel mai adesea este interesat de tot felul de idei şi concepte filozofice abstracte menite să îmbunătăţească viaţa celor din jurul său.

Dorinţa Inimii 6 continuă tema deschisă mai sus de Destin şi ne vorbeşte despre un om care în adâncul sufletului său îşi doreşte linişte, armonie, echilibru, justiţie în lume şi pace universală. Victor este aşadar un visător, dar un visător care are şi puterea interioară de a transforma realitatea din jurul său. El interacţionează cu lumea din jurul său şi la fiecare pas vede o posibilitate de îmbunătăţire şi acţionează în consecinţă.

Motorul său interior funcţionează pe bază de iubire şi armonie, aşa că se va strădui întreaga viaţă pentru a aduce aceste două coordonate în viaţa sa, prin toate mijloacele posibile. Mai mult decât atât, tinde să se considere responsabil pentru suferinţele lumii, motiv pentru care în cele din urmă ajunge să îşi asume rolul unui vindecător, al unei persoane care luptă împotriva nedreptăţii în societate, al unei persoane care încearcă să producă o schimbare prin propriul său exemplu.

Personalitatea 9 ne spune despre Victor că tinde să fie înconjurat de oameni care gravitează în jurul său, atraşi, ba chiar fascinaţi de energia sa şi de misterul existenţei sale. Are o atitudine elegantă în faţa vieţii, este carismatic şi poate fi chiar înzestrat cu numeroase abilităţi artistice.

Slăbiciuni: Poate fi arogant, despotic, are tendinţa de a se critica prea aspru, poate avea aşteptări nerealiste de la sine şi de la cei din jur, tinde să sacrifice prea mult din timpul şi energia sa pentru oamenii din jur.

Considerații Generale

Pentru un tablou cu adevărat personal, care să îți descrie caracterul și personalitatea, semnificațiile numerelor din acest articol trebuiesc privite prin prisma întregii hărți Numerologice sau Astrologice.
Dacă ești în căutarea unei analize practice și concrete pe baza Vieții și Destinului tău, poți continua călătoria cu una din analizele de mai jos, sau oricare din analizele din secțiunea SHOP a acestui site.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *