[Astrologie Orară] Studiu de caz II

 
Durata articol - 8 minute

mars-venus[1]

Recent am primit o solicitare de ajutor din partea unei persoane cu privire la potențialul de concretizare a unei căsătorii.

Fiindcă în ultima perioadă am cochetat cu arta astrologică, am decis ca pentru acest caz să apelez la Astrologia Orară ca metodă de investigare a acestei chestiuni.

Astrologia Orară este o ramură a astrologiei practicată cu precădere în epoca medievală, și dezvoltată de către astrologii arabi, pornind de la principiile stabilite de astrologii din epoca elenistă. Pe scurt, atunci când o persoană are o întrebare la care dorește să afle răspuns, se adresează unui astrolog care ridică o hartă orară a momentului în care primește și înțelege întrebarea.

Înainte de toate, pentru a decide dacă întrebarea poate fi judecată „drept” cu ajutorul astrologiei orare se verifică guvernatorul orei planetare în care se ridică această harte orară. Dacă acest guvernator este același cu guvernatorul Ascendentului, sau dacă face parte din același trigon (triplicitate), înseamnă că întrebarea poate fi întradevăr „adresată cerurilor”.

„Mă voi căsători cu X?

În cazul nostru, întrebarea a fost adresată în ora planetară a lui Venus, care este în același timp planeta guvernatoare a Ascendentului (Balanță). Am mers cu analiza mai departe. Voi reduce în continuare la minimum termenii tehnici pentru a menține un nivel de accesibilitate generală a textului.

Intrebare_V

Întrebare: Mă voi căsători cu X?

Când avem de-a face cu o întrebare de acest gen ne ghidăm după casele I și VII. Casa I – Ascendentul (Balanță) reprezintă persoana care întreabă (o vom numi Clientul, din lipsă de alți termen), iar casa VII – Descendentul /Relațiile interumane (Berbec) indică persoana de care Clientul este interesată (relațional vorbind) – Partenerul. Mai departe, ne uităm la guvernatorii tradiționali ai celor două case/zodii – Venus (Balanță) și Marte (Berbec) (folosesc sistemul de case Whole Sign), și ținem cont și de poziția Lunii.

În cazul de față, providența astrală face ca cei doi guvernatori, Marte și Venus, să reflecte întocmai miezul dilemei sufletești a Clientului nostru – concretizarea unei relații amoroase. Venus reprezintă Clientul, iar Marte reprezintă Partenerul cu care Clientul dorește să se căsătorească. Luna reprezintă printre altele și obiectul de interes – Căsătoria.

Mai departe, pentru a judeca posibilitatea unei căsătorii între cei doi de obicei căutăm relații pozitive/benefice între cei doi guvernatori, zodiile/casele din care provin și zodiile/casele în care se află. În ceea ce privește pe subiectul nostru, Clientul, Venus este plasată în Vărsător, în casa V – o casă destinată iubirii și căsătoriei, într-un loc cu demnitate. Asta înseamnă că poziția Clientului nostru este deschisă, disponibilă și orientată către căsătorie.

Marte, planeta guvernatoare a Partenerului se află în casa II, într-o poziție favorabilă și „aducătoare de beneficii”. Acest lucru arată că Partenerul se află într-o poziție benefică și are suficiente avantaje să rămână acolo unde este. Un detaliu important este acela că Partenerul se află deja într-o relație de căsătorie cu o altă persoană, relație în urma căreia a rezultat și un copil.

În continuare vom încerca să aflăm ce raporturi se stabilesc între Marte și Venus (Client și Partener) și Lună. În cazul de față, Marte nu face contact (aspect) cu Venus, ba mai mult, fiindcă Venus se deplasează cu o viteză mai mare decât Marte, aceasta pare că se depărtează de Marte ceea ce semnifică departarea crescândă dintre subiecții noștri.

În plus, semnificatorul relației – Luna, deși este într-un loc favorabil ceea ce pare să indice plăcerea pe care o simt atunci când sunt împreună, face un aspect separant cu Marte, susținând ideea de despărțire și, mai mult, tinde spre o opoziție cu semnificatorul Clientului nostru – Venus. Lucrurile nu arată roz. Un aspect interesant este că dacă a existat un moment favorabil concretizării acestei relații, acesta a avut loc în trecut (Când Luna se apropia de un contact cu Marte).

În lumina acestor mărturii, am dedus că o eventuală concretizare a căsătoriei celor doi ar întâmpina mari dificultăți. Cu toate acestea, cel mai mare obstacol este reprezentat de Saturn. Acest lucru se explică astfel: În viitor, Venus va face un nou contact cu Marte (deși va fi un contact dificil), dar înainte de a face acest lucru va face un contact direct cu Saturn (genul de contact echivalent cu un accident în plin cu un zid). Cu alte cuvinte, dacă una din șansele de a concretiza această relație a apărut în trecut, următoarea șansă, dacă mai veni, va veni doar după trecerea unui blocaj aparent de netrecut (Saturn) – manifestat prin constrângeri, limitări, privări, treziri la realitate, iar Clientul nostru va fi mult mai circumspect decât în trecut.

„Există o sarcină? Dacă da, este băiat sau fată?”

Fiindcă subiectul nostru – Clientul – este o femeie, aceasta suspecta și existența unei sarcini. Fiind relativ convinsă de această posibilitate, Clientul a dorit să afle sexul viitorului copil.

În mod surprinzător, Astrologia Orară este echipată cu tot felul de instrumente de investigație, unele dintre ele fiind potrivite chiar și pentru acest gen de întrebări. Recunosc că eu însumi sunt ușor circumspect privind rata de succes a acestor investigații, dar am acceptat și această provocare.

Sarcina

Există o sarcină? Dacă da, este băiat sau fată?

Având în vedere harta orară ridicată mai sus, am luat în calcul următoarele mărturii:

  • Semnificatorul Clientului – Soarele se află într-o zodie „fertilă”, dar într-un mediu nefavorabil – mărturie mixtă, indică mai degrabă dorința clientului, decât realitatea
  • Semnificatorul Copiilor (Casa V) – Jupiter – se află într-o zodie nefertilă (Fecioară)
  • Co-semnificatorul întrebării – Luna – se află în aceeași zodie nefertilă (Fecioară), și se apropie de un contact cu Marte (improbabilitatea sarcinii).
  • Saturn se află în Casa V – casa copiilor – indică improbabilitatea sarcinii

Judecând după mărturiile de mai sus, am dedus că o sarcină este destul de puțin probabilă în cazul de față, ceea ce i-am și transmis Clientului, împreună cu judecata anterioară.

După o perioadă, Clientul nostru a răspuns afirmativ către ambele judecăți transmise…

Iată deci o scurtă demonstrație privind genul de analiză pe care Astrologia Orară o poate pune la dispoziția noastră. Este de notat faptul că astrele și mișcările lor nu determină evoluția unei relații sau răspunsul la o întrebare pe cât ar părea că descriu stări de fapt pe care cititorul în stele le poate descifra.

Spre deosebire de Astrologia Modernă unde pare că nimic „rău” nu se poate întâmpla ci totul este posibil, iar dacă apar provocări pe parcurs acestea sunt doar teste pentru a învăța anumite lecții înainte de a primi obiectul dorințelor noastre, Astrologia Orară (o ramură a Astrologiei Tradiționale) este mai aproape de realitățile existenței umane când ne arată că, uneori, nu primim obiectul dorințelor noastre… ba mai mult, ne arată și ce s-ar întâmpla dacă ne-am încăpățâna și am insista să îl obținem.

În sfârșit, ceea ce găsesc fascinant este faptul că acest gen de întrebare – Voi fi împreună cu X? – este una dintre acele întrebări nemuritoare care au fost adresate astrologilor din toate timpurile, și care va fi în continuare adresată atâta timp cât vor exista cititori în stele.

Află și tu răspunsul la întrebarea ta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *