Semnificația numelui Adrian, Adi, Adriana, : Împăratul înțelept

 
Durata articol - 3 minute

Adrian

Etimologia numelui Adrian

Adrian si Adriana, prenume frecvente astazi la romani, reproduc numele pers. lat. Hadrianus (fem. Hadriana), la origine un cognomen cu semnificatia „de la Hadria”, derivat de la numele de loc Hadria. in Italia antica erau doua localitati care purtau acest nume: una in regiunea veneta (astazi Adria din provincia Rovigo), veche colonie care in sec. 5 i.e.n. avea raporturi comerciale cu Grecia (de aici vine numele Mare Hadriaticum, care inainte desemna numai partea superioara a actualei Adriatice) si alta in regiunea picena (astazi Atri din provincia Teramo), probabil locul de origine al gintei Aelia} emigrata in Spania, si din care descinde imparatul Adrian. 

(sursă)

Semnificația numerologică a numelui Adrian

Adrian

Din punct de vedere numerologic, numele Adrian are o rezonanță aparte. Este concentrat în principiu asupra particularităților numărului 11. Acest lucru spune despre bărbații care poartă acest nume că sunt oameni care preferă simplitatea și adevărul în orice situație. Preferă să nu se complice în mod inutil, sunt diplomați, și tind să vadă dincolo de iluziile și măștile pe care le arborează oamenii din jurul lor.

Există o latură sensibilă a lui Adrian pe care cei din jur o pot rata, mai ales dacă ajung să confunde această latură a sa cu un soi de rezistență sau dificultate în a se apropia de oameni din prima. Cu toate astea, cei care ajung să înțeleagă această latura a sa înțeleg că are nevoie de anumiți oameni și poate și un cadru aparte ca să poată fi el însuși.

Relațional vorbind, Adrian tinde să fie destul de critic (11) și să aibă așteptări destul de înalte de la cei din jurul său, dar asta doar fiindcă are așteptări înalte și de la sine. Prosperă cu adevărat atunci când se înconjoară cu oameni care îi permit să fie el însuși, cu atât mai mult cu cât el tinde să dobândească cunoaștere de sine prin relaționarea cu cei din jur.

Numărul 11 este un număr dificil care nu poate fi echilibrat ușor, mai ales când e preponderent într-o configurație numerică. El ne vorbește despre o comunicare de tip dublu feedback (1-1) cu ajutorul căreia Adrian reușește să înțeleagă realitatea din jurul său și să o traducă în experiențe care îl ajută să evolueze.­­

Semnificația numelui Adi

Spre deosebire de Adrian, Adi este forma de diminutiv a acestuia.

Ceea ce se schimbă atunci, petru persoanele care poartă această formă prescurtată este orientarea spre lucruri mai practice, mai materiale și un anumit soi de libertate și aventură, dincolo de responsabilitățile pe care cel mai adesea și le asumă.

Semnificația numelui Adriana

Spre deosebire de Adrian, Adriana este mai copilăroasă, mai poetică, romantică și dornică de a socializa și comunica cu alți oameni. Are o fire artistică, naturală, adesea jucăușă și înzestrată cu o sensibilitate aparte.

Este ușor de rănit, are nevoie de stabilitate și de un partener care să o înțeleagă și care să îi apere sensibilitatea de duritatea lumii exterioare.

Are o fire curioasă, este veșnic activă și implicată în ceva, dar are dificultăți în a duce lucrurile la bun sfârșit… nu că nu ar vrea, ci pentru că sunt atâtea alte lucruri de făcut mereu. 🙂

Află mai multe despre destinul tău

Pentru un tablou cu adevărat personal, care să îți descrie caracterul și personalitatea, semnificațiile numerelor din acest articol trebuiesc privite prin prisma întregii hărți Numerologice sau Astrologice.
Dacă ești în căutarea unei analize practice și concrete pe baza Vieții și Destinului tău, poți continua călătoria cu una din analizele de mai jos, sau oricare din analizele din secțiunea SHOP a acestui site.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *