Semnificația numelui Adam: Întâiul

 
Durata articol - 2 minute

Semnificația numelui Adam

Voi continua seria analizelor numerologice ale numelor cu un un nume mai puțin întâlnit în onomastica românească, dar foarte cunoscut publicului larg: Adam.

Semnificație  etimologică

Adam este un personaj în Cartea Genezei, Coran și Kitab-i-Íqán. Potrivit mitului creației a religiilor avraamice, el este primul om. Conform Vechiului Testament, a fost creat de către Yahweh Elohim-(„Yahweh-Dumnezeu”, Dumnezeul lui Israel) din pământ, „după chipul și asemănarea sa„, în ziua a șasea a Creației. Tatăl luiCain, Abel și Set. Perechea lui este Eva.

Termenul de „Adam” se poate referi atât la prima persoană, precum și la crearea omenirii. De asemenea, termenul simbolizează păcatul originar și abuzul absurd al libertății. Alungarea din rai este semnul pedepsei pentru cei care ar îndrăzni să se identifice cu divinitatea.

Adam poate fi identificat și ca prototip al lui Isus, numit în Prima epistolă a lui Pavel către corinteniAdam cel Nou(1 Corinteni:15). Sursa: Wikipedia

Semnificația numerologică a numelui Adam

Numerologic vorbind numele Adam reprezintă chiar simbolul cu care este asociat cel mai adesea: Primul, Inițiatorul, Începutul.

Bărbatul Adam este încrezător, intuitiv și stăpân pe sine. Este genul de om care umple o cameră cu prezența sa magnetică. Este omul acțiunii mai degrabă decât al declarațiilor și, de obicei, tinde să gândească înainte de a spune ceva astfel încât impactul vorbelor sale să fie și mai puternic. Pentru Adam, cuvântul său este foarte important iar dacă ți-a promis un lucru, poți fi destul de sigur că va merge până la capăt pentru a-ți ține promisiunea.

Are spiritul de războinic în sânge, și este suficient de disciplinat și organizat încât să poată găsi soluții eficiente la cele mai multe provocări cu care se confruntă.

Slăbiciuni: Egoismul, orgoliul, aroganța. Tinde să fie orbit de propria sa putere, inteligență și să nu își mai poată evalua corect limitele.

Află mai multe despre destinul tău

Pentru un tablou cu adevărat personal, care să îți descrie caracterul și personalitatea, semnificațiile numerelor din acest articol trebuiesc privite prin prisma întregii hărți Numerologice sau Astrologice.
Dacă ești în căutarea unei analize practice și concrete pe baza Vieții și Destinului tău, poți continua călătoria cu una din analizele de mai jos, sau oricare din analizele din secțiunea SHOP a acestui site.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *