[Αstrologie Elecțională] Alegerea datei căsătoriei (II)

 
Durata articol - 7 minute
Astrologie Electionala

Astrologie Electionala

Acest articol continuă seria începută anterior aici. Astăzi voi vorbi despre o aplicație practică a principiilor Astrologiei Elecționale: alegerea datei căsătoriei.

De ceva vreme mă gândesc să mă căsătoresc cu partenerea mea de viață, Andreea, după o relație de mai bine de 11 ani. În aceste condiții, și având în vedere că am început să studiez astrologia… am realizat că ar fi interesant să îmi aleg data căsătoriei după considerente astrologice.

Așadar și prin urmare să începem aventura.

Pentru a găsi cel mai propice moment pentru căsătorie, astrologii clasici spun că trebuie să ții cont de anumite criterii de eligibilitate.

Dintre aceste criterii de eligibilitate ale unei date de căsătorie, și fără a intra în prea multe detalii tehnice, voi enumera doar câteva exemple:

Fazele Lunii

Fazele Lunii

 • Mercur, Marte și Venus ar trebui să fie în mișcare directă (adică nu retrogradă)
 • Luna ar trebui să fie în creștere, și să nu fie în VOC (Void of Course) – adică o perioadă în care nu face niciun aspect cu nicio planetă
  • De asemenea, ar fi de preferat ca ultimul aspect pe care Luna îl va face când va părăsi semnul curent, să fie unul favorabil
  • De asemenea, Luna ar trebui plasată favorabil în casă și zodie (preferabil în casele 1, 4, 7 sau 10, și în Rac sau Taur).
 • Luna ar trebui să fie ferită de aspecte dificile cu Marte, Venus, Soare sau Saturn
  • ar fi de preferat să existe aspecte ușoare cu aceste planete
 • Guvernatorul casei I (ascendentul) ar trebui să fie plasat în mod favorabil după casă și semn
  • preferabil ar fi să fie Venus, și să se afle în aspect ușor cu luminariile (Soarele și Luna), Marte, sau Jupiter
  • Ar trebui să fie ferit de aspecte dificile cu guvernatorul casei a VII, Soare, Marte sau Saturn.
  • Ar fi de preferat să fie într-un aspect ușor cu guvernatorul casei a VII – casa căsătoriei și a relațiilor
  • Totodată, ar fi de preferat ca guvernatorul casei I să fie plasat în domiciliul sau în exaltarea lui. A se evita zodia sa de cădere
 • Saturn, în calitatea sa de Mare Malefic, ar trebui plasat în zone cât mai „îndepărtate” cu putință. Saturn este cu adevărat folositor în casa a XII, atunci când este în „sect complet” (într-o temă diurnă, deasupra orizontului, și într-un semn masculin). Aceasta este ceea ce anticii numeau „bucuria lui Saturn”. Dacă nu se poate, atunci ar trebui plasat într-una din casele cadente (3, 6, 9 și 12) sau cel puțin nu în cele angulare (1, 4, 7, 10).

Acestea sunt doar câteva considerații care pot fi luate în calcul în căutarea unei date propice pentru căsătorie, dar mai sunt și altele. În orice caz, nu le poți găsi pe toate, sau, dacă ar fi să cauți o dată care să respecte toate criteriile de eligibilitate, ar trebui să aștepți poate ani de zile, ceea ce nu ar fi foarte realist, cu atât mai mult cu cât majoritatea cuplurilor vor să se căsătorească în weekend. În practică, este destul de dificil de găsit o dată astrologică propice, având atâtea restricții și criterii, și de cele mai multe ori este nevoie să faci anumite compromisuri…

Totodată, un detaliu esențial este că momentul important care trebuie ales astrologic este momentul cununiei civile, adică momentul în care spui prima oară „Da”, afirmând clar și răspicat intenția de a te căsători. Cununia religioasă, deși este poate mai  importantă decât cea civilă în cultura noastră, cade pe locul secund ca și importanță astrologică, fiind adesea neglijată ca și impact astrologic. Cu alte cuvinte, este important să îți programezi cu atenția data și ora cununiei civile, după care pe restul le poți face oricând.

Am menționat mai devreme că este nevoie să alegi data și ora propice pentru cununia civilă. Subliniez că pe lângă dată este importantă și ora, și, destul de des, până și minutul cununiei civile. Sigur că este destul de dificil să te duci la ofițerul stării civile și să îi spui: „Nu vă supărați, dar aș vrea ca cununia mea civilă să aibă loc la 11:05 am, adică momentul în care spun DA.” Și cu toate astea, dacă urmărești momentul astrologic perfect, nu prea ai de ales… 🙂

În cazul meu, după îndelungi căutări, m-am oprit asupra unei date din luna Iulie 2016, în speță ziua de 10 iulie, ora 11:00, Duminica. Este întradevăr o oră destul de matinală, dar este ultimul moment în care Luna se află în Fecioară, anul următor, înainte de a trece în Balanță. M-am ferit să mă însor cu Luna în Balanță, fiindcă ultimul aspect pe care îl va face, înainte de a ieși din Balanță va fi unul dificil, pe când la ieșirea din Fecioară, ultimul aspect va fi unul favorabil. Așadar… va rămâne ora 11:00 dimineața. 🙂

Totuși, când alegi data căsătoriei, nu vorbim doar despre cel mai propice moment astrologic, ci trebuie să iei în calcul și restricțiile inerente unui astfel de eveniment. Spre exemplu, ziua de 9 iulie, Sâmbătă, ar fi fost ceva mai bună pentru noi, astrologic vorbind, dar tatăl meu nu poate fi alături de noi pe acea dată, așa că am ales ziua de Duminică.

just-married[1]Mai departe, un aspect important care trebuie de asemenea avut în vedere este modul în care se armonizează hărțile individuale ale celor doi parteneri cu harta momentului căsătoriei. Dacă anumite elemente negative din hărțile individuale se regăsesc în harta astrologică a momentului, acestea fiind prin urmare activate, chiar dacă harta astrologică pare propice trebuie găsit un alt moment. Ar fi de preferat ca harta momentului să „activeze” aspecte pozitive din hărțile celor doi indivizi. Spre exemplu, dacă între Marte din harta lui și Venus din harta ei există un aspect favorabil (ușor) ar fi de preferat ca acesta să se regăsească și în harta momentului căsătoriei, între Marte și Venus.

În sfârșit, acestea ar fi considerațiile primare care sunt luate în calcul de un astrolog, atunci când este întrebat care ar fi cel mai propice moment pentru căsătorie.

Ca și observație generală, un astrolog nu răspunde (sau nu ar trebui să răspundă) niciodată la întrebarea: Am ales data xx pentru căsătorie. Este bună? Dacă ai ales deja data căsătoriei, ținând cont de toate restricțiile inerente unui astfel de eveniment, ar fi contraproductiv să te duci apoi la un astrolog și să îl întrebi cum va arăta cerul în acea zi. Răspunsul lui te poate influența în mod negativ și poți renunța la nuntă, când poate destinul vostru este să fiți uniți în acea zi.

Pentru rezultate optime este indicat să mergi la un astrolog cu această întrebare atunci când nu ai stabilit data, și ți-ai luat în calcul cel puțin 1-2 ani de atunci înainte.

Cam atât am avut de spus acum despre acest subiect. Vă voi ține la curent cu evoluția proiectului meu de căsătorie. :)) Urați-mi succes!

Dacă ești interesat/ă, poți citi mai departe despre serviciile și analizele disponibile pe site.

Toate cele bune!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *