Semnificația numelui Toma: Geamănul

 
Durata articol - 3 minute

Toma

Etimologia numelui Toma

Nume cu o larga arie de raspindire in lume si chiar foarte frecvent in unele regiuni, Toma continua gr. Thomas, al carui prim purtator cunoscut astazi a fost unul dintre cei 12 discipoli ai lui Iisus. Apostolul, considerat de traditie martir in India, poarta in textul evanghelic un nume dublu, gr. Thomas o legomenos Didymos, adica Toma zis Geamanul (gr. didymos „geaman”). Ga si in alte cazuri asemanatoare, partea a doua a numelui, Didymos, nu este decit o traducere greceasca a primei parti Thomas, prin care a fost redat arameeanul toma „geaman” (cuvintul apare si in alte limbi semitice: ebr. toam, arabul tuam, tauam) sau dupa alte ipoteze un supranume al personajului numit in realitate Iuda. (sursa)

Semnificația numelui Toma

Toma

Prima impresie pe care mi-o transmite acest nume este aceea a unui om sincer, devotat, muncitor, practic și sensibil. Sensibilitatea o atribui primei litere a acestui nume, respectiv litera T(2), unde cifra care îi corespunde este asemuită cu întoarcerea privirii dinspre sine către cel de lângă noi. Toate numele care încep cu această literă au această calitate.

În cazul de față, această sensibilitate este întărită prin cifrele 4 și 6 (literele O și M, care alcătuiesc aici și cuvântul OM), dar și prin Expresia Generală 4 și Numărul personalității 6. Detaliind, tânărul sau bărbatul Toma este serios și demn, onorabil, just, onest, dar și o persoană căreia îi place să muncească pentru ceea ce este al său. Nu este adeptul scurtăturilor, ci este genul de om care își construiește viața cu grijă, cărămidă cu cărămidă.

Are o înfățișare plăcută și modestă, care exprimă căutarea sa intuitivă a armoniei, o căutare care se reflectă în tot ceea ce întreprinde. Este semnătura sa, dacă putem formula astfel. Mai mult, este marcat de dorința de a fi de ajutor tuturor celor din jurul său. Este un fel de necesitate internă, care poate duce foarte ușor la complexul salvatorului care se sacrifică pe sine pentru un altul (mai ales dacă există o temă similară și în harta numerologică a numelui complet/data nașterii).

Dorința Lăuntrică 7 ne vorbește despre o tendință de a se retrage în sine, de a se limita la universul său interior, departe de lume și de problemele existențiale ale celor din jurul său, devenind astfel preocupat doar de dilemele sale personale. Apare astfel o contradicție, o tensiune între cele două caracteristici ale numelui său Numărul Personalității (consoane) și Dorința Lăuntrică (vocale), ce descrie o tensiune lăuntrică resimțită la nivelul relaționării cu cei din jurul său.

Dintre slăbiciunile sale putem enumera: compulsivitate, tendințe despotice, rigiditate, încăpățânare, tendința de a judeca pe cei din jur, lipsa răbdării față de slăbiciunile celor din jur, îngustime a minții, lipsa unei viziuni de ansamblu etc.

Află mai multe despre destinul tău

Pentru un tablou cu adevărat personal, care să îți descrie caracterul și personalitatea, semnificațiile numerelor din acest articol trebuiesc privite prin prisma întregii hărți Numerologice sau Astrologice.
Dacă ești în căutarea unei analize practice și concrete pe baza Vieții și Destinului tău, poți continua călătoria cu una din analizele de mai jos, sau oricare din analizele din secțiunea SHOP a acestui site.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *