Semnificația numelui Petru: Stâlpul Lumii

 
Durata articol - 4 minute

Petru

Astăzi vom analiza unul dintre numele mele preferate, un nume cu o rezonanță istorică puternică și un nume foarte întâlnit la copiii din ziua de azi.

Etimologia numelui Petru

Unul dintre cele mai frecvente si raspindite prenume, Petru este o creatie proprie onomasticii crestine. Asa cum apare in textele evanghelice, numele initial al apostolului era -> Simon (ebr. Shimeon) si chiar Iisus este acela care va hotari schimbarea numelui: „Tu esti Simon, fiul lui Iona; tu te vei chema Kefa”. De origine arameeana, kepha este un cuvint comun care inseamna „piatra, roca, stinca” (sinonim cu gr. petra). Ratiunea traducerii numelui arameean apare destul de clar: autorul stia foarte bine ca Kepha era un cuvint comun si lucrul apare si mai clar din textul biblic, in fond o motivatie a schimbarii de nume: „tu esti Petru (gr. Petros, aram. Kepha) si pe aceasta piatra (gr. petra, aram. kepha), voi zidi biserica mea”. Iata deci si mecanismul prin care un cuvint comun poate deveni nume personal (gr. petros nu mai fusese folosit ca nume propriu). in latina apare Pe”trus, o adaptare a gr. Petros (lat. petra, devenit in rom. piatra, este un vechi imprumut din greaca); bine atestat in epigrafia latina crestina, Petrus sta la baza formelor din apusul Europei, unde numele devine popular in evul mediu (in sudul Frantei, de ex., face parte din cele 6 nume de botez mai frecvente in sec. 9—14; la Dresda, in sec. 14, Petrus era al treilea nume de botez, ca frecventa, dupa Johannes si Nikolaus)” (sursa)

Semnificația numelui Petru

Petru

Numerologic vorbind, numele Petru este reprezentat prin numere puternice, intense. Expresia Generală 8 a numelui descrie un bărbat hotărât, ambițios, puternic, încrezător, disciplinat și orientat către rezultate. Este obișnuit să își planifice acțiunile astfel încât să obțină cel mai bun randament posibil și este foarte abil în a se folosi de alți oameni pentru a-și atinge obiectivele.

Tinde să fie manipulator, iar în manifestările sale mai puțin nobile poate fi chiar lipsit de scrupule și calculat, dar ar fi util ca în ceea ce își propune să fie animat de aspirații nobile. Echilibrul lăuntric este necesar, cu atât mai mult cu cât tendința de a oscila între culmile gloriei și cea mai adâncă mizerie este aproape un semn distinctiv al celor marcați de cifra 8 (mai ales dacă este sprijinită și de alți indicatori din Harta Numerologică).

Numărul Personalității 9 ne spune despre Petru că pare a fi un om onest, plin de pasiune, idealist, energic, și cu o purtare nobilă, aristocratică. Este perceput a fi inteligent și înzestrat cu bun gust, mereu vesel și în căutare. Pare a fi genul de persoană care este mereu animată de o viziune pe care încearcă să o atingă, fie că e vorba despre ceva personal, fie ceva colectiv.

Alternativ, el poate suferi de accese de grandomanie, sentimente și idei utopice, nerealizabile, aroganță și dramatism excesiv.

Dorința Lăuntrică 8 ne revelează o persoană care tinde să fie motivată de dorința de a dobândi putere, bani, faimă și prestigiu. În mod uzual, aceștia tind să fie captivați de aceste obiective materiale și să rămână prinși în capcanele aferente. Munca lor interioară însă presupune detașarea de acele nevoi bazale și însușirea unor aspirații elevate, corespunzătoare octavei superioare a cifrei 8. În formele sale elevate, cifra 8 este cifra celor ce construiesc imperii, a conducătorilor drepți și nobili, a regilor din basme. Este o țintă dificil de atins, mai ales când tentațiile materiale sunt atât de apetisante, dar este fără doar și poate cea mai înaltă împlinire a bărbaților ce poartă acest nume.

Ca și slăbiciuni, în ceea ce privește semnificația numelui Petru, putem enumera: egoism, materialism, cinism, lipsa scrupulelor, violență, manipulare, intimidare, instabilitate emoțională, trădător etc.

Află mai multe despre destinul tău

Pentru un tablou cu adevărat personal, care să îți descrie caracterul și personalitatea, semnificațiile numerelor din acest articol trebuiesc privite prin prisma întregii hărți Numerologice sau Astrologice.
Dacă ești în căutarea unei analize practice și concrete pe baza Vieții și Destinului tău, poți continua călătoria cu una din analizele de mai jos, sau oricare din analizele din secțiunea SHOP a acestui site.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *