Semnificația numelui Daria – Vulcanul adormit

 
Durata articol - 6 minute

Semnificația numelui Daria

Cu toate că au apărut numeroase schimbări în viața mea, mi-am propus să îmi fac timp astăzi pentru o analiză numerologică. Numele pe care l-am luat astăzi în vizor are o istorie foarte bogată și este, întradevăr, un nume cu o rezonanță regală.

Etimologia numelui Daria

Vechi de cel putin doua milenii si jumatate, actualul prenume Darie, fem. Daria, isi are originea in indepartata Persie, unde a fost purtat in antichitate de trei cunoscuti regi din dinastia Ahemenizilor: Darius J, fiul lui Hystaspes (522 — 486 i.e.n.), cel invins de greci la Maraton, care in campania impotriva scitilor din 514—513 a ajuns si pe teritoriul patriei noastre (este amintit si in Scrisoarea a III-a a lui M. Eminescu, „Darius al lui Istaspe”), Darius al II-lea Nothos (423 — 405 i.e.n.) si Darius al III-lea Codomanul (338 — 333 i.e.n.), invins de Alexandru Macedon. Daca Darius este forma consacrata, sub care cei trei regi sint cunoscuti astazi in istorie, oricine isi poate inchipui ca in vechea persana numele suna cu totul altfel si anume Darayava(h)us. Atestat si in inscriptiile din Asiria (sub forma Dariyamus) si Elam (Dariyamauis) sau in texte medii iraniene (Daray, forma abreviata si mult mai apropiata de ceea ce cunoastem noi astazi), numele persan format din daraya- si -vahu face parte din categoria compuselor. Apropiind primul element de vb. darayamiy „a tine, a poseda”, iar pe al doilea de vechiul indian vasuh si avesticul vohu-, vanhu- „bun, bine” (Avesta este colectia de carti sfinte ale religiei zoroastriene a vechilor persi), specialistii presupun ca sensul initial al numelui ar fi fost „cel care poseda bunuri” sau „cel care mentine binele”. (Precizam ca obisnuitele „traduceri” ale vechilor nume compuse sau frazeologice sint in mare masura artificiale, intrucit elemente devenite traditionale in onomastica erau adeseori unite fara a se urmari un anume sens al intregului). Cum se explica formele actuale ale numelui in Europa si cum s-a pastrat acesta pina astazi? Vechiul nume persan a fost preluat intii de greci, in acest moment aparind si cele mai importante modificari ale formei originare, devenita Dareios, prin abreviere si adaptare la sistemul grecesc. Odata cu modificarile produse in greaca clasica, numele evolueaza si el la Dareos, Darios; ultima forma, preluata de romani, isi schimba pozitia accentului, ajungindu-se astfel la Darius. Purtat de crestini in primele secole ale erei noastre, Darius si Daria patrund in onomasticonul bisericesc, pastrind amintirea unor martiri si martire prin al caror cult numele se raspindeste in Europa. Primele atestari apar in documentele romanesti in sec. 17, la raspindirea numelui contribuind, fara indoiala, si figura lui „Darie imparat” (Darius Codomanul), unul dintre personajele cunoscutei carti populare Alexandria (care, —> Alexandru, a lasat urme adinci in folclorul si onomastica noastra). # Fr. Darius, germ. Darius, Daria, it. Dario, Daria, p. Dario, magh. Darius, bg. Darii, rus. Darii, Daria (hipoc. Dara, Darina, Dasa). (sursa)

Semnificația numelui Daria

Semnificația numerologică a numelui Daria

Să vedem în continuare cum arată configurația numerică a acestui nume deosebit. Înainte de a trece la analiza propriu-zisă a celor trei indicatori, ar fi util să aruncăm o privire asupra literelor/cifrelor care intră în componența acestui nume. Astfel, observăm 3 cifre care apar cu precădere în această configurație: 1, 4 și 9. Acest lucru este semnificativ întrucât acestea vorbesc caracterul general al individului; pe când cei trei indicatori arată mai degrabă moduri de comportament, năzuințe sufletești și tipare cognitive.

Cele trei cifre care apar în numele Daria spun despre fetele și femeile ce poartă acest nume că tind să fie practice, individualiste, energice și înzestrate cu un simț intuitiv dezvoltat.

Aruncând mai departe un ochi asupra celori trei indicatori majori, putem spune că, în general, comportamentul lor este orientat în spiritul lucrului practic și bine făcut, armonios, care aduce bucurie și plăcere tuturor celor din jurul celor ce poartă acest nume. Mai mult, Daria tinde să fie genul de persoană care nu admite să săvârșească o nedreptate, chiar și dacă ar însemna să obțină anumite beneficii. Este adepta dreptății și a echității sociale. În arborele sefirotic al cabalei, sefira a 6-a se numește Tiphareth și simbolizează frumusețea, armonia, luminozitatea, Soarele, sinele individual. Aceste caracteristici sunt strâns legate de modul de a fi al Dariei, iar ea tinde în mod natural către acestea.

În sfârșit, tinde să preia asupra ei tot greul, din dorința de a-i ajuta pe cei dragi, ajungând deseori în poziții în care este necesar să își sacrifice propriile dorințe și nevoi pentru a duce o sarcină până la capăt. Este genul de om la care poți apela aproape întotdeauna cu încredere, convins că îți va oferi o mână de ajutor.

În ceea ce privește dorințele sale lăuntrice (11), semnificația numelui Daria ne vorbește despre o profundă sete de transformare, resimțită în toate ariile vieții sale. Altfel spus, toate experiențele pe care Daria le trăiește, tind să fie alchimizate în forul ei lăuntric, acolo unde experiențele se transformă în învățături de viață și pilde care o ajută să se transforme și să evolueze continuu. Acesta este un efort pe care trebuie să îl susțină în mod conștient. Dacă se împotrivește acestui proces, toată această energie care este atrasă în mod natural din exterior către centrul ființei sale o va bulversa continuu și o va lăsa într-o perpetuă stare de destrămare.

Cifra 11 este caracteristică revoluțiilor interioare pe care un individ trebuie să fie pregătit să le suporte și să facă ajustările necesare. Acest torent interior nu este în mod imediat vizibil celor din jurul său (cu excepția familiei și apropiaților intimi), privirile curioase fiind întâmpinate de o personalitate practică, serioasă, disciplinată, metodică și întrucâtva suspicioasă cu privire la ceea ce este nou, necunoscut.

Este muncitoare și harnică, de fapt, tinde să muncească prea mult, neglijându-se pe sine. Motivul este acela că, prin muncă, Daria năzuiește să obțină un soi de vindecare interioară de care crede că are nevoie în mod perpetuu. Îi vine destul de greu să se aprecieze pe sine, să se iubească și să își fie recunoscătoare, motiv pentru care este suspicioasă când primește complimente sau când este apreciată, fiindcă simte că încă nu și-a atins obiectivele, încă nu a ajuns suficient de departe pe calea pe care și-a ales-o.

Dacă ar fi un sfat care să poată fi oferit persoanelor care poartă acest nume, după mine ar fi acela de a se concentra mai mult asupra propriei ființe, de a lucra cu tot acel material pe care îl atrag în sine și care tinde să explodeze dacă nu este adresat în mod corespunzător, și să accepte că nu există perfecțiune și că, în mod cert, nu o vor putea atinge în ciuda tuturor eforturilor lor.

Află mai multe despre destinul tău

Pentru un tablou cu adevărat personal, care să îți descrie caracterul și personalitatea, semnificațiile numerelor din acest articol trebuiesc privite prin prisma întregii hărți Numerologice sau Astrologice.
Dacă ești în căutarea unei analize practice și concrete pe baza Vieții și Destinului tău, poți continua călătoria cu una din analizele de mai jos, sau oricare din analizele din secțiunea SHOP a acestui site.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *