Harta Numerologică a României

 
Durata articol - 6 minute

Stema României

În articolul de faţă, primul din seria analizelor numelor de stat, voi încerca să reliefez câteva dintre trăsăturile potențiale fundamentale ale Statului Român, așa cum sunt ele descrise în Harta Numerologică de numele său, un nume pe care l-a primit pe 1 decembrie 1918, la Alba Iulia.

Așa cum spuneam mai sus, acest articol este primul din seria sa pentru că, în general, este destul de dificil să interpretezi o serie de numere care fac trimitere la personalitatea și caracterul unui individ, iar când vorbim despre un popor întreg, căci ce este numele unei țări dacă nu numele cu care se identifică cetățenii acesteia, lucrurile devin și  mai complexe întrucât trebuie să vorbim despre caracteristici pertinente la presupusul caracter al unui întreg popor.

Această idee trebuie reluată puțin, pentru a ne ajuta să testăm premisele fundamentale ale acestui studiu: există așa ceva ce poate fi numit caracterul sau personalitatea unui popor, care, prin configurația numerologică a numelui său, poate fi descifrat, măcar în linii mari? Recunosc că această idee mă fascinează, chiar dincolo de spectrul informațiilor numerologice. Cum interpretăm diversele schimbări prin care trece numele unei țări de-a lungul timpului, secolelor etc. Există tipologii diferite între diferitele popoare ale mapamondului? Dacă da, există o legătură între numele colectiv al acestora și trăsăturile de caracter ale unui întreg popor? Mai mult, dacă este așa, ce face ca aceste trăsături de caracter să devină predominante?

Această ultimă întrebare necesită ceva mai multă aprofundare, dar o voi aborda într-un articol viitor. Acum, în cele ce urmează, voi încerca să descriu aceste trăsături de caracter potențiale ale poporului român, așa cum se prezintă ele intuiției și sensibilității mele.

Semnificația Numerologică a numelui țării România

ROMANIA

Calea Vieții 5, laolaltă cu toți ceilalți indicatori, are o altă semnificație pentru un popor, decât cea pe care o are pentru individ. Dacă pentru un individ spectrul interpretărilor poate fi destul de vast, acum când mă gândesc la asta realizez că în cazul unui popor întreg el se restrânge întrucâtva și ne obligă să vorbim despre însăși chintesența sa; căci dacă este un aspect al acestei cifre care atinge toți oamenii care fac parte dintr-un popor, atunci aceasta este în mod necesar însăși chintesența sa, substanța sa cea mai nobilă.

Această argumentație o pot sprijini mai departe cu ideea că însăși noțiunea de stat este un concept abstract care nu are alt scop principial decât să întrunească în sine cele mai nobile și mai frumoase caracteristici ale oamenilor care îl alcătuiesc. Statul reprezintă, sau ar trebui să reprezinte, chintesența Omului.

Astfel, Calea Vieții 5 a unui popor întreg este sau trebuie să fie legată de conceptul de libertate, de depășire a limitelor exterioare, dar și a celor interioare, a limitărilor auto-impuse. Prin excelență, cifra 5 este cifra inovației, a Omului în expresia sa cea mai înaltă (5 degete la o mână, 4 membre + 1 cap), a Omului care trăiește în avangardă, cu un picior mereu în viitor.

Numărul Destinului 8 precum și Dorința Inimii 8 vorbesc atât despre pragmatism și practicalitate ca trăsături fundamentale ale acestui popor, cât și despre viziune de ansamblu, organizare și disciplină. Totodată, chintesența cifrei 8 este fără doar și poate ideea de echilibru (reprezentată grafic prin cele două cercuri care se suprapun, formând cifra 8), echilibrul perfect între dimensiunea practică, pragmatică, exterioară și dimensiunea spirituală, interioară a Omului. Atâta timp cât acest echilibru nu este atins, calea Omului va fi asemenea unei sinusoide, urcând și coborând la nesfârșit, neavând parte de stabilitate și creștere constantă. Mai mult, substanța cea mai nobilă a acestei cifre este Puterea Conștiinței și a Înțelegerii, pe care Omul/Poporul o poate dobândi numai atunci când reușește să echilibreze cele două dimensiuni principiale ale vieții sale.

Numărul Personalității 9, ca expresie a manifestării exterioare a poporului românesc, ne descrie un interes profund uman și idealizat al Omului pentru Om, este, în ultimă instanță, o expresie a dragostei și a iubirii universale. Chintesența sa poate fi reprezentată prin munca dedicată construirii unei lumi mai bune, o lume caracterizată prin dragoste și grijă pentru aproapele nostru.

Numărul Maturității 4 este poate nota de bază a întregii configurații, întrucât este elementul care asigură buna desfășurare a tuturor celor discutate anterior. Cifra 4 poate fi privită ca un Etern Constructor, care nu se oprește niciodată din muncă, etern conștient de datoria și responsabilitatea pe care o are față de Om.

În loc de încheiere

Privind în ansamblu, harta numerologică a României este o hartă foarte frumoasă și plină de speranță. Scriam la începutul acestui articol că voi încerca să reliefez trăsăturile fundamentale potențiale ale poporului român. De ce potențiale? Pentru că, la fel ca în toate lucrurile în această viață, nu ne obligă nimeni să ne apropiem de destinul nostru, fie ca indivizi, fie ca popor. Aceste trăsături, așa cum le-am putut observa pe măsura abilităților mele, reprezintă un potențial despre  a cărui manifestare nu putem vorbi decât în termeni de secole, poate chiar milenii, atâta timp cât acest popor, sau urmașii săi, vor purta acest nume. Consider, în baza celor enunțate până acum și a premizelor generale ale numerologiei, că schimbarea numelui antrenează cu sine schimbări (acest efect tinde să fie mai pregnant la nivelul unui stat, decât la nivelul unui individ).

Revenind, istoria acestui nume este destul de recentă, și cred că încă nu am apucat să vedem acest potențial manifestându-se în deplinătatea gloriei sale (o premiză destul de optimistă, întradevăr, dar consider că trebuie să fim optimiști din necesitate), fiind ferm convins că acest popor mai are de muncit până să ajungă la maturitate, vorbind desigur pe o scală potrivită evoluției sale.

Așadar și prin urmare, LA MULȚI ANI, ROMÂNIA!

Află mai multe despre destinul tău

Dacă te-am făcuht curios, și vrei să continui călătoria de cunoaștere de sine, îți recomand Cursul Gratuit de Numerologie Hermetică, sau oricare din analizele natale și predictive din secțiunea SHOP a acestui site.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *