Semnificaţia numelui David: Marele Constructor

 
Durata articol - 3 minute

Semnificația numelui David

Etimologie

„Originea si semnificatia numelui acestui important personaj a ridicat numeroase probleme specialistilor, dar, desi ipotezele propuse pornesc de la etimoane diferite, rezultatul lor final pare identic, existind astazi un consens aproape general in ceea ce priveste sensul initial al lui Dawidh; apropiat fie de subst. dodh „unchi”, fie de vb. jadad „a iubi” numele ebraic este tradus prin „iubit”, intrucit cele doua etimoane ar proveni din aceeasi baza si anume un cuvint din limbajul copiilor. David ar putea fi considerat la origine ori nume laic (copilul este „iubitul” parintilor; el insusi, ca cel mai mic din familie, a putut primi acest nume de la parinti), ori un hipocoristic al unui nume teoforic frazeologic de tipul Elidad sau Jedidiah „iubit de dumnezeu”. O noua solutie total diferita dar si extrem de tentanta a aparut in urma importantei descoperiri arheologice din zona anticei cetati Mari, in Siria orientala, pe malul Eufratului mijlociu (de mare valoare lingvistica si istorica sint cele 20.000 de tablite cu scriere cuneiforma, apartinind arhivei de stat a ultimului rege Zimrilim, care a pierit odata cu cetatea in lupta contra regelui babilonean Hammurabi; textele apartin unei perioade cuprinse intre sec. 20—17 i.e.n.); numele pers. Dawidti ar putea fi comparat cu un cuvint atestat in tablitele de la Mari, dawidum, a carui semnificatie ar fi „conducator”.” (sursa)

Analiza numerologică a numelui David

Semnificatia numelui David

Dacă reținem expresia descoperită mai sus „iubit de Dumnezeu”, începem deja să înțelegem puțin din configurația acestui nume. Este drept că ceea ce îmi sare în ochi în această configurație este tocmai ideea de structură, de ordine, de disciplină și organizare care răsare din ea.

Sigur, Numărul Personalității 3 ne-ar duce cu gândul mai mult către o fire zburdalnică și împrăștiată, dar prezența celor 3 pătrari din matricea numerologică a numelui (corespunzătoare literelor D și V) temperează destul de mult aceste accese de slăbiciune și întăresc în mod pozitiv expresia acestuia. Astfel Numărul Personalității 3 descrie aici un creator echilibrat, un om deschis, cu capacitate de sinteză și analiză, capabil să își concretizeze ideile în rezultate practice.

Bărbații care poartă numele David tind să fie independenți, serioși, concentrați, și harnici. Sunt dedicați și adoră să muncească, în special atunci când simt că munca lor are rezultate concrete. Preferă natura în locul muncii la birou, și au opinii puternice despre aproape toate lucrurile la care te poți gândi. Tind să lase planul emoțional pe un loc secundar, și nici nu își exprima foarte bine sentimentele. Atunci când au probleme preferă să se consume în forul interior, în loc să se exteriorizeze.

Sunt încăpățânați și adesea egocentrici, competitivi și raționali. Au o gândire logică de care semenii lor mai emoționali se lovesc întotdeauna, ca și cum ar da de un perete de stâncă. Asta nu înseamnă că cei ce poartă acest nume nu sunt sensibili, ci doar că exteriorizarea emoțiilor nu este ceva ce ei consideră necesar să facă. Preferă să găsească soluții concrete și practice, fără a pierde prea mult timp cu „sentimentalisme”.

Printre slăbiciunile lor putem enumera: rigiditate, încăpățânare, îngustime a minții, ambiție fără limite, așteptări nerealiste de la sine și de la cei din jur, egocentrism, blocaje emoționale, dificultate în a-și exprima sentimentele adevărate.

Află mai multe despre destinul tău

Pentru un tablou cu adevărat personal, care să îți descrie caracterul și personalitatea, semnificațiile numerelor din acest articol trebuiesc privite prin prisma întregii hărți Numerologice sau Astrologice.
Dacă ești în căutarea unei analize practice și concrete pe baza Vieții și Destinului tău, poți continua călătoria cu una din analizele de mai jos, sau oricare din analizele din secțiunea SHOP a acestui site.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *