Klaus Iohannis vs. Victor Ponta

 
Durata articol - 8 minute
Klaus vs Ponta

Oriunde s-ar afla, fie în țară, fie în diasporă, românii de pretutindeni au avut șansa de a-și lăsa amprenta asupra viitorului acestei țări. După cum bine știm, astăzi, 16 noiembrie 2014, românii au votat în turul 2 al alegerilor prezidențiale, unde candidați au fost: Klaus Werner Johannis și Victor Viorel Ponta.

Acolo unde pe dl Victor Ponta am avut ocazia să îl cunoaștem de-a lungul anilor în care a ocupat funcția de Prim Ministru al României, Klaus Johannis apare ca o figură relativ nouă în prim-planul politicii românești.

În articolul acesta am căutat să pun în perspectivă trăsăturile și calitățile a două personaje, încercând, pe cât posibil, să evit a arunca o lumină favorabilă asupra unuia dintre cei doi candidați la funcția de Președinte. Mă gândesc de câteva zile la acest articol, și chiar am luat în considerare ideea de a-l scrie înainte de alegerile din al doilea scrutin, dar motivul pentru care am ales să nu îl public înainte este că nu am vrut ca el să constituie un posibil avantaj acordat unui candidat în defavoarea altuia. Dezvoltând această idee mai departe, Numerologia nu ne arată dacă o persoană este mai bună decât alta, în general, sau pentru un lucru anume, ci ne ajută, mai degrabă, să marcăm niște puncte de reper sau de sprijin în personalitatea proprie unui individ.

Analiza Hărții Numerologice a lui Victor Ponta

VICTOR PONTA

Ceea ce îmi sare în ochi, la o primă vedere, este faptul că ambele personalități au în configurația lor numerologică numere comune (respectiv cifra 3 și cifra 9). Cu toate astea, acolo unde la unul dintre ei ele dau tonul general al hărții, la celălalt ele se află într-o situație de relativă stabilitate, dar să vedem despre ce e vorba…

În ceea ce îl privește pe Victor Ponta, configurația hărții sale numerologice îmi pare a fi destul de instabilă. Când spun acest lucru iau în seamă o serie de factori precum:

  • – raportul dintre cifrele impare și cele pare, precum și frecvența lor;
  • – repetiția unora dintre aceste cifre;
  • – ziua nașterii
  • – vibrația generală a fiecărui nume

Revenind la harta dlui Victor Ponta, frecvența cifrei 3 este covârșitoare și, din păcate, nu găsesc suficient de multe elemente care să îi opună rezistență. Ca elemente de sprijin pot enumera ziua nașterii 2 (reflecție, empatie, inteligență), nașterea în zodia Fecioarei (meticulozitate, atenție, orientare pragmatică, materială). O astfel de situație trădează, în viziunea mea, nevoia unui efort de concentrare și de atenție din partea lui, pentru a nu-și pierde echilibrul interior, probabil și-așa destul de greu de stăpânit.

Sunt de părere că, în ciuda atitudinii încrezătoare pe care o afișează, dl Victor Ponta este cuprins deseori, în special în momentele de slăbiciune, de oscilații emoționale puternice. Este o situație curioasă, pe care am regăsit-o, în trecut, și în harta lui Mihai Eminescu (vis-a-vis de preponderența cifrei 3).

Principalele slăbiciuni pe care sunt tentat să le trec în dreptul domniei sale sunt tendința către superficialitate, evitarea responsabilităților și demagogie (cifra 3 contrastează puternic cu cei doi vecini ai săi, 2 – empatie, înțelegere, cunoaștere și 4 – responsabilitate, muncă, datorie).

Pe de altă parte, nu aș exclude anumite potențiale înclinații ale lui Victor Ponta înspre scris, unde ar putea cunoaște un succes considerabil.

În altă ordine de idei, ceea ce găsesc în schimb interesant și dă o notă de optimism întregii configurații este tocmai potențialul pe care îl înfățișează, în special prin prezența vectorului reprezentat de cifrele 3, 6 și 9. Omul a cărui hartă este marcată de acest vector este, într-un fel, ales de soartă pentru a face lucruri mărețe (argument care justifică, întrucâtva evoluția ascendentă a domniei sale până în acest moment). Traiectoria pe care un astfel de om trebuie să o parcurgă pornește din direcția intereselor personale (3), trece prin responsabilitatea purtată familiei și apropiaților (6) și se îndreaptă către oamenii de pretutindeni (9).

Analiză Hărții Numerologice a lui Klaus Werner Johannis

KLAUS JOHANNIS
KLAUS IOHANNIS

Trecând mai departe la dl Klaus Werner Johannis, pot spune că harta domniei sale este mult mai echilibrată, luând în calcul ambele variante ale numelui său. Calea Vieții 7 este definitorie pentru oameni aflați în căutarea adevărului, a absolutului. Este o cale a vieții pentru care eu am un mare respect, întrucât este o cale dificilă, care, combinată cu data nașterii 13 (4), conduce, în viziunea mea, către atitudinea mult mai rezervată a dlui Klaus Johannis. Cifra 7, în mod tradițional, este taciturnă și reflexivă, curioasă și practică în același timp.

Această cale a vieții este cea care acordă cea mai multă greutate hărții dlui Klaus Johannis, și este, totodată, cea care contrabalansează destul de bine (împreună cu ziua nașterii și alte câteva elemente) perechea de treiari corespunzătoare numelui său din certificatul de naștere.

Per ansamblu, dl Klaus Johannis are, poate în mod surprizător pentru unii dintre noi, o configurație echilibrată și relativ puternică, nefiind caracterizată de accesele de slăbiciune caracteristice cifrei 3. Omul a cărui personalitate este descrisă de această configurație poate fi caracterizat ca fiind un  om direct, care nu poate fi păcălit și căruia nu îi place să păcălească oamenii. Este un om deschis, tinzând ușor spre sobrietate. Acestea fiind spuse, sunt destul de încrezător că dl Klaus Johannis are șanse destul de slabe să cadă în capcana demagogiei ieftine, motivul principal fiind acela că nu poate ființa prea mult în situații în care este nevoit să renunțe la integritate (Calea Vieții 7). Mai degrabă ar privi de pe margine jocurile politice decât să renunțe la principiile sale. Când spun acest lucru o spun cu certitudinea relativă pe care am putut-o dobândi de-a lungul timpului în exercițiul acestei arte.

Privind harta numerologică a variantei alternative a numelui său, Klaus Iohannis (cu I în loc de J), pot spune că lucrurile se schimbă puțin, deși nu cu mult, și nu în direcții surprinzătoare, însă beneficiul adus configurației, per ansamblu, este unul pozitiv, adăugând discuției (și nu înlocuind, cum ar fi poate tentant să credem) un anumit spirit vizionar (11) și abilități organizatorice de ansamblu (8).

Concluzii

Recunosc că este, poate, pentru prima oară când îmi folosesc experiența dobândită în această artă pentru a arunca mai multă lumină într-o chestiune de atât de intensă precum este alegerea viitorului Președinte al României, motiv pentru care am ezitat să îl public înainte de încheierea urnelor de vot (mai mult din principiu, decât motivat de numărul de vizitatori care ar fi putut fi deturnați în alegerea lor).

Am căutat ca acest articol să aibă cât mai puțină substanță electorală, și m-am străduit să ating substanța chestiunii care mă interesa cel mai mult: reliefarea caracterului potențial al celor două personalități, Victor Ponta și Klaus Iohannis. Ceea ce a făcut fiecare înainte și după acest moment istoric este strict responsabilitatea fiecăruia, și nu poate fi asociat în niciun fel cu astfel de analize, fie ele numerologice, astrologice sau de altă natură. Sunt de părere că aceste aspecte trebuie delimitate foarte clar. Numerologia și științele conexe au ca unic scop cunoașterea de sine și ridicarea nivelului de conștiință al fiecărui individ.

Din aceste motive, mă simt obligat să adopt o poziție echidistantă, indiferent la diversele acuzații care pot fi aduse unuia și altuia, și în același timp să nu pierd din vedere scopul artei numerologice.

În sfârșit, oricare ar fi configurația numerologică a numelui lor, fiecare dintre aceștia doi poate, prin puterea liberului arbitru, să facă, în calitate de Președinte al României, tot ceea ce este mai bun pentru poporul său.

Află mai multe despre destinul tău

Dacă te-am făcut curios în legătura cu propria ta hartă, și vrei să continui călătoria de cunoaștere de sine, îți recomand Cursul Gratuit de Numerologie Hermetică, sau oricare din analizele natale și predictive din secțiunea SHOP a acestui site.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *