Semnificația numelui Matei: Darul lui Dumnezeu

 
Durata articol - 3 minute

Semnificatia Numelui Matei

Voi încerca să analizez în cele ce urmează unul dintre cele mai populare nume de băieți din ultimii ani: Matei; la rugămintea prietenei mele care lucrează în cadrul unei grădinițe. Am avut o surpriză plăcută, dar veți vedea și voi despre ce e vorba, ceva mai târziu.

Rădăcinile etimologice ale numelui Matei

„Raspindit si destul de frecvent in toata Europa, Matei este un vechi nume de origine ebraica, cunoscut din textele evanghelice, ale Noului Testament. […]

Originea […] trebuie cautata in ebraica unde antroponimul in discutie apare ca Matithjah, apoi Mathathah, si chiar Matthai (prin abreviere). Analiza primelor doua forme scoate in evidenta faptul ca, la origine, numele era teoforic, intrucit partea finala, jah, reprezinta o scurtare din Jahve, „divi- nitate”. in ceea ce priveste prima parte, specialistii au invocat cuvintul ebr. matath „dar”, ipoteza mai plauzibila decit apropierea de emet „credinta, fidelitate”. (Din punct de vedere al semnificatiei, Matei este deci sinonim cu Teodor, Doroteea, Dosoftei si altele, de origini diferite dar cu acelasi sens: „dar al divinitatii„).”

Analiza numerologică a numelui Matei

Semnificația numerologică Matei

Așa cum spuneam la început, am avut o surpriză foarte plăcută atunci când am calculat configurația numerologică a acestui nume. Un subtitlu care mi-a venit apoi în minte a fost „Matei – Mierea Pământului”… Aceasta este impresia pe care mi-o lasă acest nume, privindu-i configurația numerologică.

Persoanele care poartă acest nume sunt sensibile și puternice în același timp, vor avea grijă de tine atunci când îți va fi greu și îți vor aduce un zâmbet pe buze atunci când vei fi trist. Nu se pot abține, este în natura lor să facă aceste lucruri, fără să aștepte nimic în schimb. Sunt oameni deschiși, voioși, și plini de viață, cu un fler aparte pentru afaceri și bani, dar au nevoie de un mediu armonios și de un cămin stabil pentru a putea funcționa în parametri optimi.

Analiza numelui lui Matei arată că familia este foarte importantă pentru, și sunt ferm convins că va face absolut tot ce îi stă în putință pentru ca totul să meargă bine. Este jovial și antrenant, deși nu în mod necesar extrovert, și preocupat în fiecare clipă de starea de spirit a celor din jurul său. Deși poate părea superficial, este animat de un simț empatic puternic și de dorința de a crește, de a se dezvolta, și de a-i ajuta pe cei din jurul său să devină oameni mai buni. Nu suportă injustiția și vor da totul pentru o cauză nobilă și justă.

Au nevoie de dragoste și de afecțiune și, poate mai presus de orice, au nevoie să învețe să se iubească și să se aprecieze pe sine. Atrag în jurul lor oamenii care au nevoie de ajutor sau de vindecare…

Printre slăbiciunile sale se pot număra: accente de egoism tiranic, comportamente obsesiv-compulsive (șesarii, în general, au problema asta…; nu se pot abține să nu se bage în treburile tale), tendința de a neglija propriile nevoi, stimă de sine scăzută.

Află mai multe despre destinul tău

Pentru un tablou cu adevărat personal, care să îți descrie caracterul și personalitatea, semnificațiile numerelor din acest articol trebuiesc privite prin prisma întregii hărți Numerologice sau Astrologice.
Dacă ești în căutarea unei analize practice și concrete pe baza Vieții și Destinului tău, poți continua călătoria cu una din analizele de mai jos, sau oricare din analizele din secțiunea SHOP a acestui site.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *