Semnificaţia numelui Carmen: Prietenul tuturor

 
Durata articol - 3 minute

Semnificația numelui Carmen

Rădăcini etimologice ale numelui Carmen

Cel mai raspindit si frecvent prenume feminin, Maria, a avut in anumite perioade si in anumite tari o soarta ciudata. in Spania de altadata, cultul Mariei era foarte raspindit si se bucura de o favoare deosebita din partea credinciosilor; ca urmare a acestui fapt, Maria era considerat cuvint tabu. Pronuntarea lui fiind o mare impietate, s-a recurs la un compromis: erau atribuite prin botez, nume de sarbatori sau sanctuarii, care fiind dedicate Mariei, o evocau indirect. Asa au aparut Carmen, Consuelo, Mercedes, Nieves, Pilar, Sol etc., primul dintre acestea fiind in strinsa legatura cu ordinul carmelitanilor; stabiliti in anul 1156 pe muntele Karmel din Palestina, calugarii carmelitani, alungati de catre musulmani, vin in Europa si in 1247 se transforma intr-un’ordin de cersetori, pus sub protectia Mariei din Carmei. Raspindit in Spania cam de prin sec 14, cultul Mariei (in sp. V ir gen sau Nuestra Senora sau Maria del Carmei ori Carmen) explica aparitia actualului prenume Carmen, format prin eliminarea numelui tabu din grupul Maria del Carmei. Dupa cum s-a vazut, numele carmelitanilor provine din Karmel, numele unui sir muntos, care coboara in Mediterana, lung de aprox. 20 km si cu inaltimi nu mai mari de 552 m (numit astazi Djebel Karmel), muntele era locuit inca din neolitic. Clima blinda a regiunii favorizeaza o vegetatie deosebit de bogata; acoperit iarna de flori splendide, muntele Karmel seamana cu o adevarata gradina, aceasta fiind dealtfel si semnificatia toponimului: ebr. karmel „gradina”.

(sursa)

Semnificația Numerologică a numelui Carmen

Semnificația numelui Carmen

Trebuie spus din start că această combinație de indicatori (3, 6 și 9) este fascinantă, și îmi oferă ocazia de a explora „la pachet”, ca să spun așa, cele trei numere „sacre”, „divine” ale universului numerelor. Despre aceste numere s-a scris îndelung și se va mai scrie încă multă vreme, atâta timp cât numerele vor face parte din viața noastră, într-un fel sau altul.

Femeile care poartă acest nume tind să fie persoane deschise, sociabile, plăcute și prietenoase, senine și înzestrate cu o fire de artist.
Profesional vorbind, ar putea foarte bine să se dedice unei cariere în actorie, pictură, dans, scris sau orice altceva ce are legătură cu expresia artistică, în special cea vizuală.

Au o personalitate spumantă, jovială și energică (NP3) și sunt genul de oameni care te trezesc la viață și te inspiră atunci când ai cea mai mare nevoie. În schimb, dacă nu sunt echilibrate sau trec printr-o perioadă dificilă, pot cădea pradă unor oscilații emoționale extreme (când fericit, când depresiv și vice-versa) într-un timp foarte scurt.

Ceea ce le inspiră și le motivează pe femeile ce poartă numele Carmen este o dorință profundă de a fi de ajutor, de a fi utile, de a aduce armonie și frumusețe în jurul lor și de a crea condiții necesare creșterii celor din jurul lor. Din aceste considerente ele tind să își sacrifice propriile nevoi atunci când simt că prin aceasta pot face un lucru bun pentru cei din jur. Față de reversul acestei medalii putem vorbi despre anumite tendințe tiranice, obsesive și, până la un punct, agresive…

Vibrația Generală a acestui nume ne arată o persoană boemă, romatică, idealistă, visătoare și cu ușoare aere de aristocrat, căre reușește aproape întotdeauna să obțină ceea ce vrea datorită șarmului său irezistibil și a puterii sale de convingere. Practic, te face să îți dorești să o ajuți doar fiindcă este minunată și există în viața ta… 🙂

Printre slăbiciunile lor se numără: instabilitate emoțională, inabilitatea de a renunța la lucrurile vechi, comportament obsesiv, idealism exacerbat, distorsiuni ale realității ș.a.m.d.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *