Semnificaţia numelui Bogdan: Misteriosul Gentilom

 
Durata articol - 3 minute

Semnificația numelui Bogdan

Semnificația etimologică a numelui Bogdan

„Bogdan — arareori apare si fem. Bogdana, este un vechi si cunoscut nume de origine slava. Compus din elementele bog „dumnezeu” (vechi cuvint slav inrudit cu vechiul iranian baga si vechiul indian bhaga, al carui sens initial era „noroc, reusita”) si dan „dat” (deci sensul compusului este „dăruit, dat de Dumnezeu”)”

(sursa)

Semnificația numerologică a numelui Bogdan

Semnificația numelui Bogdan

c Nu sunt teribil de deschiși față de cei din jur, și, emană un fel de mister. În compania oamenilor sunt mai mereu reținuți și profunzi, și destul de greu ajung să vorbească despre un subiect anume. De regulă, o fac doar dacă au ceva foarte important de spus, iar când o fac, o fac cu pasiune și determinare.

Au o personalitate magnetică, iar alura lor misterioasă, insondabilă, te face să te întrebi mereu în ce ape se scaldă. Au o inteligență ascuțită, o rațiune puternică și se bazează foarte mult pe ceea ce pot descoperi și afla prin forțe proprii. Sunt teribil de curioși, este adevărat, dar trebuie să se convingă singuri de anumite adevăruri până să le admită în forul convingerilor lor interioare, și, de regulă, tind să fie sceptici pentru multă vreme.

Bărbații ce poartă numele Bogdan tind să fie perfecționiști și idealiști și în general au o evoluție marcată de un interes profund pentru cunoaștere, fie că vorbim despre știință, religie, filosofie sau orice altceva. În anumite cazuri putem vorbi despre o predispoziție puternică spre spiritualitate. Este în natura lor să pună la îndoială totul, să caute totul, să pună întrebări și să afle cele mai bizare și interesante lucruri, care parcă numai pentru ei au sens, dar, în cele din urmă, ei pun cap la cap aceste informații și realizează o sinteză din tot ceea ce știu; sunt capabili să extragă esența cunoașterii și să o transpună în experiență practică. Din acest motiv, mulți dintre cei cei poartă acest nume sunt persoane liniște și cumpătate, întrucât prin activitatea intensă din forul lor interior îndreptată către cunoașterea de sine, ei compensează pentru lipsa de activitate și interacțiune din planul exterior.

Sunt persoane care preferă solitudinea, pacea, liniștea, nu se aruncă aproape niciodată în lumina reflectoarelor și nu își asumă merite care nu le aparțin. Tind să fie egocentrici, dar păstrează permanent un anumit simț al justiției superioare, și un cod etic și moral puternic.

Pot apărea ca fiind distanți și reci, poate chiar lipsiți de inteligență emoțională, dar acest lucru este doar în aparență. În fapt, ei sunt destul de perceptivi, dar sunt mult mai abili în a-și controla emoțiile și răbufnirile. Sunt mari adepți ai cunoașterii de sine, și nu de puține ori se surprind singuri punându-și întrebări cu privire la propria persoană, sondându-și și evaludându-și propria personalitate și propriul caracter.

Află mai multe despre destinul tău

Pentru un tablou cu adevărat personal, care să îți descrie caracterul și personalitatea, semnificațiile numerelor din acest articol trebuiesc privite prin prisma întregii hărți Numerologice sau Astrologice.
Dacă ești în căutarea unei analize practice și concrete pe baza Vieții și Destinului tău, poți continua călătoria cu una din analizele de mai jos, sau oricare din analizele din secțiunea SHOP a acestui site.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *