Viața lui Adrian Pintea – Maestrul cu o Mie de Fețe

 
Durata articol - 7 minute

Adrian Pintea

„Este esenţial ce porţi înăuntru, ce echilibru interior ai şi ce valori alegi din lume ca să-ţi devină proprii, pentru că toate acestea ţi se citesc pe chip!”

— Adrian Pintea

Pe 9 Octombrie este aniversarea lui Adrian Pintea, un personaj al cărui nume este încărcat cu un răsunet aproape magic pentru cei mai mulți dintre noi. Dedic acest articol atât lui Adrian Pintea, cât și tuturor celor ce l-au îndrăgit.

Wikipedia Andrian Pintea

Adrian Virgil Pintea (n. 9 octombrie 1954, Beiuș – d. 8 iunie 2007, București) a fost un renumit actor român de teatru, film și televiziune care a adus o contribuție deosebita scenei și cinematografiei românești. Și-a petrecut copilăria la Beiuș și Oradea.  Era un copil fragil, sensibil si frumos. Scria versuri si proza, desena si iubea animalele, indeosebi caii. In clasa a saptea primea premiul pentru poezie din partea unei reviste pentru liceeni din Oradea. Atunci a recitat pentru intaia oara in public o poezie, „Invitatie la vals”, si a impresionat profund publicul. Canta la chitara si iubea rock-ul.

A debutat in teatru in 1977 cu „Oedip salvat” de Radu Stanca. A sustinut roluri la Teatrul Bulandra, la Teatrul National din Bucuresti, la Teatrul Nottara, Teatrul Romano American, Teatrul National din Craiova, Compania Teatrala „777”, etc.

În 1979 a absolvit cursurile Institutului de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” din București la clasa profesorului Petre Vasilescu.

În 1990 a început să predea actorie la același institut, devenit între timp Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I. L. Caragiale”. În 2002 a obținut titlul de doctor în domeniul teatru, cu lucrarea Hamlet sau actorul lucid, lucrare care avea să fie tipărită la editura ALL. În 2004 a absolvit Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale”, la secția regie film, clasa Elisabeta Bostan.

Surse: wikipedia, famouswhy

Harta Numerologică a lui Adrian Pintea

ADRIAN PINTEA HARTA NUMEROLOGICA

Harta Numerologică (Tabel 1)

Ceea ce găsesc fascinant și impresionant în același timp este particularitatea unică a configurației numerologice a lui Adrian Pintea: Cele patru numere primare (Calea Vieții, Numărul Destinului, Dorința Inimii și Numărul Personalității) sunt toate numere duble, respectiv Calea Vieții 11, Numărul Destinului 99, Dorința Inimii 44 și Numărul Personalității 55.

În sutele de hărți pe care le-am calculat și analizat până acum este pentru prima oară când întâlnesc o astfel de configurație a numerelor, ceea ce este destul de remarcabil având în vedere că probabilitatea de a o întâlni aleator este de 1 la 2,134,657.8 (da, am calculat de curiozitate).

Revenind la harta noastră, pot spune că Adrian Pintea este, din perspectiva numerelor deosebite de mai sus, un Om atins de destin. Pentru cei mai mulți oameni, 1-2 astfel de indicatori sunt suficienți încât să le dea bătăi de cap pentru o viață întreagă, dar în cazul de față, Adrian Pintea trebuie să fi avut un rezervor imens de energie pentru a manifesta, trăi și învăța din lecțiile aduse de acestea 4.

Calea Vieții 11 aparține oamenilor atinși de nebunia inspirației și a intuiției, Numărul Destinului 99/9 este caracteristic celor chemați de Dumnezeu să îndeplinească o misiune sfântă, nobilă, dincolo de puterile omenești; Dorința Inimii 44/8 apare în viața oamenilor care simt o nevoie arzătoare de a construi un edificiu durabil în și prin viața lor, în timp ce Numărul Personalității 55/1  descrie personalitățile efervescente, mai mari decât viața, descrie pe cei care se depășesc continuu pe sine însuși, trăind veșnic la limitele ființării rezonabile, dincolo de zona de confort în care trăiesc cei mai mulți dintre noi în viața de zi cu zi.

Avâd în vedere cele enumerate mai sus – sarcina de a comprima într-un spațiu restrâns esența acestor numere atât de încărcate este foarte dificilă – pot spune că Adrian Pintea era un om profund, spiritual, veșnic cu gândul la ceva, însetat de viață, de cunoaștere și de experiență.

Actoria apare aici, în viața lui Adrian Pintea, ca un mijloc de expresie și de evoluție continuă. Așa cum scriam pe altundeva, Teatrul este una dintre acele arte sacre, milenare care ajută omul să se cunoască și să se depășească. Înclin să cred că acest mare actor a fost un astfel de Maestru Actor – un Om cu o Mie de Fețe. Cu siguranță că numerele din harta sa numerologică înclină către o astfel de predispoziție.

„Un rol înseamnă o viaţă! Multora dintre noi ne este greu să trăim până şi rolul propriei existenţe, darămite să apari în fiecare zi pe scenă, să te naşti şi să mori şi apoi iar să te naşti şi iar să mori…”

Adrian Pintea CitateSpirit profund, gânditor, analitic și cerebral, puține era lucrurile care scăpau atenției sale. Puterea sa de pătrundere putea fi considerată excepțională, și pe care o afișa fără să depună prea mult efort. Prețul plătit pentru aceste daruri și calități este însă considerabil. Este necesară o energie considerabilă și constantă pentru a face ca toate dimensiunile vieții sale interioare să lucreze în armonie, un lucru deloc ușor de realizat cu 1-2 numere duble (darămite cu 4).

Cele trei mini-numerograme (v. Tabel 1, deasupra planurilor de expresie) ne arată în plus că Adrian Pintea era înzestrat cu o voință de nestrămutat, o putere de manifestare ieșită din comun și o capacitate de analiză și sinteză deloc neglijabilă.

Omul Adrian avea o personalitate complexă, profundă, construită poate ca un labirint propriu-zis în care numai unii câțiva privilegiați puteau căpăta în cele din urmă cale liberă către tainele ființei sale. Sunt încrezător că cei ce au pătruns până acolo s-au întors îmbogățiți cu genul de bogăție spirituală pe care numai un suflet nobil o poate oferi.

Evenimente Adrian Pintea

Evenimentele Vieții lui  Adrian Pintea (Tabel 2)

Ceea ce frapează în continuare pe cei ce l-au îndrăgit este chiar moartea sa venită mult prea devreme (8 iunie 2007), cu toate că anul fatidic al morții sale este marcat „corespunzător” printr-un număr care simbolizează încercări și dificultăți (numărul 19), iar 2007 este primul an din viața sa de până atunci, în care se manifestă acest număr dificil (v. Tabel 2). Întorcându-ne puțin în timp observăm debutul său în Teatru, în 1977 marcat prin prima cifră „concretă” din șirul evenimentelor de până atunci: cifra 4, cifra realizărilor. Mai departe, în 1990 (începând cu 1988) observăm cum vibrația numerelor începe să se schimbe, iar Adrian Pintea începe în acest an activitatea de profesorat în cadrul Institutului de Artă Teatrală și Cinematografică.

Coincidență sau nu, numerele sunt acolo și ne vorbesc. Ca și cum ar veni în sprijinul acestei evoluții dramatice, observăm cu ascensiunea fulminantă a marelui actor (perioada 20-40 ani, Tabelul 2) este retezată brusc în dreptul intervalului de 50-60 de ani…

În loc de încheiere

Spre deliciul tău, dragul meu cititor, îți atașez în continuare 3 interviuri oferite de către Adrian Pintea însuși, interviuri în care apucăm să cunoaștem mai mult din dimensiunea interioară fascinantă a acestui mare om.

Interviu 1 – Formula AS 1998

Interviu 2 – Formulas AS 2002

Interviu 3 – Formula AS 2004

Mulțumesc, Maestre!

Află mai multe despre destinul tău

Dacă te-am făcut curios în legătură cu cine ești cu adevărat, și vrei să continui călătoria de cunoaștere de sine, îți recomand Cursul Gratuit de Numerologie Hermetică, sau oricare din analizele natale și predictive din secțiunea SHOP a acestui site.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *