Viața lui Robin Williams – Titanul umorist

 
Durata articol - 10 minute

 

Robin Williams Tânăr

„Am început să fac comedie pentru că era singura scenă pe care o puteam găsi la vremea aceea. Căutam pur și simplu să fiu pe o scenă. Ăsta era singurul lucru care mă interesa, alături de ideea de a învăța meserie, de a munci și de a face parte din proiecte împreună cu alții.”

„Indiferent ce ți-ar spune oamenii, cuvintele și ideile pot schimba lumea.”

„Ți se dă doar o scânteie de nebunie. Nu trebuie să o pierzi…”

Îmi este teamă. Îmi este teamă că va mai trece un secol până se va naște următorul Robin Williams, sau următorul Charlie Chaplin. Ceea ce am admirat dintotdeauna la acest mare actor a fost nu doar talentul său pentru comedie, sau pentru actorie… ci capacitatea sa de a depăși limitele impuse de teama de ridicol.

Puțini au fost oamenii, actorii care au reușit să mă impresioneze întratât de mult încât să mă facă să mă minunez și să îmi pun întrebări. Cu puțin timp în urmă, am scris un mic eseu pe tema „Teatrul sau Arta care îmbogățește”. Pe atunci am înțeles valoarea și sensul actoriei, ca artă și ca meserie. De atunci am căutat mereu Actorii care s-au îndreptat înspre Artă, și nu înspre comercial, înspre conformism. Am căutat mereu acei actori care au înțeles ce înseamnă această artă, care este substanța ei subtilă.

Actoria, ca artă, are drept scop înnobilarea sufletului omenesc, iar din această perspectivă, în ochii mei, Robin Williams a fost și este un adevărat artist. Mărturisesc că nu am regretat niciodată până acum, atât de mult, moartea unui actor, a unui om pe care nu l-am cunoscut personal.

Robin Williams – Wikipedia

Robin McLaurin Williams s-a născut în data de 21 iulie 1951 la Chicago. Mama lui era Laura McLaurin (născută Smith, n. 1922 – d. 2001 în orașul Jackson din Mississippi). Tatăl său era Robert Fitzgerald Williams (n. 10 septembrie 1906 – d. 18 octombrie 1987) și a fost director regional al companiei Lincoln-Mercury Motorship. Williams a fost de religie episcopală, deși mama lui era adeptă a mișcării Christian Science. Avea doi frați vitregi, Todd, care a murit la 4 august 2007 și McLaurin.

El a crescut în Bloomfield Hills, unde a studiat la școala din Detroit și la școala din orașul Marin County, unde a frecventat liceul de stat Liceul Redwood (Larkspur, California).

Williams spunea despre sine că era un copil liniștit și că prima oară a început să o imite pe bunica lui spre amuzamentul mamei sale. A reușit să își învingă timiditatea când s-a implicat în grupul de teatru al liceului.[9]

În anul 1973, R.W. a fost unul din cei 20 de elevi acceptați pentru a urma cursuri la școala conservatoare de artă Juillard School din orașul New York. Aceasta este o binecunoscută școală conservatoare de artă, cu admitere severă.[10] Cu programul pentru avansați, el și Christopher Reeve își continuă studiile sub îndrumarea regizorului John Houseman (n. 22 septembrie 1902 – d. 31 octombrie 1988) și le finalizează în 1976.”

sursa

 Harta Numerologică a lui Robin Williams

ROBIN WILLIAMS - Harta Numerologica

 

Trebuie să spun din capul locului că harta numerologică a lui Robin Williams este o hartă a contrastelor. Mai exact, există un contrast puternic între Calea Vieții/Numărul Destinului și Dorința Inimii/Numărul Personalității.

De o parte a acestei polarități avem cuplul de numere 8/4 care vorbesc despre caracterul și destinul general al lui Robin Williams. Sunt numere pare, grave, puternice, serioase, orientate către muncă, disciplină și seriozitate. În lumina acestora, vedem apetitul colosal pentru muncă al lui Robin Williams, pasiunea pentru creștere și dezvoltare personală și profesională, puterea și capacitatea de a construi o carieră durabilă și de succes. Persoanele care se nasc sub această cale a vieții tind adesea către poziții de putere și autoritate, și tind să se ridice la cele mai înalte standarde în domeniile profesionale alese.

Numărul Destinului 4 descrie un om harnic și serios, atent la detalii, înzestrat cu o inteligență vie și capabil să urmează o idee până în cele mai mici amănunte. Prin contrast cu acestea, ceilalți doi indicatori (Dorința Inimii și Numărul Personalității) sunt marcați de numărul 11, un număr cu o rezonanță puternică, extraordinar de dinamică.

Luați laolaltă, acești patru indicatori reprezintă o combinație explozivă. Regăsesc aici o bună parte din temperamentul exploziv și extraordinar de dinamic al lui Robin Williams. În ceea ce privește actoria, talentul său de a improviza este greu de egalat. Această artă a improvizării este ceea ce definește un comediant genial, iar în cazul lui Robin Williams ea este ilustrată chiar de către această combinație dinamică: 8/4/11.

Numărul 11 descrie o o minte permanent tensionată, încordată, concentrată pe ideea de a descoperi și de a inova. Ea ne vorbește despre o minte curioasă, mereu activă și dornică de a înțelege lumea, Omul, realitatea și Universul însuși. Mai presus de toate, fiecare clipă a existenței devine un motiv de studiu, o șansă de a descoperi un lucru nou. M-aș aventura chiar mai departe și voi spune că, pentru Robin Williams, actoria/comedia nu este o simplă meserie, ci o cale de descoperire și cunoaștere de sine. Această cunoaștere de sine este blestemul și darul cel mai de preț al omului marcat de acest număr maestru. Privită din nou în ansamblu, această combinație nu este una fericită, sau armonioasă, ci este mai degrabă una tensionată și dificilă.

Robin Williams, omul, pare că își trăiește întreaga viață sub semnul straniu al acestei configurații numerologice, cu atât mai mult cu cât darul său de a înțelege și descifra atât realitatea vieții, cât și Omul, îl determină pe acesta să stea față în față cu proprii săi demoni, fără a putea apela la puterea de a-i ignora, un lux rezervat oamenilor obișnuiți, care nu au de-a face cu astfel de situații complexe.

Capacitatea de înțelegere și percepție a Omului marcat de numărul 11(mai ales atunci când ocupă unul sau mai mulți indicatori importanți, și este obligat să relaționeze cu cifra 8), amplificată de diferitele mecanisme psihologice care însoțesc faima, puterea și statutul unui personaj de talia sa, devine astfel viciul său, greutatea care îi apasă umerii.

Din câte îmi dau seama, geniul său își are sursa tocmai în această tensiune și dificultate de a împăca realitatea cu viziunea poate idealistă și utopică asupra acestei realități pe care numărul 11 de obicei o aduce în prim plan. Trebuie să menționez aici că cea mai frecventă cifră din configurația numelui său – cifra 9, cifra visătorilor, a idealiștilor, a vizionarilor utopici – aduce oarecare greutate acestor trăsături în cadrul personalității sale.

Este cea mai puternică senzație pe care o am cu privire la personalitatea și caracterul său, așa cum o percep atunci când privesc harta sa numerologică. Recunosc cu regret că mă așteptam să găsesc o configurație care să ne spună o poveste frumoasă și optimistă, când, în schimb, am descoperit portretul genial al unui om chinuit.

Revenind la numerele din harta sa numerologică, sunt tentat să văd în cifra 3 (Numărul Maturității, esența zilei de naștere, frecvența cu care apare în numele său) un indicator al optimismului și al pasiunii pentru viață, al bucuriei aduse oamenilor de imensul său talent pentru actorie și comedie. Cu toate astea, nu trebuie să uităm că în anumite condiții acest număr indică doar paravanul pe care omul îl ridică în fața ființei sale, pentru a ascunde suferința care îi macină sufletul; aceeași suferință pe care o folosește pentru a da naștere ideilor creatoare. Despre căderile sale în capcanele alcoolului și drogurilor nu voi vorbi în acest articol, cu toate că găsesc că ele sunt mai mult decât grăitoare cu privire la acea suferință pe care numai în spatele cortinelor o găsim…

Mai mult, cu ceva timp înainte de a se sinucide, Robin Williams a fost diagnosticat cu boala degenerativă Parkinson. În ceea ce privește motivele gestului său pot fi aduse numeroase idei:

– depresia și dependența de alcool/droguri;

– anularea show-ului de televiziune „The Crazy Ones” după numai un singur sezon (eveniment care ar fi putut avea un impact emoțional puternic asupra sa);

– noile medicamente pe care le lua pentru a trata boala Parkinson, printre ale căror efecte secundare se pot număra și tendințe suicidale;

– grijile legate de boala Parkinson și capacitatea sa de a interpreta, de a face comedie.

Concluzii

Recunosc că mi-a fost destul de greu să scriu acest articol. Am început să scriu la el a doua zi după moartea lui Robin, și abia astăzi, 19 august, l-am putut încheia. Este un eveniment care m-a marcat profund și care m-a determinat să privesc lucrurile cu ceva mai multă luare-aminte.

Revenind la Robin Williams, și privindu-l prin prisma hărții sale numerologice, pot spune că am atins cu un oarecare grad de profunzime o anumită parte a ființei sale, mai precis, acea parte a sa în care era ascunsă toată suferința sa interioară. Este o senzație destul de ciudată, ba chiar una care mi-a îngreunat procesul de interpretare.

Trecând mai departe, sunt recunoscător că a reușit în decursul vieții sale să lase o moștenire frumoasă, care ne va aduce întotdeauna un zâmbet pe buze.

În sfârșit, simt nevoia să închei acest scurt monolog, oricât de mult m-aș fi îndepărtat de idealul analizei obiective și echidistante, printr-un citat din filmul „Cercul poeților dispăruți

„Ci numai în visele lor pot fi oamenii cu adevărat liberi; așa a fost și va fi întotdeauna.”

Vise frumoase, Maestre!

Robin Williams

 

Clipuri

 

Află mai multe despre destinul tău

Dacă te-am făcut curios în legătură cu cine ești cu adevărat, și vrei să continui călătoria de cunoaștere de sine, îți recomand Cursul Gratuit de Numerologie Hermetică, sau oricare din analizele natale și predictive din secțiunea SHOP a acestui site.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *