Numerologie – între profesie, destin și liber arbitru

 
Durata articol - 7 minute
Cariera și Numerologia

Profesiile și Numerologia

Mai țineți minte formulările de genul: „Cei născuți în data de ## vor deveni doctori, ingineri, dansatori, actori, pictori, matematicieni” și așa mai departe? Apăreau prin reviste sau cărți mai vechi (chiar și mai recente) despre numerologie. Întotdeauna mi s-au părut ciudate, chiar și înainte de a fi început să studiez această artă.

Formulările respective nu mi s-au părut ciudate fiindcă eram, și sunt în continuare, sceptic ci fiindcă observam că această relație nu poate avea legătură cu realitatea. Sunt sigur că autorula căutat să redea spiritul tendinței cifrei respective (1 – poziții de leadership, dinamism, activitate sporită, inovație etc.; 2 – meserii mai liniștite, artistice, cerebrale etc.), dar întreaga poveste mi se părea extrem de limitativă.

Pe deasupra, ce înseamnă acest lucru pentru toate persoanele care nu își regăsesc job-urile în listele respective? Că nu au ales bine, că trebuie să se reprofileze, că meseriile/job-urile respective i-ar face mai fericiți? Toată această dilemă mă duce cu gândul la problema destinului și a liberului arbitru.

Este destinul nostru scris în stele sau în literele numelui nostru, sau suntem înzestrați cu liberul arbitru de a ne alege propria cale în viață și de a ne croi un drum pe care să găsim fericire și împlinire? Rezistând tentației de a dezvolta această problemă de origine metafizică, voi spune doar că, în ceea ce mă privește, numerologia nu are dreptul de a interveni în această ecuație. Nu aceasta este menirea ei.

Dacă m-am născut în data de 4 a lunii, sau dacă am Numărul Destinului 4 nu înseamnă în mod automat că tot ceea ce trebuie să fac este să mă orientez către profesii/cariere în care îmi pot exercita aparenta predispoziție către analiză în detaliu, precizie, seriozitate, organizare și altele asemenea (contabilitate?). De ce aș face asta? De ce nu m-aș orienta în egală măsură și către meserii precum pictor, dansator, actor, muzician sau numerolog?

În cele din urmă am realizat că scopul numerologiei nu este acela de a ne da informații brute, factuale despre noi înșine. Nu ne spune cum trebuie să fim, ce trebuie să facem, încotro să ne îndreptăm și ce avem de făcut cu viața noastră. Cred că noi înșine ne dorim și căutăm asta, căutăm să ni se spună ce să facem cu noi înșine și cu viața noastră pentru că e mai simplu așa. E mai simplu să ni se spună pentru ce suntem aici decât să ne asumăm responsabilitatea pentru fiecare clipă și să decidem pentru noi înșine.

Numerologie și destinDin punct de vedere materialist, practic, concret, numerologia nu spune nimic folositor. Ea este doar un instrument, chiar imperfect în stadiul curent, care ne ajută să descoperim diferite aspecte cu privire la personalitatea și caracterul nostru. Vorbim despre aspecte care depășesc puțin suprafața exterioară a ființei noastre și ne îndreaptă atenția spre adâncuri, spre golul lăuntric care stă neexplorat de atâta amar de vreme. Numerologia nu ne conduce până la capătul ființei noastre, nu o poate face, nu acesta este scopul ei, ci deschide poarta și te ajută să pătrunzi în tine, în sufletul tău.

Astfel, numerologia este o artă inițiatică, în sensul că ea inițiază procesul colosal și infinit al cunoașterii de sine. Poate că nu sună la fel de glorios precum reclamele clasice gen „Află care e Calea Vieții tale și cunoaște-ți destinul acum!”, dar este mult mai aproape de realitatea de fapt a lucrurilor.

Pot fi aduse numeroase critici și argumente în sprijinul demontării numerologiei, pe care eu însumi le-am căutat și dezvoltat, din pur scepticism, dar, cu toate acestea, nu pot ignora rezultatele practice pe care le-am obținut de-a lungul anilor. Astfel, sunt obligat să găsesc o cale de mijloc între aparenta legătură irațională dintre o atribuire aparent aleatorie a literelor și numerelor și trăsăturile de personalitate și caracter ale unui individ.

Revenind la dilema carieriei și a sfaturilor numerologilor, aș spune că nu este necesar să ne alegem drumul în viață pornind de la așa-zisele daturi invocate aproape încă de la apariția numerologiei moderne (secolul XX), ci suntem liberi să ne alegem și să ne croim destinele în funcție de ceea ce ne îndeamnă inima și rațiunea sau, mai precis, complexul format din minte și inimă, rațiune și intuiție. Sigur că numerele arată tendințe și predispoziții, dar acestea sunt mai degrabă aplicabile modului nostru general de a ne raporta la lume.

Aducând din nou pătrarii mei în discuție, poate că nu m-aș încadra în tipologia clasică a artistului, ci m-aș orienta către un stil în care aș face uz de calitățile mele particulare și modul meu de abordare/raportare la lumea înconjurătoare. Aș fi, poate, adeptul stilului realist unde, datorită capacității mele de a analiza în detaliu, răbdării și pasiunii mele pentru muncă, aș alege să realizez un portret cât mai realist posibil, până la detalierea firelor din sprânceană sau a cutelor și texturii unei bluze. Aș fi un artist perfecționist, poate chiar insistând obsesiv asupra detaliilor. Am divagat puțin, dar cred că în felul acesta trebuie privite numerele, anume ca și coordonate de stil și mod general de raportare la lume.

Pornind de la aceste considerente, putem ajunge fix de unde am plecat, și anume că există meserii care ne sunt mai potrivite decât altele, sau pe care le putem face cu mai multă ușurință dar, cu toate acestea, de ce ar trebui mereu să alegem calea cea mai ușoară, în locul a ceea ce inima ne îndeamnă să alegem? Sunt convins că mulți dintre noi ar alege una din acele meserii recomandate, pentru că așa sunt oamenii, statistic vorbind, dar nu este o regulă pentru toți.

Prin urmare, dacă citești acest articol, ai o pasiune pentru numerologie, și te întrebi care este meseria sau cariera potrivită pentru tine, sau pentru copilul tău, sau dacă ai ales deja cariera, dacă este cariera potrivită, te invit să petreci câteva clipe, minute, ore sau zile reflectând la ceea ce îți spune inima ta. Gândește-te la numerele din harta ta, dacă le-ai calculat deja și le cunoști, ca la repere comportamentale, atitudinale, iar efectul lor combinat trădează mai degrabă modul tău de raportare la lumea înconjurătoare decât repere fixe cu privire la destinul tău. Ai în fiecare clipă libertatea de a-ți alege viața și încercările, dar și bucuriile care vin cu ea.

Succes!

Surse foto:

Foto 1, Foto 2

Află mai multe despre destinul tău

Dacă te-am făcut curios în legătură cu cine ești cu adevărat, și vrei să continui călătoria de cunoaștere de sine, îți recomand Cursul Gratuit de Numerologie Hermetică, sau oricare din analizele natale și predictive din secțiunea SHOP a acestui site.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *