Calea Vieții 8

 
Durata articol - 3 minute

VIII - JustițiaSimbolismul numărului 8 are o sumedenie de nuanțe, și este, de regulă, ceva mai dificil de interpretat decât celelalte numere, cel puțin pentru mine.

El cuprinde, în sferele sale, atât planul material cât și cel spiritual (cele două „o” care alcătuiesc simbolul în sine). În numerologie, numărul 8 este asociat cu puterea, dinamismul,  viziunea de ansamblu și înțelepciunea.

În variantele tradiționale ale tarotului, cartea care corespunde acestui număr este a opta arcană majoră – Justiția. Persoanele care se nasc sub această cale a vieții sunt oameni puternici, încrezători, obișnuiți să se decurce prin forțele proprii și de regulă foarte buni organizatori.

Se mobilizează rapid, atunci când au un obiectiv de atins, și reușesc să atragă numeroase persoane care să îi ajute în ceea ce și-au propus. Au un talent extraordinar în a evalua calitățile și slăbiciunile oamenilor din jurul lor, precum și dorințele și gândurile lor ascunse, ceea ce îi poate conduce către tentația de a-i manipula.

Darul de a cunoaște omul, este ilustrat chiar și în simbolismul cărții de tarot de mai sus, unde pana simbolizează ritualul „cântăririi inimii” în momentul morții. Femeia este zeița egipteană Ma’at iar pana ei era etalonul contra căruia erau cântărite inimile pentru a decide dacă persoana mergea în paradis sau nu. Există o tendință  de a dezvolta o personalitate tiranică, în special atunci când simt că planurile lor nu ies așa cum și-au propus, pe care însă trebuie să o contracareze cu o viziune echilibrată asupra propriei lor vieți. Își asumă riscuri calculate și caută să iasă întotdeauna în câștig.

Sunt avizi de putere, prestigiu și bani. Deseori depun eforturi colosale pentru a atinge culmi din ce în ce mai înalte pe scara socială, dar odată ajunși acolo le este foarte greu să își mențină poziția. Natura lor schimbătoare face ca ei să piardă deseori ceea ce au câștigat prin muncă și sudoare. Acest lucru nu îi oprește, ci îi determină să se mobilizeze și mai strașnic și să antreneze cauzei lor toate resursele de care pot dispune.

În ciuda apetitului lor pentru putere și statut, sunt persoane foarte deschise și nobile. În general le place să ajute oamenii, atunci când li se cere ajutorul, dar rareori o fac dezinteresat. Sunt buni negociatori, își fac ușor o viziune de ansamblu în orice situație, și le adoră să se afle în poziții de conducere.

Darul lor are întotdeauna două fețe – creația și distrugerea. Lecțiile pe care acestea trebuie să le învețe sunt: altruismul, recunoștința și modestia.

Slăbiciuni: pot fi parșivi, trădători, schimbători, egoiști, manipulatori, încrezuți, aroganți, individualiști, lipsiți de scrupule, agresivi și dominatori. Altminteri, sunt persoane fascinante. 🙂

Calculează Calea Vieții tale, aici!

Personalități care au Calea Vieții 8

 

Află mai multe despre destinul tău

Dacă te-am făcut curios în legătură cu cine ești cu adevărat, și vrei să continui călătoria de cunoaștere de sine, îți recomand Cursul Gratuit de Numerologie Hermetică, sau oricare din analizele natale și predictive din secțiunea SHOP a acestui site.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *