Semnificația numelui Diana: Zâna Lunii

 
Durata articol - 4 minute

Semnificația numelui Diana   A trecut destul de multă vreme de când nu am mai realizat o interpretare a unui nume și recunosc că mi-era dor de vremurile când aveam timp să o fac. Iată, așadar, interpretarea numelui Diana, un nume foarte întâlnit pe meleagurile țării noastre.

Etimologia numelui Diana

„Fiica lui Zeus și a Latonei, și sora lui Apolo, Diana era în antichitate zeița vânătorii și protectoarea animalelor (iar, mai târziu, chiar a mamei la naștere). Identificată cu Artemis a grecilor și considerată ca o mare divinitate italică a lunii, Diana se bucura de un cult deosebit în lumea veche. Celebrată în numeroase temple și sanctuarii (templul din Efes făcea parte dintre minunile antichității), zeița a fost binecunoscută și în regiunile noastre, dovezi sigure în acest sens fiind cuvântul zână (care continua în română lat. Diana) și zănatec (din lat. dianaticus „lunatic, lovit de Diana”) sau credința în zâne în folclorul nostru Zâna zorilor, Zâna apelor, Zâna munților, Zâna zânelor, etc, sunt personaje frecvent întâlnite). Numele vechii divinități italice, a cărei formă mai veche ar fi fost, după istoricul Varro, Diviana, este strâns înrudit cu dius „ceresc, luminos”, dwus „divin”, deus „zeu”, Iovis (forma de genitiv pentru Iupiter), dies (de aici rom. zi), gr. Zeus, Dios „divin”, sanscr. divyas „ceresc” etc.” (Sursa: http://www.interpretare-nume.ro/Diana.html)

Interpretarea Numerologică a numelui Diana

Diana - hartaAm stat puțin în cumpănă gândindu-mă la titlul pe care să îl dau acestui articol (mai exact partea din titlu care încearcă să comprime în câteva cuvinte esența articolului) și am ajuns la Zâna Lunii. Găsesc că acest titlu reflectă cel mai bine natura numelui și, într-o bună măsură, natura personalității și caracterului femeilor ce poartă acest nume.

Motivația acestei alegeri stă în cele trei numere principale care se regăsesc ascunse în nume și energia lor comună. Astfel, numerele 2 și 11 (varianta supraîncărcată a lui „2”) vorbesc despre o sensibilitate puternică, și un univers interior extrem de bogat și de încărcat. Femeile și fetele care poartă acest nume au multe lucruri în adâncul sufletului lor pe care trebuie să le scoată afară și să le conștientizeze.

Sunt înzestrate cu o inteligență vie și cu o minte deseori diabolică, înțelegând și descoperind toate tehnicile de manipulare posibile. Pentru a obține ceea ce doresc au talentul de a convinge în mod diplomatic, cu tact și subtilitate, dar dacă nu le ies strategiile pot exploda de furie, caz în care nu este indicat să fii în preajma lor. Femeia Diana este extrem de atentă la detalii, dotată cu un puternic simț al observației și cu un istovitor obicei de a reține tot ceea ce se întâmplă în jurul ei, tot ceea ce a spus vreodată cineva despre ea, sau oarecum tangențial cu ea.

În mod deloc surprinzător, ea petrece foarte mult timp analizând în retrospectivă toate aceste gânduri pentru a le diseca și a afla ceea ce se ascunde în spatele lor. Are tendința de a fi neîncrezătoare, suspicioasă și are tendința de a fi foarte sensibilă la critică. În mod ideal, are nevoie să își desfășoare existența într-un mediu armonios, înconjurată de oameni inteligenți și sensibili. Îi displace agresivitatea (deși chiar și ea are momente în care explodează) și preferă întotdeauna o rezolvare amiabilă a conflictelor.

Este o persoană practică, deschisă, sinceră și organizată. În secret își dorește să strălucească și să atingă culmi tot mai înalte, fie că e vorba despre carieră, societate sau dragoste, dar evită să stea prea mult în lumina reflectoarelor. Este mult prea conștientă de sine pentru a putea rezista tuturor privirilor și gândurilor îndreptate asupra ei, deși, pe de altă parte, îi place să fie admirată, lăudată și apreciată pentru tot ceea ce face.

În sfârșit, femeia Diana are un simț estetic foarte dezvoltat, se îmbracă cu gust și știe cum să reacționeze în orice situație. Nimic nu o poate lua prin surprindere, căci ea se gândește dinainte la toate lucrurile care se pot întâmpla, bune sau rele.

Din acest motiv ea este foarte implicată în ceea ce face și își concentrează toată atenția asupra lucrurilor cu care are de-a face pe moment.

Printre slăbiciunile și tarele de caracter specifice femeilor Diana se numără: timiditatea, autocritica, tendința către manipulare, minciuna, perversitatea, crizele de isterie, depresia, anxietatea, tendința de a judeca oamenii.

Află mai multe despre destinul tău

Pentru un tablou cu adevărat personal, care să îți descrie caracterul și personalitatea, semnificațiile numerelor din acest articol trebuiesc privite prin prisma întregii hărți Numerologice sau Astrologice.
Dacă ești în căutarea unei analize practice și concrete pe baza Vieții și Destinului tău, poți continua călătoria cu una din analizele de mai jos, sau oricare din analizele din secțiunea SHOP a acestui site.

6 comentarii

  1. Foarte adevarat! Parca am citit o descriere despre persoana mea 🙂

  2. Andrei, iti multumesc frumos pentru aceasta interpretare! M-am regasit in cele scrise de tine 🙂
    Succes in tot!

  3. Îți mulțumesc pentru vizită, apreciere și urare. Te mai aștept pe aici! 🙂

    Cu drag,
    Andrei

  4. si daca diana a fost o zeita atunci in istoria zeilor dc nu apare ca doar a fost fiica lui ZEUS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *