{doc} Mythos – Joseph Campbell

 
Durata articol - 2 minutes

Mythos

Ce este Omul? Care este sensul mitologiilor universale? Ce rol au religiile și miturile în evoluția conștiinței umane? Acestea sunt tipurile de întrebări pe care Joseph Capmbell te ajută să ți le pui pe măsură ce te conduce din ce în ce mai adânc în labirintul miturilor și religiilor omului, așa cum au izvorât ele de-a lungul timpului.

Te conduce de la cele mai timpurii credințe ale societăților bazate pe vânătoare și agricultură, la culturile pașnice ce venerau Zeița/Mama Universală, pentru ca mai apoi să te introducă în mitologiile solare în care erau venerate figurile masculine, războinice și răzbunătoare.

Călătoria pe care ești îndemnat să o faci este una foarte importantă, căci este chiar „marea călătorie a ființei umane”, așa cum o numește chiar Joseph Campbell.

Această colecție de 15 conferințe, împărțită în 3 serii (Mitologii occidentale, mitologii orientale și o a treia serie în care accentul este din nou pus pe miturile occidentale) au fost ținute de Joseph Campbell în anul în care a trecut și el marele prag al vieții, pășind către misterele ce ne așteaptă mai departe.

Am găsit aceste conferințe destul de recent, dar ideile pe care le-am regăsit în ele îmi erau foarte familiare, ca urmare a propriilor eforturi de a înțelege rolul miturilor sau, mai bine spus, al acestor vise colective ale umanității, ceea ce m-a determinat să îl îndrăgesc instant pe acest om minunat care își expune toate tezele cu claritatea și simplitatea pe care numai un om care a petrecut o viață întreagă cercetând cele mai obscure simboluri izvorâte din imaginația omului, o poate avea.

Drept recunoștință pentru munca sa de o viață, am urcat acest material pentru a fi Joseph Campbelldisponibil tuturor celor interesați de a dobândi o viziune mai largă asupra vieții, prin prisma simbolurilor și arhetipurilor care inundă istoria omului, de la începuturi și până în prezent. Personal, cred că asta și-a dorit și Joseph Campbell să realizeze prin aceste conferințe, motiv pentru care nu pot decât să îi fiu recunoscător.

Mulțumesc.

Vizionare plăcută!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *