Semnificația numelui Dragoș: Individualistul

 
Durata articol - 2 minute

Semnificația numelui Dragoș

Istoria numelui Dragoș

 

 „Nume de o frumoasa traditie la romani, reluat in epoca noastra si devenit prenume frecvent tocmai datorita capacitatii sale de evocare istorica, Dragos este la origine un derivat de la tema onomastica Drag- [drag, draguta dragalas, dragastos, dragoste, a se indragosti, indragostit, a indragi etc). Tema drag- si derivatele ei au sustinut familia numelor personale si au contribuit substantial atit la largirea si diversificarea procesului de creare a noi si noi derivate proprii romanesti, cit si la raspindirea acestora. Sensul „iubit, drag”, ca expresie a sentimentelor parintilor fata de copii sau a dorintei de a atrage bunavointa divinitatii fata de noul nascut, sta la baza unui mare numar de nume personale, profane sau teoforice, din onomastica tuturor timpurilor si a tuturor popoarelor. Daca David sau Maria s-au mentinut pe baza traditiei laice sau ecleziastice, in diferite sisteme onomastice, fara ca semnificatia lor initiala sa mai fie cunoscuta, numele din tema Drag-, desi lipsite de sprijinul autoritatii ecleziastice, s-au mentinut si raspindit tocmai datorita semnificatiei lor cunoscute.”

(sursa)

Semnificația numerologică a numelui DragoșDRAGOS - profilul numerologic

Bărbații care poartă numele Dragoș sunt oameni hotărâți și practici. Preferă lucrurile concrete, sunt încăpățânați, individualiști, îndrăzneți, adesea sfidători și încrezători în forțele proprii. Aceștia sunt genul de oameni care preferă să facă totul singuri, și sunt convinși că nu există cineva mai bun decât ei.

O particularitate interesantă din punct de vedere numerologic este combinația dintre numerele 1 și 7, numere care întâmplător se regăsesc și în mijlocul numelui marcând cu și mai multă precizie centrul de greutate al acestui profil numerologic.

Independent, individualist, cu tendințe către egotism și megalomanie, bărbatul Dragoș trebuie să învețe să se deschidă față de oameni, să accepte să fie ajutat și să pună interesele celorlalți cel puțin pe același nivel cu ale sale. Relațiile de lungă durată pot reprezenta o problemă serioasă pentru acești bărbați.

Le place să lucreze singuri, poate prea mult, se închid cu ușurință în ei (în special atunci trec prin perioade dificile), vorbesc rar, dar scrutează totul în jurul lor cu o putere de pătrundere surprinzător de profundă.

Este indicat să își concentreze eforturile pe rezultate concrete, să fie organizați și să învețe să aibe răbdare. Sunt perfecționiști iremediabili, iar lecția lor de căpătâi este aceea de a învăța să se deschidă față de oameni, atât cu trupul cât și cu sufletul.

Află mai multe despre destinul tău

Pentru un tablou cu adevărat personal, care să îți descrie caracterul și personalitatea, semnificațiile numerelor din acest articol trebuiesc privite prin prisma întregii hărți Numerologice sau Astrologice.
Dacă ești în căutarea unei analize practice și concrete pe baza Vieții și Destinului tău, poți continua călătoria cu una din analizele de mai jos, sau oricare din analizele din secțiunea SHOP a acestui site.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *