Despre schimbarea numelui de naștere

 
Durata articol - 11 minutes

Schimbarea numelui

Fiindcă multe persoane m-au întrebat în ultima vreme ce se întâmplă în cazul în care o persoană își schimbă numele, m-am gândit să redau în continuare conținutul unei discuții de pe forum pe care am purtat-o cu o dragă amică și care reprezintă chintesența modului în care văd eu această chestiune:

Paula:

„Buna tuturor si bine v-am gasit! As vrea sa stiu cum se calculeaza anumiti parametri in cazul schimbarii numelui (dupa casatorie, de exemplu) si daca acest aspect influenteaza destinul, personalitatea si alte aspecte ale vietii persoanei respective. Multumesc!”

Andrei:

„Bună, Paula!

Întrebarea ta e foarte bună!

Schimbarea numelui nu influențează destinul unui om ci, mult mai degrabă, modul de manifestare al acestuia. În cazul femeilor care își schimbă numele după căsătorie, parametrii se calculează la fel ca cei natali, și oferă informații suplimentare, dar nu se pot substitui informațiilor oferite de numele de la naștere. Am întâlnit multe femei care m-au întrebat dacă parametrii natali se „șterg” în momentul căsătoriei. Nu, nu se șterg, nu dispar, ci rămân cu tine toată viața.

Ca o comparație, femeile poartă numele de naștere 20-30 de ani, perioadă în care se formează și se definitivează personalitatea omului, pe când cel de căsătorie îl poartă abia după aceea. Schimbarea numelui nu are efecte deosebit de pronunțate asupra omului și nu schimbă „destinul” acestuia, ci poate doar modul de manifestare. Dar chiar și în acest caz schimbările nu sunt imediate, ci apar abia după o perioadă, mai scurtă sau mai lungă. Din această perspectivă, ar fi interesant de analizat femeile care se căsătoresc de mai multe ori. :)

În privința destinului omului, discuția este ceva mai amplă. Din experiența mea numerele nu arată în mod expres destinul unui om, ci mai degrabă cum poate ajunge acesta să își împlinească destinul. Credința mea este că omul își alege destinul conform liberului său arbitru. Numerele însă oferă anumite predispoziții, talente și slăbiciuni care par a îndruma omul într-o direcție sau alta, dar în viziunea mea alegerea este în totalitate a omului.

Mai mult, atunci când ajungi să te cunoști cu adevărat, începi să devii stăpânul vieții tale și poți începe să faci alegeri conștiente (spre deosebire de a te afla sub influența unui lanț cauzal necunoscut). Acesta este scopul ultim al numerologiei sau al științelor similare: să conducă omul către cunoașterea de sine și împlinirea ființei umane.

Ca o concluzie, poți calcula parametrii pentru ambele nume, dar cei de la naștere sunt cei mai importanți. Ceilalți sunt complementari și nu schimbă ci doar învăluie ca o mantie străvezie parametrii inițiali.

Pentru orice alte întrebări, îți stau la dispoziție.

Îți doresc mult succes!”

Paula:

„Andrei, multumesc mult pentru raspunsul prompt! Sunt intru totul de acord cu viziunea ta asupra vietii. Consider ca omul vine cu un asa zis destin, in sensul de predispozitii, lectii neincheiate, tendinte in alegeri si comportament, dar alegerile ii apartin in totalitate. Parapsihologul rus S.N. Lazarev mentiona in cartile sale ca destinul se poate schimba de sute de ori in cateva secunde, in functie de ceea ce gandim sau de comportament, provocand astfel schimbari permanente in linia vietii.

Cat despre schimbarea numelui este, intr-adevart, un subiect interesant. Ma gandesc si la cei care imbraca haina monahala si isi schimba numele atunci cand sunt integrati in manastiri sau la cei care nu sunt multumiti de prenumele care le-a fost ales de parinti/nasi si decid sa si-l schimbe.

Si tot in cadrul temei de mai sus, as fi vrut sa te intreb cum privesti tu alegerea numelui viitorului copil. Un parinte care are notiuni de numerologie poate calcula mai multi parametri care vor avea influenta asupra personalitatii, talentelor si slabiciunilor copilului, in functie de numele preferate. Dar este benefica o astfel de abordare? Poate o persoana sa decida asta sau e mai bine sa lase Universul sa se manifeste, in sensul ca ceea ce trebuie sa se intample se intampla?”

Andrei:

„Schimbarea numelui vine întradevăr cu anumite schimbări, dar depinde foarte mult de noii parametri. Este posibil ca noul nume să nu fie foarte diferit de cel inițial (ca vibrație numerică), să împărtășească anumite caracteristici similare, sau chiar să fie identic (ca vibrație numerică). În numerologie un principiu important este cel al similarității (numele cu aceeași vibrație sunt similare). Personal, am întâlnit cazuri în care după căsătorie, cea mai mare parte a parametrilor rămâneau neschimbați.

Dacă însă noua vibrație este foarte diferită de cea de la naștere, schimbări vor apărea, în timp, și se vor manifesta mai degrabă în straturile superficiale ale psihologiei omului respectiv. Ca o idee, parametrul „Calea Vieții”, care este cel mai adesea asociat cu destinul omului, rămâne neschimbat căci este obținut din data nașterii, iar pe aceasta nu o poți schimba. :) )

Un alt lucru interesant este faptul că numele unui om era privit, în trecut, ca fiind ceva sacru (încă este, după părerea mea). Numele unui om, ca și al tuturor lucrurilor de pe lumea asta, dezvăluie esența sa. De aceea, în numeroase ritualuri magice (antice, dar și moderne) numele unui om are o importanță deosebită, putând aduce posesorului său succes sau distrugere. Numele unui om este magic și, așa cum Omul a fost chemat să dea nume tuturor vietăților de pe pământ, tot așa și numele său adevărat este intim legat de destinul și viața unui om. Schimbarea numelui odată cu intrarea în ordinul monah simbolizează „moartea” inițiatică și renașterea sa în cadrul noii sale vieți. În cazul acestor oameni, aș spune că schimbările sunt ceva mai pronunțate, căci evenimentul are o conotație simbolică extrem de puternică, iar numele este ales, de regulă, în baza unui model arhetipal important după care plănuiesc să își modeleze viața.

Am întâlnit acest aspect atunci când am făcut harta numerologică a părintelui Arsenie Boca, unde Arsenie era numele ales de acesta pentru intrarea în viața monahală.

Dat fiind această importanță „magică” a numelui, la naștere se obișnuia ca mama să dea copilului două nume: primul era unul secret, pe care doar ea îl știa, iar al doilea era cel lumesc, cu care avea să fie cunoscut în lume; tocmai pentru a-l proteja de intențiile malefice al celor ce puteau folosi adevăratul său nume împotriva sa. Un ritual des întâlnit era scrierea numelui pe o bucățică de hârtie, rostirea unui blestem anume, urmate de străpungerea și îngroparea sau incinerarea hârtiei respective, asociate cu distrugerea individului.

Tot de acest aspect se leagă și ritualul exorcizării, unde este important să cunoștinumele adevărat al demonului sau entității care ocupă corpul respectiv. Exemplul acesta l-am dat pentru că atinge tangențial subiectul numelui ca esență a unui lucru, credință puternic răspândită în culturile antice ce își are rădăcinile în practicile numerologice străvechi.

În ceea ce privește schimbarea propriului nume, eu sunt total de acord cu acest aspect, cu singura mențiune că, dacă vrei totuși să o faci, este bine să înțelegi în ce manieră se vor schimba lucrurile, și cât de armonioasă va schimbarea. Căci poate exista situația în care schimbarea numelui să îți aducă mai multe greutăți decât cel inițial… :) ) În astfel de cazuri este bine să apelezi la un numerolog, sau să studiezi intensiv pentru a fi pe deplin conștient de implicațiile alegerii.

Alegerea numelui copiilor este un alt aspect interesant, chiar deosebit de interesant pentru că aduce în discuție modul în care un copil își primește numele. Este ales„aleator” sau este vorba despre ceva mai mult?

Personal, nu cred că este o alegere aleatorie. Sunt înclinat să cred că numele preferate de părinți sunt armonioase cu energia și vibrația viitorului copil, indiferent de mijloacele prin care această relație empatică (părinți-copil nenăscut) s-ar putea realiza (acest subiect este extraordinar de important și ar trebui discutat separat, chiar dacă nu are decât o relație tangențială cu numerologia). Calcularea diferiților parametri nu o văd ca pe un lucru negativ, din contră, dacă există deja preferințe, acestea pot fi cercetate mai departe cu ajutorul numerologiei.

Capcana apare atunci când nu acorzi nicio atenție preferințelor și cauți să găsești cel mai bun nume pentru copilul tău, ca și cum ai găsi cea mai bună ofertă de pe piață. O astfel de abordare trădează o slăbiciune mare din partea părinților și ar fi bine să fie evitată. Elementul crucial este ca părinții să își asculte inima și să simtă „numele potrivit”, lăsând calcularea parametrilor la coadă. Este o provocare pentru părinți, fără doar și poate, știința faptului că au această putere de a atinge destinul viitorului copil, dar ea trebuie privită în mod corect și just față de acesta.

Cunoașterea implică responsabilitate. În cele din urmă, destinul se află în mâinile fiecăruia dintre noi, și nu este atât condiționat de nume, cât este sprijinit de acesta.

O zi frumoasă îți doresc!”

Paula:

„Andrei, iti multumesc inca o data pentru raspuns.

Ce parere ai despre situatiile in care parintii aleg numele copilului dupa cel al tatalui, bunicului, unchiului etc?  Mai ales atunci cand acestia s-au confruntat cu anumite probleme in existenta lor: boli grave, accidente, pierderi, moarte. Anumiti parametri vor fi cu siguranta similari, ceea ce ar putea influenta drumul vietii acelui copil. Sunt de acord ca doar noi suntem responsabili pentru alegerile pe care le facem, pentru destinul nostru, dar multi oameni nu sunt constienti de aceste aspecte. De altfel, in anumite practici psihologice si spirituale se spune ca un copil poate prelua karma persoanei al carui nume il primeste.”

Andrei:

„Înțeleg ceea ce spui și, după mintea mea, pare să existe un sâmbure de adevăr în povestea asta. Alegerea numelui copilului este un pas foarte important în viața unui om, atât pentru părinți, cât și pentru copii. În alegerea numelui, după umila mea părere, ar trebui luați în considerare factorii ce țin de simțirile părinților. Situațiile în care numele este ales după o persoană anume comportă cu sine anumite riscuri dar și niște aspecte care trebuiesc privite în perspectivă.

Atunci când numele copilului este dat după o anumită persoană, în mod invariabil se crează o legătură între copil, nume și acea persoană. În același fel, când rațiunea alegerii numelui este întrutotul a părinților, aceștia pot alege un nume care aparține, întâmplător, unui bunic sau unei bunici pe care ei poate nu o cunosc, sau o cunosc, dar alegerea numelui nu are nimic de-a face cu persoana respectivă. Personal, eu nu pot echivala cele două situații, căci numele poartă cu sine mai mult decât literele și numerele aferente. Ele poartă o încărcătură care variază foarte mult, în funcție de intenția cu care acesta este ales.

Gândește-te doar la cuplurile care își numesc copiii „Adolf Hitler” cu imaginea lui Adolf Hitler – în ipostaza de conducător nazist – în minte.

În cele din urmă, un alt aspect important este că nu primim întâmplător numele pe care le purtăm, cu atât mai mult dacă privim harta numerologică ca pe o hartă a lecțiilor pe care le avem de învățat. Personal, cred în sincronicitate și în probabilitate ca mod în care inteligența divină se manifestă în viața fiecăruia dintre noi.

Observ că ai un talent de a atinge subiecte delicate. Felicitări!

Aștept și alte întrebări. :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *