Semnificația numelui Miruna: Femeia de fier

 
Durata articol - 2 minute

Semnificația numelui Miruna

Acest nume este un nume foarte drag mie, căci este și numele surorii mele, Diana Miruna, căreia îi dedic acest articol cu toată inima mea!

Semnificație etimologică

„Unul dintre cele mai frumoase si deopotriva apreciate nume din onomastica noastra contemporana si din ce in ce mai popular, prenumele de fata Miruna ar proveni, potrivit specialistilor, de la substantivul comun „myron”, ce inseamna „balsam, ulei parfumat”. Si nu putem trece nici peste elementul specific onomasticii slave, si anume „mir-”, ce inseamna „pace” sau „lume”. Potrivit acestei ipoteze, se poate afirma ca semnificatia numelui Miruna este „cea aducatoare de pace” sau „pacifista”.”

(sursa)

Numerograma numelui Miruna

Numerograma numelui Miruna

Numele Miruna are o vibrație puternic feminină și vorbește despre disciplină, organizare, metodicitate și seriozitate. Dacă te cheamă Miruna, pot spune că ești atentă la detalii, minuțioasă și aproape nimic nu poate scăpa atenției tale ascuțite. Îți place să muncești, să fii implicată în activități de tot felul și nu îți place să lenevești, să pierzi timpul aiurea.

Este important pentru tine ca ceea ce faci să aibe o anumită aplicabilitate practică, altminteri simți că îți pierzi timpul de pomană. Ai nevoie de stabilitate, siguranță și nu răspunzi foarte bine schimbărilor și surprizelor.

Poate exista tendința de rămâne blocată într-un singur loc, într-o rutină, pentru o lungă perioadă de timp. În acest caz, trebuie să depui un efort conștient  pentru a putea ieși din acea pasă. Îți faci prieteni ușor, și ești genul de persoană pe care te poți baza întotdeauna.

Dincolo de aceste aspecte însă, putem vorbi și despre o anumită creativitate latentă, de care poți sau nu să fii conștientă și pe care, în mod conștient sau nu, te poți strădui să o aduci la suprafață. Așa cum spuneam, fie că o știi sau nu, creativitatea, în orice formă ai alege să o manifești, este o parte integrantă a personalității și a felului tău de a fi.

Printre slăbiciunile tale se pot număra: rigiditatea, critica exagerată, cinismul, materialismul excesiv, comportament obsesiv, dependența de muncă, viziune îngustă.

De asemenea, este important să îți arunci privirea, din când în când, și asupra viziunii de ansamblu a vieții tale. Ai tendința de a te a te afunda în detalii și de a o pierde pe aceasta din vedere. Acest efort trebuie să îl depui în mod conștient, pentru a putea vedea în ce direcție se îndreaptă viața ta, în funcție de alegerile pe care le faci.

Află mai multe despre destinul tău

Pentru un tablou cu adevărat personal, care să îți descrie caracterul și personalitatea, semnificațiile numerelor din acest articol trebuiesc privite prin prisma întregii hărți Numerologice sau Astrologice.
Dacă ești în căutarea unei analize practice și concrete pe baza Vieții și Destinului tău, poți continua călătoria cu una din analizele de mai jos, sau oricare din analizele din secțiunea SHOP a acestui site.

8 comentarii

 1. Buna ziua,

  Aveti o sora Diana Miruna ? Si pe mine ma cheama Diana Miruna si ma regasesc foarte bine in descrierea dumneavoastra. Incredibil …..

  • Bună, Diana,

   Da, am o soră pe care o cheamă Diana Miruna. Sunt încâtat să aflu că mai există cineva cu aceste două nume, și sunt sigur că va fi și ea la fel de încântată! 🙂 Îți mulțumesc pentru vizită și pentru apreciere.

   Cu drag,
   Andrei

 2. Ma regasesc in descrierea de mai sus. Multumesc,

  Oana-Miruna

 3. Si eu sunt Miruna Diana si da, se potriveste.

  • Bună, Miruna,

   Mă bucur să aflu că există atâtea Mirune… este un nume foarte frumos! Îți mulțumesc pentru vizită. Te mai aștept!

   Cu drag,
   Andrei

 4. Ma regasesc total in ceea ce este mai sus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *