Semnificația numelui Florina: Prințesa Florilor

 
Durata articol - 5 minute

Semnificația numelui FlorinaFiindcă tocmai a trecut Sărbătoarea Floriilor iar această zi a însemnat un mare prilej de bucurie pentru mine, m-am gândit să ofer o mică surpriză celor ce își sărbătoresc onomastica în această zi. Pentru acest articol am ales numele: Florina.

Rădăcinile istorice ale numelui

„In onomastica romaneasca moderna sint frecvent folosite un mare numar de prenume care pot fi incadrate in aceeasi familie a carei tema este Flor —: Florea, Floarea, Flora, Florela, Florentina, Florentin, Florenta, Florian, Floriana, Florin, Florina (la acestea se adauga o lunga serie de variante, hipocoristice si derivate, multe dintre ele folosite si independent). Din toate numele amintite, doar primele doua, mase. Florea (folosit frecvent si ca nume de familie) si fem. Floarea, sint specifice pentru an- troponimia romaneasca, toate celelalte fiind curente si la popoarele romanice, germanice, slave, la greci, maghiari etc. Se poate afirma deci, ca Florea si Floarea sint creatii romanesti,iar restul imprumuturi mai vechi sau mai noi. Pentru a plasa aceasta bogata familie de prenume in cadrul onomasticii europene, ne vom ocupa intii de grupa celor imprumutate. in onomastica latina sint atestate cu mult timp inaintea epocii crestine, numele pers. Florus, Flora, strins legate de numele unei cunoscute divinitati din mitologia romana, Flora, zeita a florilor si a vegetatiei. Veche divinitate italica a primaverii . Intrate in onomastica crestina, Florus si Flora devin nume calendaristice si se raspindesc, prin cultul unui numar destul de mare de martiri si martire, mai ales in apusul Europei, dar si in rasarit Florus, devenit Fioros in greaca, ajunge prin acest intermediar si in limbile slave: in rusa, de ex., este atestat, destul de rar insa, un vechi nume Florii. Fior, Floru(l) sint adevarate raritati in onomastica noastra, cultul mucenicului Fior, care apare in calendarul ortodox, nefiind cunoscut la romani. Desi prenumele Flora apare intr-o culegere de nume de sfinti tiparita la Buzau in 1698 (inclusa in „12 Minee sau mineate slavo-romane”), el este folosit curent de-abia in perioada moderna, cind a fost reluat pe cale culta, fie din onomastica apuseana, fie, mai probabil, din mitologia romana. Tot din perioada precrestina erau folosite de catre romani cognomenele Florens, gen. Florentis, create de la forma de participiu florens, florentis „infloritor” a verbului floreo „a inflori”. De la Florent-, cu suf. -ius, se formeaza cognomenul Florentius, fem. Florentia. Considerate nume de bun augur si pronuntate inca de prin sec. 2 — 3 Florentiu, Florentia (-*- urmat de -i- devenise ‘in latina tirzie -/-), acestea sint atestate cu mare frecventa in inscriptiile crestine ca nume independente. ”

(sursa)

Semnificația numerologică a numelui

FLORINA - Semnificația NumeluiFLORINA - Semnificația Numelui

 

Trebuie să recunosc că aveam o ușoară curiozitate vis-a-vis de acest nume. Eram curios să văd dacă există ceva „floral” în vibrația numerologică a acestui nume. Uitându-mă peste configurația sa numerologică am remarcat întradevăr o notă de prospețime și de aer „primăvăratic” (vibrația lui 3).

Doamnele și domnișoarele Florina se prezintă așadar ca personalități creative, energice, sensibile, amatoare de viață și cu posibile înclinații către spiritualitate, în special creștinism (Sfânta Treime).

Acest aspect se coroborează puternic cu Dorința Inimii lor (7), o dorință tainică ce puțini ajung să o cunoască. Această dor se manifestă ca o sete de cunoaștere, o sete de înțelepciune și de înțelegere a misterelor vieții. Nu ar fi neobișnuit ca multe din reprezentantele acestui nume frumos să își pună diverse întrebări existențiale sau să fie străbătute de diverse dilemel filozofice abstracte.

Sunt inteligente, au un spirit viu, alert și sunt firi comunicative (Numărul Personalității 5), dar au tendința de a oscila între extreme emoționale, bătând frecvent drumul dinspre rai înspre iad și înapoi. Sunt responsabile, demne iar cele mai multe dintre ele visează să își dedice viața idealurilor nobile, ceea ce face ca multe dintre ele să fie idealiste și, poate, ușor naive.

Spiritul pătrunzător și înțelepciunea înnăscută le ajută să evite multe dintre capcanele în care altminteri ar cădea conduse de elanul lor entuziast. Sunt mereu active, mereu în mișcare și mereu în căutarea noului. Au nevoie de stimulare intelectuală.

Slăbiciunea lor este, de departe, conceptul de stabilitate, concretizare, manifestare practică și durabilă (acest aspect depinde puternic și de alți indicatori ai hărții numerologice personalizate). Concentrarea energiei creatoare și direcționarea capacității de concentrare sunt elemente cheie asupra cărora aceste doamne și domnișoare ar trebui să își îndrepte privirea conștientă.

Concluzii

Dacă celelalte trăsături vin în mod natural, fără efort, acestea trebuiesc dezvoltate în mod conștient, voit, pentru a evita riscul de a-și împrăștia energia în nenumărate direcții, fără a obține rezultate importante sau durabile. Fenomenul mișcării „din floare în floare” nu este neobișnuit, fie că e vorba despre relații, studii, job-uri, prieteni, etc.

În concluzie, este important pentru acestea să păstreze un ochi îndreptat întotdeauna către planul de ansamblu al vieții lor. Care sunt țelurile, idealurile, obiectivele pe care și le-au propus? Dacă nu au astfel de țeluri și idealuri, ar fi util să și le formeze cât mai curând (preferabil în scris!).

Taina manifestării creatoare este: Gând – Cuvânt – Faptă; în această ordine!

Succes!

Personalități ce poartă numele Florina

Cercel Florina (n. 28.01.1943). – Actriță

Află mai multe despre destinul tău

Pentru un tablou cu adevărat personal, care să îți descrie caracterul și personalitatea, semnificațiile numerelor din acest articol trebuiesc privite prin prisma întregii hărți Numerologice sau Astrologice.
Dacă ești în căutarea unei analize practice și concrete pe baza Vieții și Destinului tău, poți continua călătoria cu una din analizele de mai jos, sau oricare din analizele din secțiunea SHOP a acestui site.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *