Semnificația numelui Maria: Puterea Iubirii

 
Durata articol - 5 minute

 

Maria

În articolul de astăzi voi vorbi despre semnificația numerologică a numelui Maria. Este un nume foarte des întâlnit, dar are un simbolism extrem de interesant.

Originea si semnificatia originara a acestui nume celebru au fost mult dezbatute de-a lungul timpului; au fost propuse pina astazi peste 60 de solutii etimologice. Maria devenind cu siguranta cel mai discutat, dar si cel mai controversat nume. Cum nu ar fi nici posibil si nici util sa refacem aici istoria incercarilor etimologice, vom oferi doar doua dintre ele. Prima nu este decit una dintre numeroasele curiozitati lingvistice, dar a avut o larga audienta in cursul ev. med. Hieronim (sec. 4—5 e.n.), primul traducator al Bibliei in limba latina (traducere cunoscuta sun numele de Vulgata), vedea in Maryam un compus din cuvintele ebraice mar „picatura” si yam „mare”, deci „picatura de mare”, redat in latina prin stilla maris. Prin erorile copistilor textului s-a ajuns la stella maris, ceea ce inseamna „stea de mare”. N-ar fi exclus ca popularitatea acestei vechi explicatii sa fi sprijinit intr-o vreme raspindirea numelui feminin -> Stela, considerat probabil un sinonim al lui Maria. Ca si explicatia propusa de Hieronim, cea mai mare parte a incercarilor facute pina astazi pornesc de la ebraica. Dar, asa cum am vazut mai sus, numele este atestat prima oara in Exod, si profetesa, care il poarta, se nascuse in aceasta tara si chiar numele fratelui ei, —> Moise, era de origine egipteana. Pornind si de la aceste elemente ale legendei, tot mai multi specialisti considera astazi ca Maryam nu apartine fondului onomastic ebraic, ci acelui egiptean. Din acest punct de vedere, mult discutatul nume ar putea fi pus in legatura cu verbul mrj (numai structura consonantica a cuvintului), care in vechea egipteana insemna „a iubi” (in copta merit „iubit”) sau chiar cu un nume personal ca mrj-imn (in copta Merit Amun „iubit de Amon” — in religia vechilor egipteni Amon era considerat marele rege al zeilor).

(Sursa)

Din punct de vedere numerologic, lucrurile sunt cel puțin la fel de interesante.

MARIA - HARTAConfigurația numerologică a numelui descrie o persoană altruistă, generoasă și înzestrată cu o înaltă sensibilitate sufletească. Este o femeie foarte „mămoasă”, tandră și empatică, și o femeie care înțelege cu adevărat prin ceea ce treci. Se pune cu ușurință în locul tău și va încerca întotdeauna să te ajute să treci printr-o perioadă dificilă.

Este idealistă din fire, perfecționistă, ultra-conștientă de neajunsurile ei și veșnic cu gândul la câte are de făcut pentru cei din jur, pentru oamenii pe care îi iubește din suflet, dar foarte rar la ceea ce are de făcut pentru ea însăși. Faptul că întotdeauna pune pe primul loc pe cei din jurul ei este atât o calitate cât și o slăbiciune. Marea ei provocare este să învețe să se iubească și să se aprecieze pe ea însăși, să se ajute și să își permită să se lase ajutată.

Altminteri, sunt femei foarte puternice și ușor de subestimat datorită faptului că în spatele sensibilității lor profunde se ascunde un munte de putere și tărie interioară. Sunt practice, hotărâte, muncitoare, determinate și perfecționiste. Au tendința de a judeca pe cei din jur, mai ales pe cei care nu se ridică la standardele lor, își bagă frecvent nasul unde nu le fierbe oala și nu suportă neseriozitatea și lipsa de practicalitate.

Sunt cinstite și oneste, chiar justițiare, și le este foarte greu să accepte compromisuri. Totul sau nimic! În adâncul sufletului lor ele își doresc să ajute la crearea unei lumi mai bune, mai armonioase și mai frumoase în care toți oamenii să poată trăi fericiți. Dacă însă apucă să meargă pe panta negativă, pot deveni tiranice, acre, cinice și veșnic nemulțumite.

Sunt femei „bune de măritiș”, orientate către casă și familie. Adoră căsnicia și se căsătoresc devreme în viață, devenind soții fidele și devotate. Stabilitatea și armonia în familie sunt chestiuni foarte importante pentru acestea, și fac tot ceea ce le stă în putință pentru a le păstra. În căsnicie, ele pun familia pe primul loc, ajungând mereu în aceeași situație – sacrificiul de sine. Această situație este cu atât mai dificil de echilibrat cu cât în adâncurile ei clocotește un adevărat vulcan de emoție, pasiune și viață pe care simte constant nevoia de a le scoate la suprafață. Au suflet de artist și își pot pune sensibilitatea și estetismul deosebit în slujba artei, ca designeri, pictorițe, scriitoare, muziciene, actori, regizoare, etc.

Puțini sunt bărbații care ajung să cunoască aceste adâncimi clocotitoare din sufletul femeii Maria, și, de regulă, aceștia trebuie să fie foarte puternici și siguri pe ei pentru a putea rezista focului inimii acesteia.

Este important ca femeia Maria să se înconjoare cu oameni care o pot ajuta să se dezvolte, să crească și să poată da viață imensului fluviu de trăiri interioare care se ascund sub înfățișarea temperată.

Cei din jur o pot privi ca pe o femeie dreaptă, onestă, cu o viziune relativ tradițională asupra vieții. Este important pentru ea să învețe să se deschidă și să scoată la iveală ceea ce  se ascunde în sufletul ei, altfel riscă să fie percepută drept sobră, rigidă, serioasă și plictisitoare.

Află mai multe despre destinul tău

Pentru un tablou cu adevărat personal, care să îți descrie caracterul și personalitatea, semnificațiile numerelor din acest articol trebuiesc privite prin prisma întregii hărți Numerologice sau Astrologice.
Dacă ești în căutarea unei analize practice și concrete pe baza Vieții și Destinului tău, poți continua călătoria cu una din analizele de mai jos, sau oricare din analizele din secțiunea SHOP a acestui site.

20 de comentarii

 1. Da , ma regasesc in acest articol. Am poposit de curand pe site-ul tau si mi-a placut ce am gasit, o sa te vizitez des 🙂 Mi-a placut si articolul despre tine si nu, nu e prea lung. Daca tu esti un Adept, eu ma consider un cautator. Si pe calea pe care am pornit, te-am intalnit si pe tine. Mi-a placut sa-l descopar si aici pe Valeriu Gafencu, un OM a carui viata m-a marcat profund de cand am citit despre el. Iti multumesc pentru contributia frumoasa la cautarile mele!

  • Bună, Maria,

   Îți mulțumesc pentru cuvintele frumoase și pentru aprecieri. Cu siguranță suntem cu toții căutători pe meandrele acestei vieți minunate.
   Și eu mă bucur că drumurile noastre s-au încrucișat. 🙂
   Valeriu Gafencu a fost un om remarcabil, întradevăr, și m-a marcat cel puțin la fel de profund pe cât ar marca pe oricine altcineva care aspiră să atingă limitele absolutului.

   În sfârșit, mă bucur că îți pot fi de ajutor. 🙂

   O zi frumoasă îți doresc!

   Andrei

 2. Este fantastic cat de bine se potriveste.

 3. Mă regăsesc printre cuvintele de mai sus. Felicitări pentru articol, este primul pe care l-am citit şi am de gând să mă mai uit în continuare şi la altele.
  Baftă în continuare!

 4. Extraordinar articolul!Ma regasesc in proportie de90% in acest comentariu.Unde te-ai documentat?

  • Buna, Maria,

   Ma bucur ca iti place articolul. N-aN-am documentat doar in ceea ce priveste etimologia numelui. Interpretarea este 100% creatia inspiratiei si intuitiei mele. :))

   Numai bine!

   Andrei

 5. Am cautat de mult un site de genul. Este asa perfect. Ai totala dreptate cu toate.. Mai ales ca nu las pe nimeni sa ma ajute si multa lume mi-a zis sa invat sa ii las sa ma ajute si multe altele. Iti multumesc enorm. 🙂

 6. mai raspunde cineva ?

  • Cand ajung acasa ma uit peste mesajele tale si iti raspund. Primesc foarte multe mesaje, si am foarte putin timp liber in perioada asta.
   Multumesc pentru intelegere,
   Andrei

 7. Buna Andrei
  Iata intro-ul: ne „stim” din dec.’14, cand am descoperit eu numerologia si ti-am zis atunci numerele mele, si anume: calea vietii 11, nume complet 11, vocale 5, consoane 33. Acum as vrea sa adaug si numarul soarelui 11, data nasterii 23 (cuspida rac), prenume un 4 si un 6; Numar dominant 3 (7 din 18 litere) si 1 (5 din 18 litere); Numere karmice: 4, 6, 8.
  Trec printr-o perioada f.f. proasta (de vreo 7 ani proasta, acum a devenit f.f.) si am nevoie de ajutor, asa ca, pe tine te rog frumos sa ma ajuti cu urmatoarele:
  1. Crezi ca asa o numerograma e favorabila sau chiar indicata monahismului?
  2. Cunosti cumva persoane cu numerograme similare? Ma gandesc ca e ceva rar si cred ca mi-ar fi de ajutor sa vorbesc cu cineva care ar putea sa ma inteleaga si eventual sa ma ajute.
  Multumesc frumos. Toate cele bune!

  • Bună, Liliana,

   Te rog să mă ierți pentru întârzierea cu care răspund. Realitatea este că nu am mai răspuns solicitărilor de pe acest site datorită unor schimbări foarte dinamice din viața mea personală, schimbări care solicită foarte mult din timpul meu de o vreme încoace. Nu mai pot fi la fel de prezent aici așa cum eram acum un an de zile. Din acest motiv, cele mai multe solicitări de aici rămân neadresate. Nici hărți numerologice personalizate pentru clienți nu mai am timp să fac, refuzând multe dintre aceste solicitări.
   Cu toate astea, în ceea ce privește vocația unui om este nevoie de mai multe coordonate în afară de câteva numere. M-aș uita și pe harta sa astrologică natală, și aș vrea să stau de vorbă cu omul respectiv, pentru a-l ajuta să descopere cu adevărat dacă aceasta este vocația potrivită pentru el. Sigur că există anumite configurații favorabile unei profesii sau alteia, dar lucrurile nu sunt niciodată atât de simple… altfel am lăsa un computer să aleagă vocația pentru noi doar pe baza cifrelor corespunzătoare numelui nostru. 🙂

   Dacă vrei să te ajut în acest sens, te rog să folosești formularul de contact și să îmi trimiți un mail pe adresa personală, ca să plecăm de acolo. Pentru harta astrologică am nevoie de următoarele:
   – Data nașterii
   – Ora exactă a nașterii (cât mai exactă cu putință)
   – Locul Nașterii

   Dacă vrei să ne întâlnim, mă găsești în București. Ne auzim la telefon și ne vedem într-o zi, seara când ies de la muncă sau în weekend. Nu știu unde locuiești tu, dar ne putem auzi și la telefon. Prefer o întâlnire propriu-zisă căci îmi este mai ușor să te „citesc” și să te ajut în ceea ce privește decizia ta, dacă te am în fața ochilor.

   Dacă vrei să vorbești cu o persoană cu o configurație similară, poți apela la Andrei S, după cum s-a oferit și el. 🙂 O altă configurație similară nu am întâlnit (Calea VIeții 11 și Numărul Destinului 11 este destul de rară și dificilă).

   Cam asta este ceea ce îți pot oferi în acest moment, ținând cont de tot ceea ce se întâmplă în viața mea acum.

   Îți doresc mult succes.

   Cu drag,
   Andrei

 8. Buna Liliana, am ajuns din intamplare pe aici si am citit comment-ul tau. Daca te intereseaza sa vb cu persoane cu numerograme similare cu a ta ma poti gasi pe mail stan_andrei1
  @yahoo.com (calea vietii 11, dorinta inimii 33 – vocale)

 9. Buna Andrei!
  Gata, am scris la contact si sper sa se faca loc in timpul tau si pt mine (tin degetele incrucisate 🙂 ). Uite, poti sa le spui celor ce te tin ocupat ca vrei sa „pui mana” la scoaterea din prapastie a unei persoane si … in felul asta devin si ei ajutor… sau nu… Liber arbitru. „Indrazniti! Eu am biruit lumea!”
  „… Visator! Dar lasa-ma asa, te rog nu ma schimba, e mai bine in lumea mea.” Toate bune.

 10. Buna, Andrei! Felicitari pentru articole sunt foarte interesante si ai un mod de abordare cu totul si cu totul inedit.Ma regasesc in decrierea de mai sus. Mi ar face o deosebita placere sa citesc si o interpretare numerologica pentru prenumele, Lacramioara. Mult succes in continuare! 🙂

  • Buna, Lacramioara,

   Iti multumesc pentru apreciere si te astept pe aici si in continuare. In momentul de fata mi-am propus sa abordez semnificatia numerologica a celor mai comune nume romanesti, fiindca nu am timp fizic sa ma ocup de toate numele existente. Lacramioara, desi este un nume frumos, este mai putin comun. Poate, in viitor, cine stie?

   Toate cele bune,
   Andrei

 11. Foarte interesante articolele. Ati putea face o interpretare a prenumelui Mara ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *