Semnificația numelui Cristina, Cristian, Cristi: Abundență

 
Durata articol - 4 minute

Aceste nume sunt destul de des întâlnite, dar prezintă anumite provocări în încercarea de a-l analiza din punct de vedere numerologic.

Cele două prenume reproduc lat. Christina, Christinus, ambele atestate inca din sec. 4 e.n. La origine derivate cu suf. -inus, -ina de la Christus, numele in discutie sint paralele lui —> Cristian, Cristiana, dar spre deosebire de acestea, care multa vreme au fost folosite numai cu valoare de substantive comune, Christinus si Christina sint de la inceput specializate ca nume personale. Semnificatia crestina clara explica de ce numele sint atestate numai dupa anul 325, cind imparatul Constantin cel Mare intruneste la Niceea prima adunare ecumenica a crestinilor de dupa decretarea tolerantei religioase (edictul de la 313 i.e.n.).

(sursa)

Ambele nume au aceeași expresie numerică. Primul aspect care iese în evidență la această hartă numerologică este Vibrația Generală 462 (3). Este un număr feminin, nedefinit, abundent și dreptunghic (adică poate fi reprezentat sub forma unui dreptunghi cu laturile 21×22). Indică oameni plini, care au multe de oferit, în general norocoși și binecuvântați.

Numărul 3 ca expresie redusă a vibrației Generale descrie aici o persoană optimistă, sensibilă, vioaie și senină. Carierele optime pentru aceste persoane sunt cele care le oferă ocazia de a lucra cu oamenii, în orice context posibil.

Celelalte două numere principale (Dorința Inimii 1 și Numărul Personalității 2) descriu o persoană prietenoasă, empatică și deschisă. Unele dintre primele lucruri pe care cei din jur le observă la acești oameni sunt empatia și prietenia lor. Sunt înzestrați cu sensibilitate dar și cu dorința de a fi independenți și de a-și urma propria cale. Au o tărie interioară anume și poate și un anumit grad de încăpățânare care îi face întotdeauna să își urmeze propria cale și, când e cazul, propriile interese.

Au cu siguranță spirit de inițiativă, norocul se află adesea de partea lor iar oamenii sunt atrași de căldura și bunătatea pe care aceștia par a le emana. Au tendința de a evita mediile lipsite de armonie, dar dacă se întâmplă să locuiască sau să lucreze într-un astfel de mediu, sensibilitatea lor are mult de suferit.

Lecțiile pe care acești oameni le au de învățat gravitează în jurul nevoii de a dobândi independență și încredere în forțele proprii. Ei sunt adesea subestimați, dar dincolo de aparențele unei anumite vulnerabilități se află un miez dur care nu se dă învins așa ușor. În general le este foarte ușor să aprecieze și să cântărească oamenii, în special pe cei de la care au cel mai mult de câștigat, și există tendința de a-i manipula pentru a-și atinge obiectivele proprii.

Printre slăbiciunile lor se pot număra: tendința către individualitate, egoism, împrăștiere, dar și timiditate excesivă și superficialitate.

Este indicat să își adune energia în proiecte concrete și să învețe să finalizeze ceea ce încep.

Cuvinte cu aceeași expresie numerică 462

Agilitate, (a se) concentra, degradator, încrâncenat, minciună, neînfrânat, neliniști, tineresc,

Semnificația numelui Cristi

Numele Cristi este o variație masculină a celor două nume de mai sus, având aceeași rădăcină etimologică.

Spre deosebire de celelalte două, expresia numerică sau vibrația generală aici este foarte diferită. Numărul 411 este un număr masculin, definit, deficient, compus din numere prime.

Indică în general un bărbat echilibrat, organizat, disciplinat, cu valori tradiționale și familiale puternice. Adesea sunt în căutarea unui cămin, și a unei vieți de familie armonioase, ca medii în care acesta se poate dezvolta cel mai bine și cel mai armonios, armonia fiind una dintre temele principale ale vieții sale.

Are o aparență senină, calmă, relaxată, și este genul de persoană pe care cu greu îl poți scoate din sărite… dar când își pierde totuși cumpătul poate fi temperamental și vulcanic.

Câteva cuvinte cu aceeași expresie numerică (411)

(a) binemerita, bipolarism, cascadorism, concret, cruciadă, deranjant, elogiu, lavă, insațiabil, orologier, șmecheros, (a) tempera, țărănoi

Considerații Generale

Pentru un tablou cu adevărat personal, care să îți descrie caracterul și personalitatea, semnificațiile numerelor din acest articol trebuiesc privite prin prisma întregii hărți Numerologice sau Astrologice.
Dacă ești în căutarea unei analize practice și concrete pe baza Vieții și Destinului tău, poți continua călătoria cu una din analizele de mai jos, sau oricare din analizele din secțiunea SHOP a acestui site.

14 comentarii

 1. Numele meu este Cristina Carmen, cei mai multi imi spun Cristina, dar in ultima perioada mi se spune mai des Carmen.
  Imi iubesc numele foarte mult. M-am regasit in descrierea de mai sus. Ar fi interesata si o analiza pentru Carmen. Multumesc.

  • Bună, Cristina,

   Ar fi interesantă o astfel de analiză, întradevăr. Plănuiesc să reiau în curând activitatea pe acest site, iar numele tău va fi unul dintre primele pe care le voi analiza. 🙂

   Îți mulțumesc pentru vizită și pentru feedback.

   Te mai aștept pe aici!

   Cu drag,
   Andrei

  • Si eu sunt Cristina si mult din cei analizat mai sus este adevarat si corect parca mai cunoaste personal,interesat sa aflu atitea despre mine multumesc!

 2. se potriveste intru totul.

 3. Multumesc, multumesc, multumesc!

  • Cu plăcere, cu plăcere, cu plăcere! :))

   Serios vorbind, mă bucur să aflu că analiza acestui nume este atât de apreciată. Îmi pare rău că în ultimele luni nu am mai găsit timp pentru a face și alte analize, dar aprecierile voastre mă determină să îmi regândesc puțin strategia de management al timpului. 😀

   Te mai aștept!

   Cu drag,
   Andrei

   P.S.: Voi reveni în pâine cu o serie de eseuri despre principiile numerologiei. Sper să vă placă!

 4. Hei ♥ si pe mine ma cheama Cristina , si chiar m-am regasit in acest articol, sunt sensibila, echilibrat emotional, cant de cand eram mica si pictez. Imi ador numele, cand eram mai mica eram alintata CRISTAL ♥♥♥

 5. Buna Andrei,
  Se completeaza frumos cele 2 nume ale mele. Numerologia este fantastica. Sincer nu as fi crezut sa se potriveasca chiar asa de bine.

  • Este fascinantă, întradevăr. Sunt din ce în ce mai surprins cu fiecare analiză pe care o fac…

   Te mai aștept pe aici.

   Cu drag,
   Andrei

 6. Exact asa sunt eu 🙂

 7. Buna seara, foarte exacta descrierea la numele Crisatina, am multe cunostinte cu acest nume si asa sunt si pe mine ma cheama Cristina , dar folosesc primul nume de botez Mirela, iar numele de Cristina chiar nu-mi place, ma enervez cind sunt strigata si in gluma. Sper in curind sa analizati si numele de Mirela, m-ar interesa sa stiu mai multe.
  Succes in gasirea celor mai bune caracteristici!
  Multumesc

  • Bună, Mirela,

   Îți mulțumesc pentru apreciere și pentru vizită. În limita timpului disponibil, având în vedere că am și un job full-time, încerc să mă ocup de cât mai multe nume… astfel că, eventual, voi ajunge și la Mirela. Încerc să le analizez întâi pe cele mai comune nume.

   Numai bine!

   Andrei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *