Semnificația numelui Ana Maria

 
Durata articol - 5 minute

Semnificația numelui Ana MariaDacă ți-ai dorit vreodată să afli ce semnificație numerologică are numele Ana Maria, te afli în locul potrivit și la momentul potrivit. 🙂 Vom arunca întâi o scurtă privire rădăcinilor etimologice ale acestui nume.

 

Ana 

Unul dintre cele mai raspindite si frecvente prenume feminine, Ana reproduce un vechi nume personal ebr. Hannah, purtat de mai multe personaje biblice. Specialistii apropie numele ebraic de vb. hanah „a avea mila, a binevoi”.

(Sursa)

Maria

Originea si semnificatia originara a acestui nume celebru au fost mult dezbatute de-a lungul timpului; au fost propuse pina astazi peste 60 de solutii etimologice. Maria devenind cu siguranta cel mai discutat, dar si cel mai controversat nume. Cum nu ar fi nici posibil si nici util sa refacem aici istoria incercarilor etimologice, vom oferi doar doua dintre ele. Prima nu este decit una dintre numeroasele curiozitati lingvistice, dar a avut o larga audienta in cursul ev. med. Hieronim (sec. 4—5 e.n.), primul traducator al Bibliei in limba latina (traducere cunoscuta sun numele de Vulgata), vedea in Maryam un compus din cuvintele ebraice mar „picatura” si yam „mare”, deci „picatura de mare”, redat in latina prin stilla maris. Prin erorile copistilor textului s-a ajuns la stella maris, ceea ce inseamna „stea de mare”. N-ar fi exclus ca popularitatea acestei vechi explicatii sa fi sprijinit intr-o vreme raspindirea numelui feminin -> Stela, considerat probabil un sinonim al lui Maria. Ca si explicatia propusa de Hieronim, cea mai mare parte a incercarilor facute pina astazi pornesc de la ebraica. Dar, asa cum am vazut mai sus, numele este atestat prima oara in Exod, si profetesa, care il poarta, se nascuse in aceasta tara si chiar numele fratelui ei, —> Moise, era de origine egipteana. Pornind si de la aceste elemente ale legendei, tot mai multi specialisti considera astazi ca Maryam nu apartine fondului onomastic ebraic, ci acelui egiptean. Din acest punct de vedere, mult discutatul nume ar putea fi pus in legatura cu verbul mrj (numai structura consonantica a cuvintului), care in vechea egipteana insemna „a iubi” (in copta merit „iubit”) sau chiar cu un nume personal ca mrj-imn (in copta Merit Amun „iubit de Amon” — in religia vechilor egipteni Amon era considerat marele rege al zeilor).

(Sursa)

Rădăcinile istorice ale numelui prezintă câteva particularități interesante, dar să ne uităm mai departe la harta numerologică a numelui.

Ana Maria - Harta NumerologicăConfigurația numerică a acestui nume este destul de interesantă. Persoanele care poartă acest nume sunt practice, organizate, hotârăte, serioase și harnice. Ceea ce poate nu se observă la prima vedere este o anumită doză de creativitate și originalitate de care ele se pot folosi pentru a-și atinge obiectivele și planurile.

Femeile care poartă acest nume muncesc cu seriozitate, își iau angajamentele în serios și nu își asumă riscuri inutile. Merg la sigur. Au nevoie de stabilitate în viața lor, sunt foarte atente la detalii, migăloase până la extrem, dar au tendința de a se concentra prea mult pe acestea. În consecință, le este dificil să vadă imaginea de ansamblu, să gândească în perspectivă.

În mod destul de probabil, nu le place să fie scoase din habitatul lor natural, și se obișnuiesc destul de greu cu schimbările bruște. Nu sunt genul de femei aventuroase, dar te poți baza pe ele pentru orice. Sunt dispuse să te ajute atunci când le ceri ajutorul și lucrează excelent în echipă.

Au tendința de a deveni dependente de muncă, în special atunci când le place ce fac. Provocarea lor este să învețe să își asume riscuri, să îndrăznească să iasă din rutină și să încerce lucruri noi.

Pun siguranța înainte de orice, și sunt femei puternice gata de a înfrunta orice fel de provocare. Sunt răbdătoare, chibzuite, loiale și statornice. Multe dintre ele se preocupă în mod special de cariera lor.

Își fac planuri pentru orice, și în general nu pot trăi fără structură și ordine. Cel mai adesea însă le lipsește îndrăzneala, curajul și ambiția de a realiza mai mult. Lecția lor este să învețe să viseze, să se depășească și să nu se mulțumească niciodată cu ceea ce au.

Este indicat să își găsească mijloace prin care să își exprime creativitatea latentă și, în același timp, să experimenteze și să trăiască lucruri noi. Frica de necunoscut este una dintre cele mai mari slăbiciuni ale acestor doamne și domnișoare.

Din punct de vedere al numerologiei personalității lor, sunt privite de către cei din jur ca persoane minunate, optimiste, energice și înzestrate cu o anumită doză de eleganță. Au un simț estetic dezvoltat, se îmbracă cu gust și le place să fie apreciate. Le face plăcere să ajute, dar trebuie să țină minte că nu toți oamenii sunt la fel de disciplinați și de ordonați ca ele. Este indicat să aibe răbdare și să nu judece prea aspru pe cei din jur.

Află mai multe despre destinul tău

Pentru un tablou cu adevărat personal, care să îți descrie caracterul și personalitatea, semnificațiile numerelor din acest articol trebuiesc privite prin prisma întregii hărți Numerologice sau Astrologice.
Dacă ești în căutarea unei analize practice și concrete pe baza Vieții și Destinului tău, poți continua călătoria cu una din analizele de mai jos, sau oricare din analizele din secțiunea SHOP a acestui site.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *