Semnificația numelui Robert

 
Durata articol - 4 minute

Robert

Așa cum spuneam la un moment dat pe pagina de Facebook, am hotărât să continui seria articolelor despre semnificația numelor pe care le purtăm în viața de zi cu zi cu cel de-al doilea câștigător al chestionarului: Robert.

Imprumut modern din apusul Europei unde, sub diferite forme, este foarte frecvent, Robert este un vechi nume de origine germanica atestat inca din sec. 6 sub forma Hrddebert. La origine un compus, acesta este format din doua elemente curente in antroponimia germanica: hrod-, hroth- „faima” (goticul hrotheigs „faimos, vestit”, germ. Buhm „faima, glorie”), ca inClotilda; Ludovic; Roland; Rudolf etc. si berth „stralucitor, ilustru, celebru” (goticul bairths, engl. bright etc.) ca in->Albert; Berta, Herbert etc. Latinizat, numele apare in sec. 7 sub forma Rodebertus si apoi Robertus, pastrat cu foarte mici modificari in partea finala, in limbile romanice din apus. (Sursa)

 

ROBERT - HARTA NUMEROLOGICA

ROBERT – HARTA NUMEROLOGICA

 

După cum am văzut mai sus, numele Robert are ca rădăcini cuvintele „faimă, glorie” și „strălucitor, ilustru”. Nu găsesc acest lucru surprinzător, întrucât după cum se poate vedea din numerele de mai sus acest nume vine înzestrat cu o amprentă destul de puternică. Este o configurație numerică extrem de rară, dar și foarte dificil de interpretat. Toate cele trei numere sunt numere maestre.

Cei care poartă acest nume sunt fie foarte norocoși, fie foarte încercați de soartă (datorită naturii duală a numerelor, accentuată de caracterul dublu). Numărul destinului 33 (6) face trimitere către o predispoziție de a lucra cu oamenii, în poziții de consilier, terapeut, învățător, profesor. Au înclinații către artele vizuale, sunt foarte sensibili, își doresc să ajute oamenii din jur și visează deseori la o lume ideală, utopică.

Dorința inimii (11) și Numărul personalității (22) nu le fac viața mai ușoară. Din contră, totul este răsturnat, totul este dat peste cap. Trec cu ușurință printr-o mare varietate de stări emoționale, sunt foarte intuitivi – nu le scapă nimic din ce se petrece în jurul lor – și își găsesc cu greu locul. Sunt permanent în căutarea a ceva. Fie că e vorba despre o vocație, despre o misiune personală căreia să își dedice viața, sau despre o viață mai bună. Au așteptări foarte înalte de la ei înșiși și de la cei din jur. Au tendința de a fi oarecum împrăștiați, dar există o metodă în împrăștierea lor. Sunt calculați și metodici și sunt adesea preocupați de avansare, dezvoltare sau evoluție personală.

Spiritualitatea se poate număra printre pasiunile lor, dar nu este o condiție obligatorie. Dacă au o viziune spirituală asupra vieții, în mod cert vor face din aceasta un stil de viață și se vor strădui să se depășească pe sine și să devină tot ceea ce pot deveni.

Există în ei, uneori, o puternică tendință de a renunța, conștienți fiind de volumul de muncă și de dedicație necesar pentru a-și împlini visele. Adesea acest volum de muncă poate părea copleșitor. Au nevoie să fie sprijiniți de cei din jur și să se înconjoare cu oameni care cred în ei. Este foarte important pentru ei să fie iubiți și să ofere dragoste. Atunci când reușesc să dobândească echilibrul interior, ei devin oameni extraordinari, altruiști și capabili de a-ți sări în ajutor în orice clipă sau de a veni cu idei geniale pentru a te scoate din dificultate.

În schimb, dacă nu reușesc să dobândească acel echilibru interior, este foarte posibil ca conștiința potențialului imens cu care sunt înzestrați și care se află permanent la îndemâna lor să devină o povară ce îi apăsa până îi înfrânge de tot. Această temere îi urmărește constant și îi împinge întotdeauna să meargă mai departe, să se depășească pe sine, să aducă valoare lumii și să își împlinească potențialul.

Provocarea lor este cunoașterea de sine și răbdarea. Nimic altceva nu le este mai folositor decât să se cunoască cu adevărat și să își asume responsabilitatea pentru propriile vieți, cât și pentru tot ceea ce pot realiza în viața. Acești oameni au puterea de a realiza lucruri mărețe, atâta timp cât au încredere în ei înșiși.

Considerații Generale

2 comentarii

 1. Numele fiului meu este Robert Ovidiu si spre surprinderea mea cand am citit semnificatia numerologica a numelui Robert am descoperit ca i se potriveste perfect cu descrierea personalitatii ca si cum ar fi fost scrisa anume pt el. Nu am gasit semnificatia numerologica a numelui meu, Ecaterina si chiar mi-ar fi placut sa vad cat se potriveste.

  • Bună, Ecaterina,

   Îți mulțumesc pentru apreciere. Numele Robert este destul de întâlnit, în special la băieței, pe când Ecaterina este un nume mai rar. Aceasta este rațiunea după care mă ghidez în alegerea numelor pe care le interpretez. Sunt atât de multe nume, o analiză durează destul de mult, iar timpul este de regulă destul de limitat. Poate în viitor, voi analiza și numele tău. Nu se știe niciodată. 🙂

   Te mai aștept pe aici.

   Cu drag,
   Andrei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *