Semnificația numelui Daniel, Daniela, Dan, Dănuț, Dana

 
Durata articol - 7 minute

Înainte de a trece la analiza acestui nume, vreau să dedic acest articol mamei mele, căreia îi mulțumesc din tot sufletul pentru că m-a crescut și m-a învățat să fiu Om, și petru tot ceea ce a făcut pentru mine și continuă încă să facă.

Vom vorbi în acest articol, despre semnificația fiecărui nume, tratându-le pe fiecare în parte în cele ce urmează.

Etimologia Numelui

Incadrat in bogata serie a numelor teoforice ebraice compuse cu elementul secundar -el (scurtare din Elohim, termen cu care era desemnat Iahve — „Dumnezeul unic”) Daniel este un compus asemanator altor nume cunoscute si la noi: —> Gabriel, Raiael, Samuel etc. Atestate si in inscriptiile cuneiforme, numele in -el au ca prim element un verb, de obicei la persoana a III-a singular, legat de elementul final printr-o vocala lunga -i- (ca Anan-i-el, Akkab-i-el) etc. Interpretat in acest mod, Daniel ar insemna „Dumnezeu a judecat

(Sursa)

Semnificația numelui Daniel

Numele Daniel are o configurație numerologică deosebită. Expresia numerică 99, care se reduce mai departe la cifra 9 ne arată descendența sa spirituală, întrucât este o cifră care ne vorbește despre idealuri înalte, despre filosofie, despre aspirații, despre Artă, Umanism și Sensibilitate. Cu toate acestea, tot acești oameni pot ajunge la extreme, fie trăind într-o realitate imaginară, ideală, fie în extrema cealaltă, construindu-și o realitate coruptă, pesimistă, negativă. Provocarea acestor bărbați pare să fie atingerea unui echilibru, atât în viața lor interioară, cât și în cea exterioară.

Dorința Inimii 15/6 ne arată că au de obicei un suflet bun, orientat spre armonie și în general o viață liniștită în care să se simtă în control. Personalitatea 84/3 descriu un om sociabil și creativ cu valențe practice.

Cuvinte cu aceeași expresie numerică (99): canalie, demn, falnic.

Semnificația numelui Daniela

După cum se poate observa în harta numerică de mai sus, acest nume prezintă o configurație numerică diferită de cea de mai sus.

Expresia Numerică 100 este un număr important. El este feminin și nedefinit, abundent, dar este și pătratic, adică poate fi reprezentat sub forma unui pătrat cu latura de 10 unități. Ca atare, femeile ce poartă acest nume sunt mai puternice, mai încrezătoare și mai individualiste. O confirmare a acestui aspect este faptul că în divizorii numărului 100 regăsim și cifra 5 în diverse aspecte, ori cifra 5 se întoarce mereu la sine, prin înmulțire.

Sunt capabile de a conduce [și le și place să se afle în poziția asta], sunt perfecționiste, atente la detalii și mult mai înțelepte decât ar părea la prima vedere. Sunt curioase, veșnic dornice să afle lucruri noi, să cunoască și să dobândească experiență și înțelepciune și își asumă riscuri calculate.

Mai mult, Dorința inimii 16 este de asemenea un număr feminin, nedefinit și pătratic, fiind reprezentat ca un pătrat cu latura de 4 unități, dar este și un număr par împerecheat, prin aceea că se divide cu doi până la monadă (1). Dorința inimii 16/17 așadar descrie un suflet nobil, echilibrat, altruist.

Femeile care poartă acest nume sunt sensibile, idealiste și inteligente. Au o mare sete de cunoaștere, de a face lucruri noi, de a călători, de a cunoaște oameni interesanți și de a-și lărgi orizonturile. Aceste femei sunt curajoase, puternice și independente și au capacitatea de a inspira pe cei din jurul lor prin forța cu care se dedică lucrurilor și proiectelor care le pasionează.

Au o personalitate deschisă, sunt creative, sociale, prietenoase și vesele și le place să fie în centrul atenției. În ceea ce privește lucrurile în care se implică, se poate spune că au o fire practică, metodică și echilibrată și nu se tem să își asume responsabilitatea, ceea ce contrabalansează de minune tendința de a face prea multe lucruri deodată. Tind să fie familiste și mămoase.

Cuvinte cu aceeași expresie numerică (100): familie, Om, „Mama Gaia”.

Considerații Generale

Pentru un tablou cu adevărat personal, care să îți descrie caracterul și personalitatea, semnificațiile numerelor din acest articol trebuiesc privite prin prisma întregii hărți Numerologice sau Astrologice.
Dacă ești în căutarea unei analize practice și concrete pe baza Vieții și Destinului tău, poți continua călătoria cu una din analizele de mai jos, sau oricare din analizele din secțiunea SHOP a acestui site.

Semnificația numelui Dan

Expresia numerică 55 este un număr masculin, definit, triangular, adică poate fi reprezentat sub forma unui triunghi. Este de asemenea suma primelor 10 numere. Putem spune așadar despre bărbații ce poartă acest nume aș spune că sunt oameni dintr-o bucată, care nu acordă prea multă atenție impresiilor și părerilor altor oameni. Sunt individualiști (adesea egoiști), determinați, încăpățânați și etern convinși că le pot face singuri pe toate. Sunt harnici, au un simț bun pentru afaceri și suficientă tărie și convingere încât să reușească în mai toate inițiativele lor.

Au tendința de a-și supralicita capacitățile, iar asta îi poate conduce către fel și fel de situații dificile din care numai istețimea lor nativă îi mai poate scoate. Sunt ingenioși și ar fi în stare să facă bani și din piatră seacă. Nu sunt întrutotul animați de interese materiale, ci în adâncul lor își doresc să strălucească, să se ridice deasupra condiției sale (și a altora) și să conducă.  Preferă să nu aibe șefi cărora să le dea socoteală și au veleități de lideri și conducători.

Nu se tem să își asume riscuri și ar face aproape orice pentru a o lua înainte. Cei din jur sunt fascinați de personalitatea lor electrică și de puterea care parcă izvorăște dintr-o sursă magică și invizibilă. Cu toate astea, puțini ajung să descopere focul ce arde în interiorul acestor bărbați, și care îi consumă încetul cu încetul, un foc pe care nici ei înșiși nu îl conștientizează întotdeauna, și care nu poate fi lesne stins sau domolit. Este focul vieții care se zbate să se manifeste în toate felurile posibile și care reprezintă sursa puterii și poftei lor de viață.

Cu toate astea, individualismul lor exacerbat le poate face viața dificilă în ceea ce privește relațiile de dragoste, sau de prietenie. Nu prea le vine să stea locului, și caută întotdeauna să facă ceva cu ei înșiși. Se plictisesc repede dacă nu sunt stimulați în vreun fel, iar uneori suferă de o gravă lipsă de tact.

Mai mult decât orice, au nevoie de o viziune pe care să o transforme în realitate, un ideal imposibil de atins pe care ei să îl facă posibil prin forța voinței lor.

Cuvinte cu aceeași expresie numerică (55): (a) cicăli, (a) defila.

Semnificația numelui Dănuț

Spre deosebire de cele de mai sus, Dănuț este un diminutiv format din numele Dan. Expresia sa numerică 555 ne confirmă descendența sa din numele Dan (55). Spre deosebire de acesta din urmă, Dănuț este în general mai calm, mai călduros, familist, cumsecade, orientat spre oameni.

Este practic, atent cu nevoile celorlalți, empatic, dar uneori are tendința de a-i controla pe cei din jur din dorința de a păstra armonia. Este genul de om care se sacrifică pe sine ca să fie bine.

Cuvinte cu aceeași expresie numerică: decepționism, iubițel, mitologism, obscur,

Semnificația numelui Dana

Dana este o variantă prescurtată a numelui Daniela. Expresia sa numerică este 56. Un număr par, nedefinit, abundent, circular și dreptunghiular. Suma divizorilor săi este 64, sau 2 la puterea a 6-a. Cifra 2 este semnificativă aici, regăsindu-se și în numărul redus al expresiei numerice 5+6 = 11 = 1+1 = 2. Cifra 2 este totodată și expresia Dorinței inimii.

Acest lucru ne spune că femeile care poartă acest nume sunt feminine, sensibile, intuitive și emotive, dar în același timp înzestrate cu simțul umorului.

Personalitatea 9 ne arată că au o fire artistică, nobilă, exploratoare și idealistă, care caută și vede binele în tot și în toate.

Cuvinte cu aceeași expresie numerică: banc, babană, bicefal.

19 comentarii

 1. Hmmm… 🙂 Al doilea prenume al meu este Daniela. Când eram mică, așa mă striga toată lumea. Dar când am crescut îndeajuns ca să-mi impun punctul de vedere :), am hotărât că eu voi răspunde numai la primul prenume, care îmi plăcea mai mult.
  Acum, însă. văd că mă regăsesc în multe caracteristici ale numelui Daniela.
  Foarte interesant ce spui, și faci o lucrare originală ! Mult succes înainte !

  • Bună, Florina,

   Îți mulțumesc pentru vizită (te numeri printre cei mai fideli cititori ai mei!) și pentru aprecierile sincere. Mă bucur foarte mult că îți este de folos ceea ce scriu, ție și tuturor Danielelor de pe lume. 🙂

   Este întradevăr o lucrare originală, și pot spune că depun multă pasiune și suflet în redactarea acestor articole. Simt o mare bucurie că pot oferi astfel de lucrări spre folosul oamenilor de pretutindeni.

   Îți mulțumesc încă o dată și îți doresc tot ceea ce este mai bun, ție și celor dragi!

   Cu drag,
   Andrei

 2. Intr-adevar,ma regasesc aproape in intregime in analiza pe care o faceti.Sunt uimita,sincer.Bravo pt.munca depusa si pt.clarviziune.
  Va doresc numai bine si sanatate, Dana

 3. Chiar mă regăsesc in tot ceea ce ai scris. Toate deprinderile mele le am pe acea parte spirituala si da, emotiile si sensibilitatea îmi cam îngreunează munca. Peste toate acestea, ai mentionat ceva de cifra 7… Exact ziua mea de nastere. Numai bine !

  • Bună, Daniela,

   Îți mulțumesc pentru vizită și pentru apreciere. Înseamnă mult pentru mine și mă bucur că ți-a fost de folos! Te mai aștept pe aici!

   Cu drag,
   Andrei

 4. Da.. e usor sa te regasesti in descrieri care au numai aspecte pozitive. Si la mine se potrivesc unele. Daca se potriveau toate, m-as fi autoproclamat regina… dar, din pacate, trebuie sa ma multumesc cu statutul meu de simpla femeie care se numeste Daniela 🙂

  • Bună, Daniela,

   Ai dreptate, întotdeauna există acest risc. Este chiar un aspect studiat de către sociologi: efectul Forrer sau Barnum. Este adesea asociat cu artele precum zodiacul, astrologia, numerologia, tarotul, etc. Admit că analiza bazată doar pe un singur aspect – prenumele unui om – nu poate spune decât lucruri foarte generale. Altminteri, un prenume încadrat în tabloul numerologic particular al unui individ poate fi analizat altfel.

   În cele din urmă, ne descurcăm cu ce avem. 🙂 Am știut mereu că ar trebui să insist mai mult și asupra laturii negative/pasive ale numerelor, dar cred că am fost mereu mult prea optimist. Observația ta este bună, și voi ține cont de ea pe viitor.

   Îți mulțumesc.

   Cu drag,
   Andrei

 5. Ma regasesc in intregime, mi-ai inseninat ziua cu tot ce ai scris despre semnificatia acestui nume !
  Cu drag,
  Daniela

  • Bună, Daniela,

   Îți mulțumesc pentru vizită și pentru apreciere. Mă bucur să aflu că undeva pe lumea aceasta, cuvintele mele pot însenina ziua cuiva.

   Îți mulțumesc.

   Cu drag,
   Andrei

 6. unele din aceste cuvinte mi se potrivesc…si imi place ca vad ca acest nume semnifica ceva ….bravo mesterului

  • Bună, Daniela,

   Fiecare nume înseamnă ceva, într-un fel sau în altul, dar mă bucur că ai putut să găsești o semnificație pentru tine însăți. Îți mulțumesc.

   Cu drag,
   Andrei

 7. Mulţumesc mult! M-a regăsit in aceasta analiza numerologica a prenumelui .
  Sărbători fericite !

 8. In aceasta informatie exista un pic de adevar ,dar oricum multumesc!!!

 9. Buna,
  Multumesc pentru dezvaluirile semnificatiei numelui meu .
  Foarte interesant , chiar mi se potriveste numele, zodia balantei si zodia maimutei in chinezesc,.

  Cu drag
  Daniela H

 10. Al doilea prenume al meu este Daniela iar din câte am citit din aceasta descriere mi se potrivește perfect acest prenume mult mai bune decât primul prenume al meu Cosmina

 11. Si eu ma numesc Dana! Sincec ne-a dat la scoala de adus semnificatia numelui meu! Mersi mult de ajutor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *