Semnificația numelui Ștefan

 
Durata articol - 3 minute

STEFAN

Fiindcă în această zi este sărbătorit Sfântul Ștefan iar numele său mi-a atras dintotdeauna atenția, am hotărât ca astăzi să îi dedic un articol succint cu privire la configurația sa numerologică.

Nume de rezonanță în istoria noastră, vechi și cu largă arie de răspândire, Ștefan este forma specific românească ce continuă gr. „Stephanos” – având semnificație clară datorită identității cu subst. stephanos „coroană”. (Sursa)

Profil Numerologic: ȘtefanPoate primul lucru care mi-a atras atenția la această configurație este combinația dintre Numărul Destinului 2 și Dorința Inimii 6. Această combinație descrie un om foarte sensibil, atent și cu un pronunțat simț al responsabilității față de cei din jur. Are capacitatea de a empatiza cu oamenii care îl înconjoară și poate evalua cu ușurință nivelul emoțional al unui individ sau al unui grup. Pot fi manipulatori în adevăratul sens al cuvântului, prefăcuți, diplomați și pot lucra excelent în echipă sau în parteneriat.

Pot fi buni consilieri și terapeuți și în general în orice altă meserie sau profesie care implică lucrul cu oamenii. Deși nu pare, ei pot fi adevărați conducători și lideri, înțelegând cu ușurință nevoile și pulsul general al oamenilor. Sunt capabili de a conduce din umbră, lăsându-i pe alții să își asume gloria și lumina reflectoarelor, atâta timp cât ei au satisfacția de a-și fi văzut planurile duse la capăt.

Pot fi timizi, nesiguri, auto-critici și egoiști și, deseori, au nevoie să fie împinși de la spate pentru a atinge un obiectiv sau pentru a duce la îndeplinire o sarcină sau un plan.

Temele cheie pentru acești indivizi sunt echilibrul, cunoașterea de sine, empatia și înțelegerea. În adâncul sufletului lor ei își doresc să ajute și să fie de ajutor, își doresc să iubească și să fie iubiți și caută să aducă armonie și pace în mediul în care trăiesc. Au un suflet de artist, trăiesc cu emoție și pasiune, se dedică total și deseori au tendința de a se sacrifica pentru cei pe care îi iubesc.

Concluzie

Bărbații Ștefan sunt creativi, au o viziune largă asupra vieții și au o personalitate impresionantă. Cei care îi cunosc sunt cuceriți de vitalitatea, pofta de viață, pasiunea și focul care pare să îi cuprindă pe cei ce poartă acest nume. Ei caută să experimenteze viața în multiplele sale forme, sunt atrași de călătorii, senzații tari, experiențe stranii, necunoscuți (necunoscute?) și tot ceea ce este fascinant și are puterea de a le lărgi orizonturile.

Sunt mai degrabă conservatori, rezervați și țin la tradiție și la obiceiurile lor, dar din când în când vor căuta să își depășească limitele și să se surprindă atât pe ei înșiși cât și pe cei din jur.

Considerații Generale

Pentru un tablou cu adevărat personal, care să îți descrie caracterul și personalitatea, semnificațiile numerelor din acest articol trebuiesc privite prin prisma întregii hărți Numerologice sau Astrologice.
Dacă ești în căutarea unei analize practice și concrete pe baza Vieții și Destinului tău, poți continua călătoria cu una din analizele de mai jos, sau oricare din analizele din secțiunea SHOP a acestui site.

4 comentarii

 1. Adevarat . Asemenea intaiului Mucenic si Arhidiacon Stefan , barbatii purtatori ai acestui nume sunt si buni camarazi , oameni de nadejde . Poti porni cu ei la drum , nu te vor parasi , oricat de greu ar putea parea la prima vedere calea pe care ai plecat.
  Multumim frumos Andrei , cu tine cunoasterea aproapelui e mereu in actualitate . Iar drumul spre sufletului omului e mult mai lina 🙂

 2. Acești bărbați sunt cinstiți și de încredere, despre asta pot depune mărturie ! 🙂 Dar ce-i drept, foarte conservatori, chiar și atunci când la suprafață apar drept foarte moderni.

  Cum ai spus și tu, însă, numele însuși exprimă doar o ”schemă” a personalității, în rest, intervine liberul arbitru.

  La mulți ani pe 2013, și un an mai bun, cu multe împliniri !

  • Îți mulțumesc pentru urări, Florina, și pentru aprecierile și completările aduse. 😀

   La mulți ani și ție! Îți doresc multă sănătate, ție și familiei tale, multe realizări, bucurii și vise împlinite!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *