Semnificația numelui Simona

 
Durata articol - 5 minute

Simona

„Simona” este numele care a primit cele mai multe voturi în sondajul de opinie realizat pe pagina de Facebook a site-ului. Așa cum am promis, voi realiza în continuare un profil numerologic pentru acest nume, precum și pentru toate celelelate care au fost votate, în ordine descrescătoare.

Numele „Simona” este o variantă a lui „Simion” ale cărui origini sunt destul de îndepărtate, provenind din limba ebraică, și anume din verbul „shama” – a auzi, a îndeplini. Mai multe detalii despre istoria și etimologia sa găsești aici.

Din punct de vedere numerologic, „Simona” este un nume puternic și aparține, de regulă, persoanelor întreprinzătoare. Au o personalitate energică, originală și nonconformistă (cifra 1). Le place să meargă pe drumuri nebătătorite, să se implice în diferite proiecte și să conducă! Sunt persoane inteligente, organizate și țin foarte mult la familia lor, dar nu apreciază foarte mult să fie îngrădite – au nevoie de libertate și de sprijin pentru a-și împlini visele.

Simona - harta numerologică

După cum se poate vedea în harta de mai sus, cifra 8 este esența – destinul – acestui nume. Această cifră este denumită în numerologie „CEO-ul” (eng. – „director executiv”), datorită faptului că este unul dintre cele mai hotărâte, puternice și mai încărcate numere. Pentru persoanele care poartă acest nume, puterea și faima sunt la fel de atrăgătoare precum este ploaia pentru deșert.

Femeia care poartă acest nume este puternică și hotărâtă iar de cele mai multe ori știe ce urmărește să obțină în viață și, de regulă, dobândește resursele și mijloacele necesare pentru a-și împlini visele. Cu toate astea, energia cifrei 8 este foarte dificil de stăpânit iar atunci când ajunge în conul de umbră al acestei cifre, ea poate deveni tiranică, critică și permanent nemulțumită. Ea poate dobândi cu relativă ușurință puterea pe care o caută, dar o poate și pierde cu aceeași ușurință. Cheia succesului său material are două componente majore: stăpânirea de sine și autocunoașterea. Fără aceste două chei, le va fi foarte greu să dobândească un succes constant și vor urmări cu disperare crescândă mișcarea sinusoidală a creșterii și descreșterii, a câștigurilor și a pierderilor mari care o vor încerca.

Ceea ce am scris mai sus este impresia cea mai puternică pe care această femeie o lasă, dar sub aceasta mai există un strat pe care foarte puțini oameni ajung să îl cunoască. Cifra 7 (dorința inimii) este cifra celor care caută neîncetat sensul vieții și al existenței omului. Aceasta este cea de-a treia cheie. Cifra 7 denotă o minte curioasă și atentă care pune întrebări și care își dorește să cunoască „adevărul”. Acesta este cel mai mare avantaj al persoanelor care poartă numele „Simona”, întrucât el ajută la descoperirea uneia dintre cele mai lăuntrice aspecte ale cifrei 8 – spiritualitatea sa profundă.

Cifra 8, este o cifră foarte spirituală iar scopul ei ultim este armonizarea celor două dimensiuni – material și imaterial (spiritual)  – cele două cercuri care compun cifra 8, sau simbolul infinitului. Dincolo de aspirațiile „materiale” ale acestor persoane se află un potențial spiritual latent care poate fi animat numai de către o anumită „cheie” – autocunoașterea. În manifestările sale înalte, cifra 8 corespunde îndatoririlor sociale, altruismului și dorinței de a ajuta și proteja semenii.

În realitate, puține persoane (dintre cei care au această cifră proeminentă undeva în harta lor numerologică)  reușesc să atingă întregul potențial al cifrei 8 – adică să își dorească să meargă mai departe de succesul material (cu toate că unii vor încerca). Aici însă femeia care poartă acest nume în cele din urmă va simți, mai devreme sau mai târziu, nevoia să o facă, datorită prezenței lui 7 (mai ales dacă cele două cifre sunt întărite și de altele din harta lor numerologică). Dacă nu o va face, sunt puține șanse ca ea să fie pe deplin mulțumită de viața sa, indiferent de câtă putere și faimă va dobândi.

Spiritualitatea (nu în mod neapărat constrânsă la creștinism), scopul și sensul vieții vor reprezenta teme majore în viața acestei femei și ar fi înțelept ca ea să își îndrepte atenția și către aceste aspecte.

Concluzie

Femeile care poartă acest nume sunt cu siguranță interesante și fascinante. Chibzuite, înțelepte și bune judecătoare a caracterului omului ele reușesc să mobilizeze oamenii potriviți pentru a duce la bun sfârșit orice fel de proiect sau sarcină. Au o putere de muncă fenomenală și sunt obișnuite să vadă imaginea de ansamblu – detaliile nu sunt întotdeauna punctul lor forte. Succesul lor în viață depinde foarte mult de voința și disponibilitatea lor de a se cunoaște și de a-și sublima impulsurile inferioare, altminteri puterea le poate corupe și pot deveni persoane înșelătoare, egocentrice, crude și obsedate de putere. De altfel, ele au o voință puternică ce le poate face să fie și destul de încăpățânate

În ultimă instanță, aceste femei sunt puternice și  independente și poartă în ele atât semințele măreției pe care o caută instinctiv dar și pe cele ale distrugerii lor.

Considerații Generale

6 comentarii

  1. Cunosc cateva femei cu acest nume .Multe din cele descrise aici corespund .Nu e chiar „usor ” de trait cu ele .In sensul bun , constructiv 🙂

  2. ma regasesc in aceasta descriere.

  3. Andrei , din nou ai dreptate . Analiza facuta aici de tine corespunde in teren … cunosc cateva persoane cu acest nume .
    Vesnic nemultumite , greu de comunicat cu ele.
    Si mai greu de construit ceva cu ele , iar daca reusesti , curand abandoneaza . Vor altceva , puterea data cifrele componente , adesea e folosita inutil si distructiv uneori.
    In rest sunt femei placute …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *