Semnificația numelui Andrei

 
Durata articol - 6 minute

Semnificația numelui: Andrei

Cu ceva timp în urmă scriam un articol despre semnificația numelui Andreea. Astăzi, fiindcă e ziua sf. Andrei, am decis să îi fac cinste, lui și tuturor celor care poartă acest nume, cu o hartă numerologică. Deși cele două nume sunt înrudite, ele prezintă caracteristici numerologice destul de diferite.

Răspândit și frecvent, de veche tradiție la români, Andreea, Andrei reproduce numele pers. gr. Andreas, bine atestat în epoca greco-romană. În mod obișnuit este explicat prin subst. andreia „barbatie, curaj” (adj. andreios „curajos”).

Sursa

Acest nume are multă greutate la români odată datorită Sfântului Andrei și a influenței sale în ceea ce privește răspândirea creștinismului în ținuturile noastre, iar în al doilea rând datorită faptului că el este sărbătorit în data de 30 noiembrie. Această zi este mai numită și „cap de iarnă” și marchează începutul iernii, în tradiția noastră dacică. De asemenea, Sfântul Andrei mai este numit și „apărătorul de lupi”.

În această noapte aveau loc numeroase ritualuri de protecție împotriva forțelor malefice – de regulă reprezentate de către lupi, care căpătau o semnificație spirituală – care făceau ca puterea soarelui să se diminueze. Astfel de ritualuri au loc și în zilele noastre, pornind de la credința că în această noapte influența răului este cea mai puternică din tot anul. Tot în această zi, vrăjitoarele își „gătesc” cele mai puternice vrăji.

Andrei - Harta Numerologică

Numele „Andrei” are o rezonanță puternică. După cum observi în harta de mai sus, Numărul Destinului lui Andrei are vibrația maestru 33. Acestă număr este folosit mai rar de către numerologi, pe când alții folosesc toate numerele maestre: 11, 22, 33, 44, 55, 66, 77, 88, 99.

Acestea fiind spuse, numărul 33 prescrie pentru bărbatul Andrei un destin marcat de inspirații umanitare, altruiste și un profund simț al datoriei și dragostei față de întreaga lume. Mulți dintre posesorii acestui nume nu pot nega că în ei arde o dorință tainică de a-și ajuta semenii, de a-i învăța cele drepte și de a-i conduce către o lume mai bună, într-un fel sau altul. Inspirațiile utopice merg mână în mână cu aceștia. Tind să fie buni învățători și profesori, lideri spirituali, preoți, entertaineri, oameni de afaceri, ecologiști etc. Au o mare tărie interioară și, cel mai adesea, au aspirații spirituale înalte.

Responsabilitatea este un aspect crucial pentru ei, întărit și de Dorința Inimii (6). Numărul 33 este un număr sacru, care poartă cu el greutatea aspirațiilor înalte și a sacrificiului.

Dorința inimii reprezentată prin numărul 6 întărește caracteristicile date de numărul destinului, cu atât mai mult cu cât 33 se reduce la cifra 6. Prin urmare, un Andrei își dorește deseori să ajute oamenii, să restabilească armonia acolo unde nu este, să fie un sprijin pentru cei din jur și să ofere tot ceea ce are el mai bun în suflet. Adesea el merge până acolo încât se sacrifică pe sine pentru oamenii la care ține… și are tendința de a ține la toți oamenii.

Este un om blând, gentil și cu vorbă dulce. De regulă are un suflet mare, este generos și poate fi un bun învățător. De asemenea, poate fi un bun om de afaceri cu un apetit aparte pentru lumea finanțelor.

Căminul, familia și responsabilitatea față de cei apropiați este o temă principală în viața unui bărbat Andrei. Se va strădui întotdeauna să păstreze relații armonioase cu toți cei care se află în preajma sa, și va prefera aproape întotdeauna să lucreze în medii armonioase și liniștite.

În ceea ce privește personalitatea sa, putem spune că este perceput ca pe un individ fascinant, inteligent, cu aspirații înalte și dornic de a ajuta lumea. Are idealuri adesea utopice și se străduiește din răsputeri să le atingă. Uneori  îi este greu să renunțe la lucruri, fie că este vorba despre obiecte, idei sau relații și poate rămâne prins în trecut mai mult decât trebuie.

Una din capcanele în care Andrei poate cădea de-a lungul vieții sale este tendința de a trece cu vederea peste realitățile vieții imediate, cu gândul la proiectele și planurile pentru viitor. De asemenea, atunci când își pierde echilibrul interior poate fi: delăsător, secretos, ipocrit, sâcâitor, individualist, arogant, vanitos, tiranic, tupeist, etc.

Stabilitatea este un aspect important pentru el. Are o atitudine practică și organizată, este atent la detalii și are nevoie de libertatea de a se exprima liber. Adesea, el nu poate vedea pădurea de copaci și îi poate fi dificil să se hotărască în privința celui mai bun curs pe care ar trebui să îl urmeze la un moment dat – este un perfecționist incurabil.

Concluzie

Andrei este un personaj interesant, cu o viziune colorată asupra vieții. Este energic și îi place să înceapă lucruri noi. Provocarea lui este să învețe să continue lucrurile pe care le începe, să le finalizeze și, mai apoi, să se desprindă de ele. 

Cel mai adesea este un tip responsabil, încrezător, care nu se teme de muncă și căruia îi place să îi ajute pe cei din jurul său. Are o personalitate fermecătoare (nu doar fiindcă e și prenumele meu… :)) și este un bun organizator. Are o putere interioară considerabilă și este unul dintre acei oameni pe care știi întotdeauna că te poți baza atunci când ai nevoie de ei.

În cele din urmă putem spune că își ia datoria în serios și se străduiește să devină cel mai bun în tot ceea ce face.

Considerații Generale

5 comentarii

 1. Minunat , deja il iubesc pe acest Andrei 🙂
  Stiai ca tot acum incepea si Anul Nou dacic ?

 2. La mulți ani, ție și Andreei, și tuturor Andreilor și Andreelor, mai ales celor care fac ceva bun și folositor celorlalți !
  Să vă fie viața cu folos, ocrotiți de sfântul vostru patron !

  Cu drag,
  Florina

 3. La multi ani! 🙂
  Multumesc pentru informatii 🙂
  De iubit il iubeam oricum pe Andrei, dar ca orice mama de Andrei, m-as bucura sa fie precum spui 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *