Semnificația numelui Alexandra – Hotărâre

 
Durata articol - 3 minute

Într-un articol anterior vorbeam despre semnificația numelui Semnificația numelui Alexandru. Tradițional, suntem obișnuiți să considerăm că Alexandru și Alexandra au aceeași semnificație, dar din punct de vedere numerologic lucrurile nu stau întocmai așa.

 Încadrat intr-o bogata familie de vechi nume pers. compuse (Aleksarhos si Aleksikles, cunoscute inca de la Tucidide, Aleksidemos la Platon, Aleksikrates, la Plutarh etc), Aleksandros este interpretat, in mod curent, ca un compus din verbul alexo „a apara, a proteja” si subst. aner, gen. andros, „barbat, om” (element de compunere foarte frecvent in onomastica greaca).

Deși cele două nume au o sorginte comună, se poate vedea din profilul numerologic de mai jos că ele au caracteristici diferite. Aceste caracteristici apar prin schimbarea ultimei vocale (u), cu vocala „a”.

Alexandra

Comparând cele două hărți, observăm că cifrele aferente Numărului destinului (8) și Dorinței inimii (8) sunt diferite de cele care se regăsesc în profilul numelui Alexandru, respectiv Numărul destinului 1 și Dorința inimii 1.

Prin contrast, putem spune că acolo unde Alexandru este un deschizător de drumuri, un original și un creator prin excelență, Alexandra este un conducător, un organizator și un spirit pragmatic prin excelență.

Persoanele care poartă acest nume sunt literalmente croite pentru a conduce organizații, campanii, proiecte, războaie… și, în general, tot ceea ce poate fi organizat și condus.

Au un simț critic extrem de dezvoltat și pot aprecia cu foarte mare ușurință și rapiditate personalitatea, calitățile și defectele oamenilor care îi înconjoară (acest simț, atunci când este dus prea departe, poate deveni un dezavantaj pentru ele). Sunt persoane proactive, energice și bine ancorate în realitate. Unele dintre capcanele care le pasc pe aceste doamne și domnișoare sunt tendința de a cădea în egotism, severitate, rigiditate și lăcomie.

Provocările cu care aceste reprezentante ale sexului frumos se întâlnesc pe parcursul vieții gravitează în jurul dobândirii echilibrului între planul material și cel spiritual. Dacă pe planul material lucrurile evoluează constant, aproape fără prea mult efort conștient din partea lor (fără a evita tendințele sinusoidale – creșteri și descreșteri bruște), pe planul spiritual aceste persoane au nevoie de a se implica în mod conștient pentru a-și depăși limitările. Atunci când o fac însă, ele devin o adevărată forță a naturii.

Concluzie

Persoanele care poartă numele „Alexandra” sunt active, puternice, hotărâte și organizate. Au un talent înnăscut pentru afaceri și le place să se afle la „conducere”. Au o ambiție puternică și sunt puține lucrurile pe care nu le pot realiza, atunci când își propun să o facă. Cele mai multe dificultăți le întâmpină în acea parte a vieții unde lucrurile nu sunt cuantificabile și/sau bine organizate (aici putem vorbi și despre planul amoros!). Poate deveni egoistă, dictatorială, intolerantă, rigidă, răzbunătoare și cheltuitoare.

Dacă și când va reuși să își echilibreze setea de putere și va atinge un grad de cunoaștere interioară suficient de înalt, femeia „Alexandra” devine o forță care poate muta munții din loc.

Află mai multe despre destinul tău

Pentru un tablou cu adevărat personal, care să îți descrie caracterul și personalitatea, semnificațiile numerelor din acest articol trebuiesc privite prin prisma întregii hărți Numerologice sau Astrologice.
Dacă ești în căutarea unei analize practice și concrete pe baza Vieții și Destinului tău, poți continua călătoria cu una din analizele de mai jos, sau oricare din analizele din secțiunea SHOP a acestui site.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *