Numărul 8 – Managerul

 
Durata articol - 5 minute

Numărul 8

În numerologie, cifra 8 (liderul, conducătorul) este una dintre cele mai de succes cifre – dacă persoana care se află sub influența ei își poate ține sub control egotismul și să evită abuzul de putere. Această cifră este asociată cu simbolul infinitului. Acest simbol (cifra opt așezată pe orizontală), arată adevărata putere a acestui număr – infinitul și abilitatea de a merge mai departe, la nesfârșit. Persoanele marcate de această cifră de obicei au un mare impact asupra lumii înconjurătoare, și lasă în urma lor moșteniri demne de aprecierea și amintirea multor generații următoare.

Pentru a afla dacă acest număr se află printre numerele tale principale, urmează instrucțiunile de pe pagina Introducere în Numerologie!

Cele două cercuri ale cifrei 8 amintesc de legătura dintre cer și pământ. Spre deosebire de cifra 7, care stăpânește planul spiritual și trebuie să se concentreze asupra planului material, cifra 8 stăpânește planul material și ar trebui să își îndrepte atenția către laturile spirituale ale vieții.

Semnul astrologic al Capricornului se mulează foarte bine pe personalitatea tipică a acestor indivizi datorită faptului că temele sale centrale sunt munca și afacerile. Cu toate astea, trăsăturile negative ale acestora sunt destul de des asociate cu semnul Scorpionului.

 

Aspecte pozitive ale personalității numărului 8

Succesul și puterea sunt două cuvinte pe care numerologia le leagă de această cifră. Nu e vorba despre un succes superficial, ci despre un adevărat succes financiar. Cei mai mulți dintre cei născuți sub influența acestei cifre – adesea numită CEO-ul numerologiei (director executiv) – vor câștiga și vor pierde atât bani cât și putere în cursul vieții.

„Competența” este una dintre trăsăturile care se regăsesc în majoritatea personalităților marcate de această cifră. Aceștia nu obișnuiesc să ofere ajutor gratuit, dar odată ce ajungi la o înțelegere cu aceștia, poți fi sigur că își vor îndeplini sarcinile la timp și într-o manieră aproape perfectă.

Datorită naturii lor orientate către afaceri, aceștia se simt în largul lor în mediul afacerilor. Alte cariere sau domenii potrivite pentru aceștia ar fi: brokeraj-ul, imobiliare, armată, justiție, analist financiar, arheologie, management, politică, atletism și orice altceva care implică puterea, conducerea sau depășirea de sine.

Una dintre cele mai unice abilități ale acestor indivizi este capacitatea lor de a aprecia corect, din doar câteva priviri, principalele calități ale celor din jurul lor. Este una dintre trăsăturile lor caracteristice și le permite să ofere sfaturi valoroase, chiar și dacă acestea pot fi extrem de dureroase.

Unul dintre aspectele pozitive ale relațiilor persoanelor marcate de cifra 8 este faptul că pot asigura partenerilor lor securitate financiară însoțită de o generozitate surprizătoare și o loialitate de încredere. Cu toate astea, chiar și dacă ei și-ar înșela partenerii de viață, este foarte puțin probabil ca aceștia din urmă să afle despre asta. Din acest motiv, dacă îți dai întâlnire cu o astfel de persoană, ar fi înțelept să adopți o politică relativ libertină.

Mai mult, dacă ai o relație cu o astfel de persoană, ar fi bine să te bucuri de fiecare clipă petrecută cu acești seducători puternici și romantici pentru că, din când în când, au talentul de a strica până și cele mai romantice seri.

Când acești indivizi fac o cerere în căsătorie ei sunt aproape întotdeauna serioși. Ajunși în acel punct, partenerii lor de viață pot fi siguri că nu vor pierde niciodată afecțiunea și dragostea lor, odată ce și-au ales partenerul de viață, și doar în cele mai vitrege condiții vor consimți să încheie o astfel de relație importantă.

În concluzie, putem observa cu ușurință tipologia unui conducător. Acești indivizi urmăresc să dobândească puterea iar mulți dintre ei ajung, trecând prin numeroase ridicări și prăbușiri succesive, să dobândească averi considerabile și un succes impunător.

Despre cei care alunecă în latura întunecată putem spune că sunt abuzivi, distrugător și manipulatori. Multe personalități aflate sub influența cifrei 8 recurg la izolare pentru a putea face față vinei de a nu fi atât de productivi pe cât știu și simt că ar trebui să fie.

Lecția lor în viață este să învețe să își păstreze echilibrul interior și să se orienteze către dimensiunea spirituală a vieții, devenind mari binefăcători și surse de ajutor și sprijin pentru cei din jur.

Continuă călătoria…

Dacă vrei să continui această călătorie pe care ai început-o aici, călătoria cunoașterii de sine, îți recomand să citești și despre oferta de analize personale de mai jos.

[supsystic-price-table id=9]

34 de comentarii

 1. Eu sunt nascuta in data de 26 ianuarie 1962, la prima vedere, am doi de 8 in anul nasterii. Dar asa de speciala si de superpotenta nu m-am simtit niciodata. Acum cand am depasit juma’ de veac, care din cele doua planete imi vor „surade” Saturn care ma tot tine pe loc, ori Uranus care ma arunca printre nori si stele ? Tare mi-ar place un raspuns „alla Delphi” macar ca Pithia e moarta si facuta ulcele cum spun romanii.

  • Bună seara, stimată doamnă,

   Vă mulțumesc pentru vizită și pentru comentariu. În ceea ce privește numărul care vă reprezintă, aș spune că numărul 9 este mai apropiat de vibrația datei dvs. de naștere. Totodată, puteți vizita și pagina . Acolo este scris un articol special pentru numărul care corespunde datei de naștere.

   Este și 8 prezent în data dvs de naștere, întradevăr, dar în ansamblul hărții voastre el are o importanță mai mică în comparație cu cifra 9, spre exemplu. În sfârșit, configurația restului numerelor din harta dumneavoastră aduc mai multe nuanțe tabloului personalității care poate fi revelat prin arta numerelor.

   În ceea ce privește arta stelelor, deși sunt abia un novice în acest domeniu, vă pot spune că Saturn trazitează posiția de la naștere odată la 29 de ani. Acest lucru înseamnă că 29, 58, 87 de ani și așa mai departe, reprezintă vârste critice în evoluția unui individ. Nu știu ce planetă este dominantă în harta dvs., dar vă pot spune că în câțiva ani vă veți afla sub influența lui Saturn. Vă doresc mult succes și vă mai aștept pe aici!

   Cu drag,
   Andrei

 2. sunt sascuta pe 17 .02 .1986

  • Bună, Diana,

   Îți mulțumesc pentru vizită. Întradevăr, fiind născută în a 17-a zi din lună (1+7=8), poți lua câteva referințe din acest articol. Cel puțin asta sper/cred că ar fi fost întrebarea ta.

   Numai bine,
   Andrei

 3. Foarte interesant articolul! Ma tenteaza sa intreb daca mi se pare mie sau data nasterii mele explica obsesia mea pentru cifra 8. Sunt nascuta in 28.08.1985.
  Numai bine!

  • Bună, Ela,

   Căile numerelor sunt misterioase, iar fascinația pentru cifra 8 poate avea multe explicații (una dintre ele fiind prezența în data nașterii tale a cifrei 8). Un alt indiciu ar putea proveni din configurația literelor/numerelor ce intră în arhitectura numelui tău. Dar astea pot fi doar rațiuni de suprafață, pe când motivul real poate fi unul mult mai profund. Numai tu poți afla, prin introspecție, analiză și atenție. Viața are tendința de a ne comunica tainele sale atunci când suntem deschiși și atenți. 😉

   Fii pe fază și trăiește clipa!

   Te mai aștept pe aici!

   Toate cele bune,
   Andrei

   P.S.: Să te uiți și pe articolul Calea Vieții 5 (căci acesta este numărul la care se reduce data ta de naștere).

 4. Buna!
  Eu sunt nascuta pe 19.12.1967
  vreau si eu o intepretare va rog!

  Multumesc

 5. Cine are 8 se ajunge in viata si va avea foarte multi bani .

  • :)) Nicoleta, ar fi frumos să fie așa, dar nu este întocmai. Cifra 8 atrage întradevăr anumite aspecte ce țin de succes, dar depinde de fiecare individ în parte cum își gestionează potențialul, resursele, ideile și energia pentru ca succesul să se concretizeze în indicatorii descriși de tine. În ultimă instanță, succesul 8-ului depinde foarte mult de controlul și cunoașterea de sine. Fără acestea două…

 6. m-am nascut pe 08.08.1967 la ora 8 ,mama ,mea tot pe 08.08 .inca putin si intram in anul caprei,anul meu,care inteleg ca este tot un 8 (2015 : ) multumesc,ma regasesc in com.

 7. Guluta Paula Liliana

  La multi ani!
  Am o harta oarecum „ciudata”: calea vietii 11, nr destinului 11, mai am un 22 si un 33, sunt nascuta la cuspida si ascendentul este si el „la cuspida”. Cum ati descrie, pe scurt, omul din spatele acestor cifre? Multumesc.

  • La multi ani!

   Raspunsul este: cu multa grija. Nu poate fi descris pe scurt niciun om, iar povestea cu numerele maestre e mai complexa. Din ce spuneti acolo ar parea ca sunteti reincarnarea lui Iisus Hristos. Am observat ca de cele mai multe ori e mai util sa le reduci la cifra de baza. 🙂

   Tu cum te-ai descrie?

   Cu drag,
   Andrei

   • Guluta Paula Liliana

    Ai inteles frica mea… Eu m-as descrie ca fiind total atipica. Inteleg intuitiv multe, mi-e greu sa accept destule… Mult inainte de a descoperi numerele maestre (treaba de 1/2 an), supravietuiam cu dorinta inimii 5… Eram destul de alunecoasa dar era un mecanism natural de aparare. Acum insa, nu-mi prea gasesc locul in societate… mai ales ca, desigur ! am mai avut si o mare cumpana .

    Ma bucur ca ti-a placut harta mea 🙂 si multumesc ptr promptitudine.

    • 🙂 Te inteleg perfect. As spune, din perspectiva unuia cu aceeasi cale a vietii ca si tine, ca va trebui, in cel mai probabil caz, sa iti construiești singura drumul. Reusita ta in aceasta viata (si, prin extensie, a noastra tuturor) depinde de puterea de constientizare si de puterea de a te cunoaste pe tine insati. Nu este ata vorba despre a-ti gasi locul in societate, cat ar fi despre descoperirea a cine esti tu ca persoana, ca om, dupa care poti crea conditiile necesare prin care sa te poti manifesta ca fiinta plenara. Societatea nu are un numar finit de locuri care pot fi ocupate de catre indivizi. Societatea este un organism viu care, asemenea tuturor organismelor vii, se adapteaza continuu. Astfel, desi poate parea ca nu exista inca un loc pentru tine in societate, tu il poti crea. Altfel spus, suntem creatorii destinelor noastre, iar singura problema care apare aici este aceea de a recunoaște corect cine suntem si ce ne reprezinta. Ne întoarcem astfel la necesitatea de a cunoaste pe noi insine.
     Acest rationament se afla in fapt in spatele unei lucrari numerologice. Este unul dintre primele instrumente care ne duce mai aproape de acel obiectiv magic: cunoașterea de sine.

     Asadar, nu te ingrijora. Mergi pe aceasta cale a explorarii interioate, iar raspunsurile nu vor intarzia sa apara. Mai departe va trebui sa iei decizii pe baza acestor reflectii. 🙂

     Succes!

 8. Guluta Paula Liliana

  🙂 Ce dragut ! Merci frumos ! O fi societatea in miscare dar mai are mult pana sa se armonizeze cu Universul … pentru asta e nevoie de mai multe…

  Cred ca esti talentat in ceea ce faci aici si, in limita timpului, poti sa te extinzi si la astrologie 🙂

  Succes si tie!

  • Îţi mulţumesc pentru apreciere. 🙂 În ceea ce privește extinderea către Astrologie, aceasta are loc deja. Nu știu dacă știi, dar există o anumită ordine în care artele oculte trebuiesc studiate pentru a putea beneficia cu adevărat de darurile lor. Numerologia este întradevăr una dintre primele trepte pe care un aspirant trebuie să le parcurgă pentru a putea trece la cele superioare, așa cum au făcut-o inițiații din toate timpurile omenirii. Astrologia este următorul pas logic, întradevăr, dar adevărata muncă este aceea de a învăța limbajul simbolurilor existent în substratul tuturor acestor arte.
   Multă vreme am încercat să înțeleg care este importanța acestui limbaj al simbolurilor și pentru ce este relevant el, în special în aceste vremuri moderne. După ani și ani de studiu am realizat într-un final că acest limbaj al simbolurilor face parte din noi înșine. Simbolul, ca vehicul, este cărămida fundamentală a conștiinței noastre. Încă din zorii omenirii, simbolul a fost principalul mijloc prin care Omul a interiorizat lumea din jurul său, și în același timp mijlocul prin care el, la rândul său, a creat.

   Toată învățătura Omului despre arta simbolului, strânsă de-alungul mileniilor, este concentrată în aceste arte oculte care, dincolo de aparenta lor utilitate în aspectele practice ale vieții, au o menire mult mai profundă – aceea de a conduce Omul către sursa originară a conștiinței sale; de a o cunoaște și de a o înțelege. Până atunci, omul și societatea se chinuie să se armonizeze cu Universul, cum spui și tu. 🙂 Legătura dintre cele două Om/Societate pe de o parte și Univers, de cealaltă parte, este Simbolul.

   Îți mulțumesc încă o dată și te rog să mă ierți pentru scurta divagație. M-am simțit cuprins de nevoia de a vorbi puțin despre această armonizare a Omului cu Universul.

   Numai bine!

   Andrei

   • Guluta Paula Liliana

    🙂 Aaa…. scuze pt aaa… in era vitezei si a „comunicarii” eu am dese poticneli lingvistice… uneori pt ca nu stiu asupra carei idei sa ma opresc :). Despre armonizarea omului cu Universul (si atentie! nu merita inca majuscula O): de fapt eu cred ca e vorba de o rearmonizare, posibila oricand atata timp cat e inca inscrisa genetic. Slava Domnului!

    Eu as vrea sa divaghez un pic despre viteza cu care se misca societatea. Stim ca drumul e mai important decat destinatia si atunci ne intoarcem la eterna intrebare : Quo vadis?. Si da, sunt de acord, pe drumul dintre locul de unde am plecat, locul in care ne aflam si cel in care vom ajunge se afla multe „marcaje” (simboluri) pe care stim sau nu sa le citim pentru a ajunge la destinatie… Aici e ca in matematica: putem ajunge in acelasi loc pe drumul scurt, rapid, sau putem ajunge pe drumul lung (uneori mai primejdios) intr-un timp mai mare dar cu invataturi esentiale pentru dezvoltarea ulterioara si pentru drumurile urmatoare… Da cumva ca in Quest-uri…. Si sunt invataturi, nu posesii…

    Am fost coerenta?

    • Cât se poate de coerentă, da. Felicitări pentru observații și pentru preocuparea pe care o arăți acestor dileme.

     Dacă întâlnești dileme cărora nu le dai de cap, m-aș bucura să te pot ajuta, în limita posibilităților și cunoștințelor mele. Câteodată, în quest-uri, dai și peste caractere esențiale care îți oferă informații vitale fără de care nu poți avansa în direcția potrivită. Corect? :))

     Numai bine!

     Andrei

     • Guluta Paula Liliana

      🙂 Multumesc frumos ! Ma simt un pic magulita si mie nu-mi sta bine mandria.
      Am studiat un pic site-ul (cand am scris prima oara nu o facusem) si am vazut ce preocupari ai. Impresionant ! Felicitari ! Si avem o simpatie comuna: Oreste 🙂

      As fi absolut bucuroasa sa fiu ajutata in drumul meu de oameni ca tine! Mai ales daca te extinzi si cu astrologia 🙂
      A propos: nu mai stiu daca am scris data nasterii mele….

      Sa-ti povestesc ceva nostim. E vorba de prenumele pe care-l folosesc. In familie mi s-a spus mereu Lili (vibratie 6); la scrima (intre 10 si 14 ani am practicat floreta) mi s-a spus Paula; dupa ce am avut cumpana aceea am hotarat ca macar cei de la serviciu sa-mi spuna Paula… In final am aflat ca vibratia era aceeasi: 6.

      Orice-ar fi, sa-ti fie bine !

      Cu drag,
      Lili

 9. salut 08 08 1989 ce puteti sa imi ziceti? merci

 10. Buna Andrei!Numele meu este Carla sunt nascuta in zodia fecioarei cu ascedent in fecioara 19.09.1988.Si eu sunt pasionata de tot ce tine de ocult.Care este calea Vietii in cazul meu?

 11. Sunt interesata de un curs de numerologie si am rugamintea sa imi spuneti, daca doriti, cu cine ati facut cursul si daca se mai tin astfel de evenimente. Multumesc!

  • Buna, Ana,

   Apreciez interesul pe care il ai pentru aceasta arta, dar, in ceea ce ma priveste, am invatat de unul singur, fara a apela la cursuri sau diferiți invatatori. Sunt mai mult sau mai putin autodidact.

   Cu toate astea, daca esti cu adevarat interesata, te-as putea ajuta sa deprinzi bazele necesare practicarii acestei arte. De unde esti?

   Cu drag,
   Andrei

 12. Buna seara. La mine e surprinzator faptul ca in orice combinatie, ma refer la adunare, rezulta cifra opt. 26.09.1970.
  Si mai e ceva straniu: 9+1+9+7+0=26.
  2+6+9=17, 1+9+7+0=17.
  Cifra 8 de patru ori…si repetitia e ciudata.
  Ma puteti ajuta si pe mine cu un raspuns? Ce semnificatie are?

 13. 26.03.1986 oare ma puteti ajuta sa ma cunosc mai bine?ma reprezinta cifra 8?

  • Buna, Mihaela,

   Calea Vietii tale este intradevar 8, poti citi pe site despre aceasta cale a vietii aici: Calea Vietii 8. Cu toate acestea, numerele corespunzatoare numelui tau intreg aduc un plus de profunzime analizei… in masura in care iti doresti sa te cunosti mai bine.

   Andrei

 14. Buna eu sunt nascuta in data de 08.11.1981 ora 14.20, sunt puternica, ambitioasa, doar ca nu prea am noroc in dragoste, imi doresc cu ardoare o familie , ce puteti sa imi spuneti?

  • Bună, Ana,

   Întrebarea ta e foarte complexa (am rezumat-o la „De ce nu am întemeiat o familie?”), iar informațiile furnizate sunt prea puține pentru a permite interpretări. Îți pot spune ca din data nasterii tale rezulta ca ai Calea Vieții 11, pentru care găsești interpretarea pe site.
   Pentru a răspunde la aceasta întrebare putem incepe cu o analiza a hartii tale astrologice. Pentru asta am nevoie și de locul nașterii tale. Numerologia este o știință simpla, și nu e suficient de detaliata pentru a răspunde la astfel de întrebări complexe.

   Mai departe, fiindcă astrologia și numerologia sunt pana la urma instrumente și nu valorează nimic fără energia omului, un răspuns probabil la întrebarea ta va presupune o interacțiune cu un astfel de consilier, pentru a-ți afla istoricul, pentru a te cunoaște mai bine, astfel încât sa poată calibra instrumentele în mod corespunzător.

   Toate cele bune,
   Andrei
   Andrei

 15. Sunt nascuta pe 3.3.1982 la ora 3.45.am 8ca nr al destinului.in general ma regasesc in descriere, dar mi.as dori sa stiu ce traiect va urma cariers mea in 2016.e foarte important pentru mine.Ajutor?!!.Mulțumesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *