Numărul 6 – Cifra Responsabilității

 
Durata articol - 4 minute

Numărul 6

În numerologie numărul 6 aparține „martirului responsabil” care are de învățat atât lecția responsabilității cât și cea a familiei.

Pentru a afla dacă acest număr se află printre numerele tale principale, urmează instrucțiunile de pe pagina Introducere în Numerologie!

Simbolul acestei cifre este o pentagramă în mijlocul căreia se află o persoană. Fiecare vârf al pentagramei reprezintă unul din cele 5 elemente (pământ, aer, foc, apă și spirit). Aceste elemente alcătuiesc, după spusele unora, întreaga lume. Persoana care stă în centrul pentagramei ne oferă senzația că se simte responsabilă pentu toate aspectele lumii care o înconjoară.

Simbolismul alternativ pentru această cifră este o femeie însărcinată, cu o burtă proeminentă. Acest simbol denotă compasiune și iubire care fac trimitere directă către personalitatea acestui număr, alături de responsabilitatea de a avea grijă de familie și copii.

 

Aspecte pozitive ale personalității numărului 6

Cuvântul cheie pe care trebuie să îl reținem în legătură cu acestă cifră este: responsabilitatea. Dintre toate numerele, acesta este cel mai responsabil. Acest lucru este subliniat în continuare și de către cartea de tarot nr. 6 – Îndrăgostiții. Această carte vorbește despre dificultatea în a lua decizii importante și frica de a avea pe umeri întreaga responsabilitate pentru o decizie anume.

Al doilea cuvânt cheie pe care trebuie să îl reținem este: familia. Dintre toate numerele, iarăși, acesta este cel care păstrează cea mai puternică legătură cu familia sa. Poate fi vorba despre familia în care se naște, sau cea în care intră prin căsătorie. De multe ori este vorba despre amândouă. Pentru acest număr a crește copiii și a menține familia unită este un lucru foarte important, aproape ca o misiune personală. Pentru indivizii în harta cărora acest număr este puternic căsătoria este un aspect firesc – este doar o chestiune de timp.

Dintr-o perspectivă romantică, reprezentanții acestei cifre au standarde înalte pentru partenerii/partenerele lor, dar au astfel de standarde numai fiindcă le pasă și își doresc tot ceea ce mai bun în viață pentru cei/cele pe care îi iubesc. Pentru cei care urmăresc o relație cu astfel de persoane, este important să realizeze că armonia este o chestiune foarte importantă pentru aceștia, laolaltă cu bunele maniere și bunul simț.

Dintr-o perspectivă astrologică, personalitatea acestor indivizi este similară combinației dintre Rac și Balanță. Menționăm compasiunea și latura emoțională a racului, împreună cu simțul estetic și diplomația balanței. Ambele semne sunt orientate către familie.

Printre cele mai potrivite cariere pentru cei născuți sub această cifră se numără: meseriile legate de vindecare, profesoratul, consilierea, managementul; și, în general, orice fel de carieră care implică un grad ridicat de responsabilitate.

 

Aspecte negative ale personalității numărului 6

Știind că familia este unul dintre cele mai importante lucruri pentru acești indivizi, putem vedea cu ușurință cum aceștia au tendința de a se amesteca în toate probleme familiei încercând să „repare” totul.

Prietenii lor ar trebui să înțeleagă că atunci când vorbesc despre o problemă cu oamenii născuți sub cifra 6, în cele mai multe cazuri aceștia din urmă vor dori să rezolve acea problemă. Astfel, dacă o persoană nu are nevoie sau nu caută ajutor… ar trebui să omită problemele lor în discuțiile cu aceștia.

Datorită puternicelor legături cu familia, acesta este unul dintre numerele ce poate reprezenta o relație codependentă.

Mulți indivizi marcați de această cifră au amintiri foarte vii despre experiențele lor emoționale. Asta înseamnă că ei nu uită și nu iartă cu ușurință. Le este foarte dificil să ierte greșelile trecutului, ceea ce îi conduce adesea în numeroase conflicte și probleme.

În sfârșit, numărul 6 poate predispune către dificultăți în a recepționa dragostea celor din jur. Deși sunt extraordinari atunci când vine vorba despre a oferi iubire și de a da dovadă de compasiune, nu sunt atât de pricepuți în a primi și a se bucura de afecțiune. Lecția lor în această viață este să învețe că este normal să accepte dragostea celor din jur și chiar să fie răsfățați de către aceștia.

Află mai multe despre destinul tău

Dacă te-am făcut curios în legătură cu cine ești cu adevărat, și vrei să continui călătoria de cunoaștere de sine, îți recomand Cursul Gratuit de Numerologie Hermetică, sau oricare din analizele natale și predictive din secțiunea SHOP a acestui site.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *