Semnificația numelui Andreea: Femeia cu Suflet de Copil

 
Durata articol - 3 minute

Andreea

Acest articol marchează începutul unei serii de articole care își propune să arunce puțină lumină asupra semnificațiilor profunde ale numelor pe care fiecare dintre noi le purtăm. Puțini mai sunt aceia care încă nu au auzit că numele lor provine de la un anume cuvânt grecesc/latinesc/ebraic/etc care înseamnă cutare lucru. Mihai/Mihaela corespunde numelui ebraic Mikael, care înseamnă „cel care este asemenea lui Dumnezeu”, și așa mai departe, dar în afară de asta… ce secrete ar putea ascunde numele pe care îl auzim în fiecare zi din viața noastră și pe care îl considerăm ca fiind al nostru?

Întotdeauna m-am întrebat ce altă semnificație mai poartă numele meu, în afară de explicația rădăcinii sale.

Având în vedere că în această perioadă mă preocupă arta numerelor m-am gândit să aduc un plus de valoare spațiului cibernetic încercând să ofer câteva interpretări numerologice modeste pentru numele cu care ne întâlnim zi de zi. Fiecare dintre noi cunoaște o Andreea, un Mihai, un George sau o Cristina, fiecare viitoare mamă este interesată de numele copilului său și fiecare dintre noi ar putea fi interesat de semnificația numelui pe care îl poartă.

Această serie de articole urmărește să ofere o interpretare numerologică succintă a cifrelor care se regăsesc în numele noastre.

Pentru acest articol „pilot” am ales numele Andreea, întrucât persoana care poartă acest nume a fost cea care m-a sprijinit să merg pe această cale, încă de la bun început. Ei îi dedic următoarele cuvinte împreună cu recunoștința și admirația mea eternă.

Andreea - harta

Numele „Andreea” provine din cuvântul grecesc Andreas/andreia, care înseamnă „bărbăție, curaj”.

Numerologic vorbind, caracteristicile principale ale acestui nume sunt creativitatea, optimismul, expresivitatea și pofta de viață, reprezentate prin cifra 3 în harta de mai sus. Au o imaginație bogată, le place dramatismul și au tendința de a exagera. Multe dintre femeile care primesc acest nume de botez vor fi inteligente, independente, ambițioase, curajoase și vor aprecia libertatea de care vor avea nevoie ca de aer. Pot da dovadă de talent artistic în artele vizuale: scris, pictură, teatru. Au o personalitate impresionantă și puternică, răspândind un aer de aristocrație și au puterea de a inspira oamenii, întocmai ca muzele din antichitate.

Aspecte pozitive: originalitate, creativitate, optimism, flexibilitate și adaptabilitate la nou, încredere în sine, aptitudini sociale, abilități organizatorice și de conducere, voință puternică.

Aspecte negative pot fi: tendința de a-și împrăștia energia în tot felul de proiecte, egocentrismul, superficialitatea, evitarea responsabilității și a angajamentelor, dificultăți în finalizarea proiectelor, impulsivitate, crize de temperament, tendința de a exagera, încăpățânare.

Sunt idealiste, sensibile, și vulnerabile. Sunt firi meditative, le place să găsească răspunsuri în propria persoană, nu agreează sfaturile și sunt perfecționiste.

Concluzie

Femeile care poartă acest nume sunt deosebit de expresive și au o personalitate puternică. Au un mare potențial creator, adoră aventura și schimbările. Lumea este locul lor de joacă și manifestă acel entuziasm copilăresc în fața a tot ceea ce este nou.

Ele vor avea de învățat lecții precum: răbdarea, concentrarea, organizarea, altruismul, responsabilitatea, finalizarea proiectelor, auto-controlul emoțiilor, cunoașterea de sine și colaborarea cu cei din jur.

Mai mult decât orice altceva ele vor aduce bucurie și inspirație în inimile tuturor celor care se află în preajma lor.

Află mai multe despre destinul tău

Pentru un tablou cu adevărat personal, care să îți descrie caracterul și personalitatea, semnificațiile numerelor din acest articol trebuiesc privite prin prisma întregii hărți Numerologice sau Astrologice.
Dacă ești în căutarea unei analize practice și concrete pe baza Vieții și Destinului tău, poți continua călătoria cu una din analizele de mai jos, sau oricare din analizele din secțiunea SHOP a acestui site.

9 comentarii

 1. Andrei, Andreia vine din greaca veche de la andros care înseamnă bărbat. Nu am găsit în dicționar ”andreas” și nici ”andreia”. Cum se ajunge de la ”bărbat” la ”femeie cu suflet de copil” e un adevărat mister. Singura explicație ar fi că iubita ta poartă numele ăsta și atunci e admirabil că tu o transfigurezi în acest mod. E admirabil pentru relația voastră dar nu și pentru explicarea numelui. 🙂

  • Bună, Aye,

   îți mulțumesc pentru vizită și pentru obiectivitate. Observația ta este corectă, în sensul că titlul nu are la bază semnificația etimologică a numelui, ci încercarea de a transpune în mod simbolic esența configurației numerologice a acestui nume, așa cum poate fi ea relevată prin studiul numerelor. În altă ordine de idei, ești liber(ă) să nu fii de acord cu mine și să vii cu o propunere mai bună.

   Interpretarea obiectivă, oricât de nobil ar suna, se oprește la simpla enunțare a potențialei relații dintre numere și litere. Dincolo de asta pășim în sensibil și, eventual, suprasensibil, unde numai intuiția, în mod necesar subiectivă, din păcate sau din fericire, ne mai poate ghida.

   Numai bine.

 2. nu cred ca toate sunt asa caci nu e drept

  • Firește va nu sunt toate așa. EstE vorba despre o parte a lor, despre anumite tendințe pe care fiecare le poate dezvolta sau nu. Exista de asemenea factori numerologici personali suplimentari care pot fi luati în considerație, dar care depășesc scopul studiului de fata.

 3. te rog nu posta nebunii de nu stii nimic

  • Te rog și eu, la rândul meu, sa nu postezi doar de dragul de a afișa niște cuvinte. Studiul de fata este un studiu, o propunere de interpretare. Este ok sa nu fii de acord cu el, dar dacă vrei neapărat sa spui ceva, adu și argumentele necesare. Succes.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *