Numărul 1 – Cifra Liderului

 
Durata articol - 3 minute
1

Pentru a înțelege semnificația acestui număr trebuie să iei în considerare atât aspectele pozitive cât și cele negative ale personalității caracterizate de numărul 1.

Simbolul acestui număr este o figură singuratică ce stă atent și în picioare gata de a întâmpina orice fel de atac sau lovitură. Deși sunt singuratici, sunt încrezători, curajoși și pregătiți de a înfrunta toate încercările lumii necunoscute din jurul lor.

 Aspecte pozitive ale personalității numărului 1.

În numerologie numărul 1 este un lider înnăscut, deși este posibil ca el să îmbrățișeze acest aspect al personalității lor mult mai târziu în viață. O persoană născută cu numărul 1 are de obicei o personalitate care își ia în serios responsabilitatea de a proteja și de a-I ghida pe cei la care ține. Există o nevoie puternică de libertate atât în gândire cât și în acțiune iar cei mai mulți cu această cifră nu permit unei alte persoane să stea în calea succesului lor.

Mulți dintre cei cu această cifră  sunt foarte creativi și deosebit de originali. În cea mai mare parte a timpului numărul 1 apreciază lumina reflectoarelor. În plus, marea majoritate a persoanelor născute cu acest număr vor căuta să obțină putere și control în viața lor personală, profesională și, dacă este cazul, spirituală. Curajul și voința sunt la fel de abundente precum abilitatea de a se descurca prin propriile puteri. De regulă, acești indivizi au o minte, un trup și un spirit puternic.

Numărul 1 are de învățat faptul că acțiunea corectă se obține prin perseverență constantă și consistentă. El descoperă de asemenea că o acțiune corectă va fi urmată aproape întotdeauna de o răsplată pe măsură.

În cele din urmă, este important de înțeles faptul că în numerologie 1 reprezintă începuturile de toate felurile. Numărul 1 este asociat cu inteligența creativă a Universului iar în cărțile de tarot este reprezentat cel mai bine de către arcana majoră „Magicianul”.

 Aspecte negative ale personalității numărului 1.

Cel mai frustrant aspect negativ al numărului 1 este egoismul. Cei mai mulți dintre cei cu cifra 1 devin atât de implicați în ceea ce fac încât uită complet de cei din jur. Cei care vor percepe cel mai ușor acest egoism vor fi cei care îi sprijină pe cei cu cifra 1 să își atingă  obiectivele sau cei care se află sub controlul și puterea lor.

Pe lângă egoism, alte aspecte negative asupra cărora ar fi înțelept să se lucreze sunt agresivitatea și mânia. Multe persoane cu o astfel de cifră acționează înainte să gândească, iar acea acțiune se poate dovedi a fi total irațională.

Trăsătura de personalitate asupra căreia trebuie să lucreze cel mai mult este lucrul în echipă; un lucru pe care mulți lideri îl găsesc a fi o lecție dificilă. Este important pentru 1 să realizeze că un lider este un lider atâta timp cât există un grup de oameni dornici de a-l urma. Astfel, din întreaga echipă, liderul este cel care trebuie să fie cel mai bun jucător al echipei.

Există și tendințe de încăpățânare și sfidare care pot fi găsite în personalitatea unor anumite persoane născute sub această cifră. A învăța să fie flexibili și să nu se lupte cu toată lumea pentru orice este un aspect foarte important pentru ei.

Continuă călătoria…

Dacă vrei să continui această călătorie pe care ai început-o aici, călătoria cunoașterii de sine, îți recomand Cursul Gratuit de Numerologie Hermetică, sau oricare din analizele natale și predictive disponibile pe site în secțiunea SHOP a acestui site.

6 comentarii

 1. am auzit de multe ori despre numerologie si lucruri asemanatoare, dar niciodata nam crezut in asa ceva… insa probabil voi crede de acum, dupa ce am calculat pe un site toate cifrele legate de mine, am vazut ca am 4 de 1 si asta e cifra care domina, dupa ce am citit aceasta descriere a cifrei 1…. pot zice ca e adevarata in functie de personalitatea mea cam 95%… intrun fel pare foarte interesant si impresionant cum atat de putine date pot zice atat de multe despre cineva… dar ma si sperie in acelsi timp.

  • Salut, Emi,

   Prin același lucru am trecut și eu, când am descoperit prima oară cât de multe spuneau despre mine numerele din harta mea numerologică. În timp voi scrie mai multe serii de articole despre calcularea diferiților indici dintr-o hartă numerologică. În măsura în care timpul mi-o va permite, desigur… 🙂

   Te mai aștept.

   P.S.: Da, este și fascinant și înfricoșător în același timp. La un moment dat realizezi că nu te mai poți păcăli singur și că trebuie să îți asumi atât punctele tale tari cât și slăbiciunile.

 2. Foarte frumos site, am ramas ipresionat la tabelul numerologic al domnului Oreste, ma uit la misiunile lui cand am ocazia dar majoritatea le mai pierd ca nu prea am timp.
  Dupa cum probabil ca ai vazut in mesajul de mai sus sunt nou pe acest gen de site… si probabil ca va mai trece mult timp de cautari si exersari pana sa pot intocmi un tabel la fel de complicat cum faci tu.
  As vrea sa te intreb daca ai timp si vrei sa imi faci si mie un tabel numerologic. Daca nu te preseaza timpul iti pot da datele necesare.

  • Salut,

   Îți pot face un „tabel numerologic”. Folosește formularul de contact pentru a-mi trimite datele tale, iar eu îți voi trimite înapoi partea grafică a hărții tale numerologice.

   Andrei 🙂

 3. Felicitari,pt site!Foarte bun si adevarat.Ma uimiti cu exactitatea articolelor descrise.Mult succes si la mai multe!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *